Skip to main content

Corina Drăgotescu îi vinde Scînteia lui Marius Tucă

 

corina_dragotescuMarius Tucă va prelua marca Scînteia de la Corina Drăgotescu (deţinătoarea mărcii), iniţial pentru un an, cu posibilitatea cumpărării definitive. Cei doi jurnalişti au confirmat pentru paginademedia.ro că au ajuns la o înţelegere, urmând ca în perioada următoare să semneze contractul.

Publicitate

Corina Drăgotescu, pentru paginademedia.ro:

"Este vorba de cumpărarea licenţei pentru brandul Scînteia pentru un an, cu posibilitatea de a cumpăra marca definitiv, la sfârşitul anului. Eu sunt disponibilă să vând marca, dacă Marius Tucă intenţionează să o dezvolte."

Jurnalista nu a precizat care este preţul, doar că este vorba de o sumă fixă.

"Sunt mulţumită de negocierea cu el, dar nu pot să spun preţul la care ne-am înţeles. Pot doar să spun că nu este un preţ condiţionat de veniturile obţinute de Jurnalul Naţional prin exploatarea brandului Scînteia, este un preţ fix."

Marius Tucă se arată dispus să cumpere definitiv marca:

"Este doar o chestiune de timp. Este vorba de o preluare pe un an, cu posibilitatea de prelungire, ceea ce, probabil, se va întâmpla. Dacă tot folosim un an Scînteia, atunci să luăm brandul defitiniv."

Discuţiile cu Marius Tucă au început la sfârşitul anului trecut, după cum a consemnat HotNews, după ce Jurnalul Naţional a lansat proiectul special Scînteia, cu apariţie zilnică.

Marca va fi preluată personal de Marius Tucă, nu de Jurnalul naţional. De ce?

Jurnalul naţional este identificat cu Marius Tucă, explică jurnalistul.

Corina Drăgotescu a înregistrat marca Scînteia la OSIM în 2006, după plecarea jurnalistei de la cotidianul Adevărul. Până în 2006, marca a fost deţinută de altcineva. Perioada şi termenul de înnoire a mărcii au expirat, iar aceasta a fost înregistrată de Corina Drăgotescu.

Drăgotescu: "Este înregistrat pe toată clasa de produse, de la media la produse comerciale. Din câte ştiu, doar pentru calculatoare şi imobiliare nu sunt libere, fiind luate de Ringier."

Anul trecut, după cum a scris HotNews, jurnalista a intrat şi în discuţii cu un restaurant care folosea numele Scânteia. Corina Drăgotescu a cerut restaurantului să dea firma jos. "Nu au dat jos firma, încă. Vom avea o nouă discuţie", a declarat Drăgotescu.

FOTO: comunicatemedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • kingquizz kingquizz
    Scanteia asta aduce aminte de perioada de dinainte de 1989. Interesant ca jurnalista asta detine o marca. Sunt curios cum va folosi Tuca acest nume.
  • omar omar
    Io personal sunt inspaimantat de decalajele de castig dintre zona editoriala a presei si restu. De ex un productor tv munceste 12 ore pe zi pt 600 E in timp ce un "textier", nu foarte bun dupa umila mea parere, ia si 10000 E in mana. E obscen...
  • BABILONUL IMOBILIAR BABILONUL IMOBILIAR
    Daca i-a mers mintea, bravo ei !
    Probabil lu' conu' Patriciu ii pare rau ca nu l-a "preluat"..., odata cu "Adevarul".
  • robert M robert M
    Simplu. Cine-i istet, e cu un pas inaintea celorlalti, se duce sa-si ia brevet pentru aproape orice!
    S-au brevetat semintele (vezi monsanto), caltabosii, materiile prime... mai ramane aerul de brevetat. Sa vedeti ce taxe vor fi puse atunci!
  • Romeo Romeo
    Nu prea inteleg...
    Marca " Scinteia" nu apartinea de fapt fostului PCR ? Cum mai poate fi revendicata si inregistrata de o persoana fizica ...
    de ce nu poate fi folosita de oricine ?

Trimite un comentariu

sus