Skip to main content

Final de negocieri: Adevărul a semnat cu Forbes

 

forbesRevista Forbes va avea o ediţie în limba română. Potrivit informaţiilor paginademedia, Adevărul Holding a semnat contractul de licenţă cu Forbes, iar anunţul oficial urmează să fie făcut astăzi, atât de partea română, cât şi de compania americană. Titlul românesc va fi lansat în primăvară.

Ediţia locală Forbes va apărea de două ori pe lună, iar Adevărul Top 500 se va transforma în Forbes Top 500.

Redactor-şef al publicaţiei va fi, cel mai probabil Adriana Halpert, în prezent redactor-şef adjunct al cotidianului Adevărul, responsabil de caietul financiar şi de Adevărul Top 500. Parte din echipa secţiei economic actuale a ziarului se va regăsi în redacţia Forbes. Adriana Halpert nu a putut fi contactată până la ora finalizării acestui articol.

Anunţul negocierilor avansate cu Forbes (compania care editează celebrul clasament al miliardarilor lumii) a fost făcut chiar la lansarea Top 500, dar povestea aducerii Forbes în România începe acum trei ani, când Adriana Halpert şi Ştefan Onică (în prezent şeful departamentului web al Adevărul Holding) au bătut la poarta americanilor de la Forbes. Cei doi au venit cu ideea, dar negocierile în urma cărora s-a câştigat licenţa Forbes au fost purtate şi finalizate de managementul Adevărul Holding, grup condus de Răzvan Corneţeanu.

Primul contact direct cu Forbes

“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.

A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire “de contact”. “Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.

În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.

Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.

Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Până în acest an, clasamentul Forbes apărea în Capital Top 300 (produs editat de Ringier).

Cine este Forbes

Revista Forbes a fost fondată în 1917 de imigrantul scoţian B. C. Forbes. La acea vreme, Forbes era editorialist pe teme economice pentru reţeaua de ziare Hearst. În prezent, în afară de ediţia americană, Forbes este prezent în Japonia (din 1992), Korea (din 2003), Rusia (2004), China (2003), Arabia (2004), Israel (2004), Polonia (2004). Cea mai recentă licenţă locală este cea din Turcia, lansată în octombrie 2005.

Ediţia americană Forbes are un tiraj pe ediţie de 900.000 de exemplare. Împreună cu ediţiile locale din toată lumea, Forbes adună o audienţă de peste cinci milioane de cititori.

Precizare: în perioada 2003-2006, semnatarul acestui articol a fost redactor la Capital Top 300 cei mai bogaţi români, editat de Ringier.

Pe aceeaşi temă:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    bine ar fi sa respecte stilul revistei americane si nu sa il dea pe romaneste.
  • Ioana Ioana
    Adevarul Top 500??? Parca era 500 Miliardari... se pare ca brandul Capital Top 300 este mai puternic decat ziceau specialistii din piata :)
  • brifcor brifcor
    pentru ca au cumparat un ziar in ukraina
  • YODA BLOG YODA BLOG
    Buna miscarea asta, mai arunc ochii pe revista mama si are articole destul de bune, topurile realizate de ei le urmaresc. Sper ca si veriunea in romana sa fie la inaltime.
  • gogu gogu
    de ce astia de la adevarul holding cauta personal cu cunostinte de limba rusa? ce legatura au ei cu rusii?

Trimite un comentariu

sus