Skip to main content

Adevărul, obligat să modifice reclama în care spune că este liderul presei quality

 

ACTUALIZARE: Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding spune că decizia CNA este "neprofesionistă, părtinitoare şi nu are nicio legătură cu realitatea". Oricum, spune Corneţeanu, campania s-a încheiat la 19 februarie. "CNA nu a chemat pe nimeni de la noi din trust pentru a discuta pe această temă", a declarat el. "Cifrele prezentate de Jurnalul naţional sunt vechi de câteva luni. Din decembrie, Adevărul are o medie de vânzări de cel puţin 80.000 de exemplare zilnic. Cei de la CNA nu au consultat BRAT când au luat decizia. Ei se pricep la televiziune, nu la presa scrisă."

Publicitate

CNA a votat oprirea unei reclame Adevărul până la modificarea spotului. În reclamă, Adevărul afirma că este liderul presei de calitate.

Iată reclama:

Spotul Adevărul ce trebuie modificat

[flashvideo filename=video/adevarul_protv.flv /]

Decizia CNA a venit după o sesizare a Jurnalului naţional. Câteva fragmente din nota Jurnalului către CNA:

"În conformitate cu ultimele date ale SNA livrate în octombrie 2008, Jurnalul naţional are 736.000 de cititori pe ediţie, iar cotidianul Adevărul are 398.000 de cititori pe ediţie."

"De asemenea, pe site-ul BRAT, ultimele cifre oficiale şi atestate referitoare la tirajul brut difuzat şi vânzările realizate de cotidianul Adevărul datează din septembrie 2008, iar media lunară de vânzări pe apariţie este de 42.235 de exemplare."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Cine pune pariu cu mine ca in "Colectia Adevarul" nu se vor publica niciodata "Ciocoii vechi si noi" sau "Tanase Scatiu"?

    Daca Patriciu ii da lui Corneteanu un milion de euro, si-a dat foc la valiza!

    Ajunge sa cerseasca pe strazi si sa moara la aziulul saracilor!

    Prietenii stiu de ce!
  • pacaliciul pacaliciul
    @ Gregoire - Cartianule, ai dreptate cand spui, tati, despre Jurnalul ca n-a dat masinile alea. Asa cum pacaliti voi lumea si-i mancati banii Patriciului cu carti si cu dvd-uri, asa fac si amicii vostri de la Gazeta Sporturilor. Mint poporul ca dau un milion de euro premiu.
    @ Corneteanu - Razvane, esti bun, amice. Vorbeste lumea ca ai bonus un milion de euroi daca aduci si Click-ul pe primul loc, in dauna Libertatii. Iti tin pumnii, dar nu inainte de a-ti spune ca m-ai dezamagit. N-ai venit cu nicio idee originala pe piata, ai copiat totul de la Ringier, toate ziarele si suplimentele, pe care le faci mai prost decat originalele.
  • Mircea Radianu Mircea Radianu
    @vetanase E o gaselnita tampita a celor care scot publicatii. Nu are nici un sens sa clasifici astfel ziarele, mai ales in Romania, unde numai de "quality" nu avem parte. Moartea lui Cozma ala e quality doar la Cartianu in minte poate.
  • vetanase vetanase
    Dar cine stabileste care ziare/publicatii fac parte din segmentul "quality" ?
    Se face,in acest sens, o analiza serioasa,credibila asupra publicului cititor ?
  • Mircea Radianu Mircea Radianu
    Nu stiam ca o persoana din departamentul editorial are si atributii la nivelul departamentului de marketing. dar deh, presa romana e originala.

    pe de alta parte, cand apelezi la argumente care nu tin de problema pusa in discutie (vezi atacul despre "scoala evz"), vrei sa deturnezi comentariile. domnul Cartianu a reusit intr-o anumita masura.

    si nu pot sa nu observ obsesia astora de tipul Cartianu, CTP etc. despre conspiratii,. adica toti jurnalistii, inclusiv Obae, trebuie inregimentati undeva, lor nu le trece prin cap ca poate fi unul independent si obiectiv, care vrea sa faca jkurnalism cum a invatat la scoala. asta demonstyreaza ca astia care sunt in posturi mari in presa nu au educatie de jurnalism si sunt obisnuiti sa fie inregimentati.
  • Deontologuț Deontologuț
    Gregoir tata,
    lasa vrajelile astea cu tirajul Adevarul. Traiesti pe spatele cartilor lui Rebreanu si Tolstoi, carti pe care nu le-ai citit la timp si pe care ti le pui si tu acum in biblioteca. Ne lasi...
  • deea deea
    Petrisor, nu esti corect!

    in postul meu antertior scria "@Grigore Cartzi-anu"

    Te rog sa nu corectezi asta... nu-mi lua placerea de a-l...alinta :D
  • deea deea
    @Grigore Cartianu

    Hai frate! S-a urcat scroafa in copac! Ca sa vezi durere pe Grigore!

