Skip to main content

Alexandru Sassu semnează ca director editorial al TVR

 

Conform unor documente obţinute de paginademedia.ro, preşedintele TVR Alexandru Sassu semnează ca Director Direcţie Editorială. Sassu spune că nu şi-a pus semnătura decât pe documente administrative, care nu implică editorialul.

Publicitate

sassu1 sassu-2_0002

(click pentru a mări imaginile)


Documentele sunt administrative şi se referă la aprobarea unor indemnizaţii pentru producători, dar ele dovedesc oficial că Alexandru Sassu îşi asumă şi atribuţii de Director al Direcţiei Editoriale. Conform Legii de funcţionare a instituţiilor publice de radio şi televiziune, preşedintele, totodată director general, nu are atribuţii editoriale.

"Răspunderea editorială revine exclusiv departamentelor", a declarat pentru paginademedia.ro preşedintele TVR Alexandru Sassu. "Nu am emis nici o hârtie care să aibă caracter editorial", a continuat el.

Conform datelor oficiale de pe intranetul TVR (reţeaua internă a instituţiei), directorul direcţiei editoriale are atribuţii care ţin de conţinutul grilei de programe şi al emisiunilor.

Printre acestea:

  • Planificarea şi organizarea activităţii editoriale din SRTV
  • Coordonarea editorială a producţiei de programe sub următoarele aspecte/având în vedere următoarele principii:
  1. evitarea suprapunerilor tematice (coordonarea şi corelarea sumarelor curente şi a invitaţilor);
  2. respectarea regulilor fundamentale ale jurnalismului de televiziune;
  3. respectarea deontologiei profesionale;

Sassu afirmă că implicarea sa s-a oprit strict la nivelul administrativ al acestei direcţii.

Direcţia Editorială a fost înfiinţată în vara acestui an, prin desfiinţarea fostului Departament de Producţie Editorială, condus, atunci, de Cezar Ion. Pe site-ul TVR, poziţia de Director al Direcţiei editoriale nu figurează pe lista posturilor scoase la concurs.

"Nu s-a organizat concurs pentru niciun post din noua organigramă, deci nici pentru conducerea direcţiei editoriale", a declarat Sassu. "Concursul va avea loc la începutul anului viitor, după ce se va face o evaluare a celor care au ocupat funcţii interimare pe noua structură", a continuat el.

Direcţia editorială este formată din mai multe departamente, condusă de şefi interimari. Direcţia în sine, însă, nu are un şef, nici măcar interimar.

Alexandru Sassu este directorul TVR din vara anului trecut. Anterior, el a fost secretarul executiv al PSD. Numirea lui a venit în urma unei înţelegeri politice PSD-PNL: liberalii primeau şefia Consiliului Naţional al Audiovizualului (prin Răsvan Popescu), iar social-democraţii a TVR.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • niku_elektriku niku_elektriku
    pregatiti-va de teribila dictatura basesciana a antenelor extinse peste hertzii, bitzii, pritzii, patriei

Trimite un comentariu

sus