Skip to main content

Nova TV Bulgaria, final de tranzacţie

 

Grupul scandinav Modern Times Group (MTG) a finalizat achiziţia totală a postului Nova TV Bulgaria, pentru suma de 620 de milioane de euro. Tranzacţia vine la trei luni de la semnarea acordului de preluare a staţiei de televiziune de la compania grecească Antenna Group.

Publicitate

Nova TV este a doua staţie ca audienţă din Bulgaria şi se adresează cu preponderenţă unui public feminin urban. În 2007, veniturile staţiei s-au ridicat la 42 de milioane de euro, dintr-o piaţă de publicitate TV totală de 125 de milioane de euro în Bulgaria.

Până să preia Nova TV, MTG deţinea jumătate din acţiunile posturilor bulgăreşti Diema. La nivel internaţional, MTG operează în Scandinavia, ţările baltice, Cehia, Ungaria, Slovenia şi Rusia (ţară în care este acţionarul majoritar al celui mai mare operator TV independent, CTC Media)

Piaţa TV din Bulgaria trece prin mari frământări. Rupert Murdoch, proprietarul celei mai mari televiziuni, bTV, a anunţat, anul acesta, că intenţionează să vândă postul TV. Totodată, Central European Media Enterprises (proprietarul Pro TV), a cumpărat, în vară, 80% din postul TV2 şi din canalul sportiv Ring TV.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus