Skip to main content

Buzdugan, fără voie farseur în dublu rol: la ZU şi la Radio 21

 

buzduganS-a schimbat atmosfera din radio, au motivat Buzdugan şi Morar despărţirea de Radio 21, în această vară. Relaţia dintre Radio 21 şi Buzdugan trece şi acum de simpla concurenţă între jucători. Radio 21 difuzează acum farsele lui Daniel Buzdugan, făcute în trecut de actualul realizator al matinalului de la Radio ZU, însă sub genericul Păcălici de servici.

Publicitate

Totodată, conform documentelor paginademedia.ro, Radio 21 a încercat să sufle Intact marca ZU FM, depunând cerere de înregistrare la OSIM la doar două zile după ce SC Camina începuse deja demersurile.

Farseur şi căutător de păcălici

Radio 21 deţine drepturile de autor pentru farsele făcute de Buzdugan. Păcălici de servici este, de fapt, o reluare a farselor lui Buzdugan, cu o mică schimbare. Finalul fiecărei farse: sunt Daniel Buzdugan şi a fost o farsă, a fost tăiat. Nu este prezentat în nici un fel realizatorul rubricii.

Buzdugan declară că decizia Radio 21 păcăleşte ascultătorii.

E ca în povestea cu bunica moartă ţinută la geam doar ca să o vadă poştaşul şi să îi aducă pensia. Este problema lor, este dreptul lor să dea câte reluări vor, a declarat Buzdugan pentru paginademedia.ro.

Cred că este o metodă de a păcăli ascultătorii. Pe principiul că, dacă îl aud pe Buzdugan, vor crede că încă e la radio 21 şi vor rămâne pe post, a continuat el. Noile farse ale lui Buzdugan sunt la Radio ZU. Pe mine nu mă afectează în niciun fel, a mai spus realizatorul.

Radio 21 a trimis un răspuns scurt la întrebări.

“Producţia la care faceţi referire este proprietatea Radio 21 şi, în consecinţă, o difuzăm cu toate drepturile, inclusiv cele de proprietate intelectuală”.

Reprezentanţii Radio 21 nu au răspuns la două dintre întrebări:

1. De ce au fost scoase secvenţele "sunt Daniel Buzdugan şi a fost o farsă"?
2. Din punct de vedere profesional, cum comentaţi faptul că nu este prezentat autorul
unui material (respectiv al farselor), în speţă Daniel Buzdugan?”

Război pe marca ZU

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a primit, în trei zile, două cereri pentru aceeaşi marcă - ZU FM. Conform datelor obţinute de la OSIM de paginademedia.ro, prima venea în 13 august, de la Grupul Media Camina (Intact), care operează postul de radio în prezent. Două zile mai târziu, şi Radio 21 a depus cerere pentru aceeaşi marcă. Radio 21 a depus cerere şi pentru o altă marcă: ZUNEAŢA.

Cererea SC Grupul Media Camina – 13 august 2008

zu-fm-intact_0001

Cererea SC Radio XXI – 15 august 2008

zu-fm-21-11 zu-fm-21-2

De ce avea nevoie Radio 21 de marca ZU, sub care urmau să lucreze foştii lor angajaţi Daniel Buzdugan şi Mihai Morar?

Răspunsul Radio 21 pentru paginademedia.ro sugerează că numele ZU a fost vehiculat încă de când Morar şi Buzdugan erau angajaţi ai Radio 21.

"Morning ZU este denumirea matinalului de la radioul Z100 din New York, ai căror consultanţi sunt şi consultanţii nostri. Aşadar, ideea alegerii acestui nume nu a fost una originală, ba mai mult aceste discuţii au avut loc acum 2 ani, la Radio 21, pe vremea când Buzdugan şi Morar făceau parte din echipa noastră."

"Nu am ştiut atunci de intenţia trustului Intact de a lansa Radio ZU, dar pe viitor o să fim mai atenţi în a înregistra şi alte idei pe care le avem cu mult înaintea altora, pentru ca unii dintre angajaţii sau colaboratorii noştri să nu le poată prelua şi folosi în alta parte."

Buzdugan dezminte afirmaţiile Radio 21:

"Este o minciună ceea ce spun ei. Eu nu îmi aduc aminte să fi avut o astfel de discuţie. Nu am participat şi nu am fost de faţă la aşa ceva. Se apropie Crăciunul şi martor mi-e Dumnezeu că nu am fost la astfel de discuţii".

Solicitările Radio 21 au primit calificativul NOT OK. Solicitanţii nu au achitat taxele de examinare, a explicat un oficial OSIM.

Cererile Camina SRL pentru ZU FM şi Radio ZU FM sunt în examinare. Compania a solicitat şi alte mărci, care figurează la OSIM cu NOT OK, pentru că nu s-au achitat încă taxele. Este vorba de Let’s do the ZU, ZU the radio for you, ZU the music in you şi Morning ZU.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dr stoica dr stoica
    A, stai putin ca, din ceea ce scriai tu mai sus, reiesea ca ZU poate fi peste 21. Eu nu spun ca ZU va reedita succesul Kiss FM de acum 4 ani jumate cand respectivii se instalau pe primul loc in audiente dupa doar jumatate de an de emisie.
    Dar un loc 3, dupa 21 si Kiss ar fi deja prea onorabil daca l-ar obtine. Gandeste-te cat se chinuie altii sa evolueze, sa salte in top.
    Daca Zu bate Pro FM si Europa, sunt tari. Desi nu-i sigura nici treaba asta. Insa vor intra in jumatatea asa-ziselor radiouri mari din clasament.
    Stii cum vad eu matinalul cu Buzdugan&Morar? Un fel de Vacanta Mare in varianta radio, in perioada sa de glorie. Servesti sau nu servesti genul lor de umor. Eu nu prea. Cert este ca, pana mai ieri, erau number1 in FM. Vom vedea cat de lung le va fi ciclul asta de succes. Huidu si Gainusa s-au stins foarte greu. 10 ani impreuna pe radio nu-s deloc putin.
  • rik rik
    E tare fain radioul asa .. Radio ZU, un radio liber, apropiat de ascultatori!!
  • eu sunt zu eu sunt zu
    pariem; eu zic sa ZU va fi la audiente SUB 21 si kiss pe bucuresti. Tu ce zici?
  • Elena Elena
    Mi-e scarba de saltimbancii astia doi, Morar si Buzduga! Si mi-a fost mereu!
  • dr stoica dr stoica
    @eu sunt zu: pariem ca masuratorile audientiei DIN FM (nu de pe net) vor da alt clasament? :) E greu pt Zu sa se impuna dintr-o data in fatza unor concurenti care nu-s totusi apa de ploaie.
  • eu sunt zu eu sunt zu
    Si la tine comentariile asteapta confirmarea. Sa fim sanatosi. Fiecare cu ale lui
  • dr stoica dr stoica
    Si totusi masele sunt cu urechea pe ei... Mai pacat e ca unii sau altii dau tot timpul motive de acuze fondate. Si se nasc razboaie fara rezultate pozitive in audiente. Notorietate si scuipati dintr-o tabara in alta, atat.
    Din ce stiu eu, Petrisor, itzele scandalului Zu-21 sunt mult mai lungutze si mai incurcate. :) Dar gata, nu mai incearca nimeni sa le dea de cap, e bine pt ambii ca au linistit apele.
    Cert este ca 21 va ramane inca o prea buna bucata de vreme lider pe piata radiourilor. Are potential si are reteta.
  • eu sunt zu eu sunt zu
    Am scris asta si pe blogul lui zoso. La el "comentariile inca asteapta confirmarea divina"
    Nu pot sa-ti spun decat atat: la ora asta pe shoutcast.com
    Zu =1664 ascultatori
    21= 1328 ascultatori
    Simti cum le fuge pamantul de sub picioare? In situatia lor tu n-ai da din coate?

    Iti mai zic una (banuiesc ca nu vei publica ce-ti zic - tu ti le stii pe ale tale, dar ramane pentru tine)
    Ieri radioZu.ro a avut 17975 de vizitatori unici. 21 a facut 14167. Inca o data. Simti cum le fuge pamantul de sub pizioare? Ce zici? e normal sa dea din coate?
  • sfaturi nunta sfaturi nunta
    Morar si Buzdugan la radio sunt ca Vacaroiu si Voiculescu in parlament, sau ca Becali si Borcea in fotbal. Acestia sunt oamenii din Romania, pe ei ii ascultam/votam/sustinem, asta e nivelul si nu avem ce sa facem!
  • Buzdugan, Morar si Carcotasii Buzdugan, Morar si Carcotasii
    Zu Fm si Kiss Fm sunt doar doua dintre posturile de Radio care au preluat rebuturile de la Radio 21, asa ca nu mai are rost sa cumentam cine a furat de la cine pt. ca se stie foarte bine...

Trimite un comentariu

sus