Skip to main content

CTP: Intimidare a întregii bresle

 

ctpCristian Tudor Popescu s-a alăturat demersului iniţiat de Mircea Toma, contribuind financiar în cazul Feri Predescu.

Publicitate

Jurnalistul consideră sentinţa împotriva jurnalistei Feri Predescu o acţiune de intimidare a jurnaliştilor în general:

„Suma la plata căreia a fost condamnată jurnalista din Constanţa, 15 000 euro, mi se pare dovada clară a unei rele judecăţi, nu numai nedreaptă, ci şi agresivă, îndreptată la intimidare împotriva întregii bresle jurnalistice. Este o sumă menită să distrugă practic un jurnalist a cărui vină nu justifică nici pe departe asemenea sentinţă.”

Jurnalistul este de părere că procesul pierdut de Feri Predescu nu este urmarea unui demers ireprosabil profesional.

Argumentele lui Cristian Tudor Popescu:

„Chiar dacă există într-o urbe lucruri îndeobşte cunoscute, despre care se ştie, se aude, chiar dacă aceste lucruri pot fi şi adevărate, un ziarist profesionist nu are dreptul să utilizeze asemenea argumente: Ceea ce am spus, am spus în calitate de observator al cotidianului, de ani de zile, chestiile astea se observă, se discută, se consemnează. Dacă nu poate acoperi asemenea afirmaţii cu dovezi concrete, ziaristul se expune unei hotărâri judecătoreşti defavorabile. Ceea ce s-a şi întâmplat în procesul Radu Mazăre versus Feri Predescu.”

FOTO: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alk alk
    Pai CTP-ul e bun doar sa scrisneasca din dinti cind pronunta numele Basescu. De ce nu asmute breasla impotriva lui Mazare, daca considera sentinta nedreapta? Nu cred ca ar fi greu de demonstrat de ce s-a dat acea decizie. Nu inteleg de ce nu a fost stramutat procesul. Sa fi fost tratat superficial de catre Feri Predescu pe ideea ca sint ziarista si nu are curajul sa ma atinga?
    Oricum atitudinea lui CTP care indeamna la cheta pentru Mazare e rusinoasa. Cind e sa puna mina pe stindard, se da la fund... Halal formator de opinie.
    L-am vazut si pe moralistul de Nistorescu cum o comite ca unul din lala de care e scirbit pe la emisiuni...
    HALAL PRESA!

Trimite un comentariu

sus