    Spune "merci" ca i-a luat atata CNA-ului sa se dezmeticeasca si ca ai putut sa te lauzi si atat.

    Cand o avea Adevarul urma de calitate (desigur, fara carti cu autori celebri sau dvd-uri cu actori de prima mana) atunci sa iti permiti sa rostesti "Liderul cotidienelor de calitate".

    Pe de alta parte, in clipa in care o sa iti cumpere cineva Adevarul pentru continutul editorial, sa ii pupi si picioarele.

    Iti doresc sa te rogi la Sfanta Vineri, sa sarbatoresti Joia Mare si sa te hodini la ziua de Duminica... trei zile tine o minune, nu?
  • cucubau cucubau
    Dle Cartianu dati dovada de o frustrare fara margini, care a gasit portita sa explodeze in exterior. Lasa-ne cu talentele tale de sef si condescendenta cu care ii vorbesti lui Obae.
    Tine minte atat: toate ziarele care cresc pe inserturi ajung mai devreme sau mai tarziu hartie de impachetat. La taraba nu se cere Adevarul, ci nea marin miliardar sau ce oti mai da voi pe acolo.
    Si B: nu vad de ce te lauzi tu cu o politica de marketing de succes. Vezi-ti de continutul editorial, care mai are mult pana il bate pe Karl May si Sven Hassel. Cand o sa va cumpere lumea ziarul si o sa zica "ah, ia uite au si o carte" si nu o sa zica invers - "ah ia uite astia dau si un ziar cu cartea asta", mai vorbim.

    Ca de la coleg la coleg, vezi-ti lungul nasului.
  • iann iann
    @grigore:
    1. cel mai probabil saptamana viitoare cand pe site-ul BRAT vor fi afisate si cifrele pe trimestrul 4 al lui 2008 va certifica negru pe alb si comparativ performanta Adevarului, deci daca tot e sa respectam cu toti regulile pe care tot publisherii le hotarasc impreuna la BRAT minunata campanie putea sa astepte.
    2. nu inteleg de ce un redactor-sef isi asuma meritele unui efort de marketing, dar asta nu e prima data cand se intampla in presa scrisa.
    3. nu ma exprim corect intotdeauna potrivit gramaticii limbii romane insa cred ca este o mare diferenta intre „din decembrie, Adevărul are o medie de vanzari de cel puţin 80.000 de exemplare zilnic” fata de „Media Lunara de Vanzari pe Aparitie” asa cum apare formulat in declaratiile BRAT. concret una e sa vinzi in ziua de insert peste 200,000 exemplare alta e sa vinzi in celelalte zile dar per total media sa arate bine. asa cum Jurnalul este singurul cotidian care are auditate toate zilele de aparitie evident ca piata asteapta din partea "celui mai" transparenta similara.
  • o parere o parere
    domnu' corneteanu - si vad ca si domnu' cartianu - are o problema de informare. cifrele BRAT pentru perioada octombrie-decembrie despre care vorbeste el se publica la sfarsitul acestei luni. deci, era dezinformare pentru ca BRAT-ul nu are datele din decembrie (ba ma rog, le are, dar nu le are pe site, pentru public)
  • Paul S Paul S
    Gregoire Ecrivant, vezi-ti mai de treburile tale cu offside-urile si cartonasele galbene. Pacat ca n-ai invatat nimic altceva decat obraznicie si tupeu din scoala tribunei de stadion. Este jenant sa te lauzi pe site-ul omului ca i-ai fost sef. Oi fi fost, dar realitatea este ca acum esti un angajat, in timp ce Obae are un business. Esti penibil Gregoire. Bine ca nu spui ca ai fost, nu doar sef, ci si dascal la "scoala Evenimentul Zilei". Eventual mentor!!!! Evenimentul Zilei a fost scoala doar cand era condus de Cristoiu. Cine mai preda la "scoala EVZ"?
  • Magda S Magda S
    2-1 cu indulgenta.

    Apropo, unde sunt interviurile lu' Obae?Gata, ai obosit?:)))
  • Petrişor Petrişor
    Dar un site corect, cu subiecte onorabile (zic eu), de interes pentru publicul site-ului, care nu trage o săptămână întreagă de moartea unui om.
    Dar înţeleg, e nevoie de 100 de oameni ca să acoperi cum trebuie o crimă, doar pentru că subiectul vinde.
  • Magda S Magda S
    Cam slabuta replica, Petrisor. Stiu ca poti mai mult, 1-0 pentru Grig

Trimite un comentariu

sus