Skip to main content

MĂSURI DE CRIZĂ: Ringier închide gratuitul Compact

 

ACTUALIZARE: Ringier explică într-un comunicat de presă motivele închiderii Compact: "În urma analizei indicatorilor cheie de performanţă ai ziarului Compact, la aproape trei ani de la lansarea pe piaţa românească, managementul Ringier Romania a decis închiderea titlului care nu a reuşit să atingă parametrii stabiliţi în planul de afaceri iniţial."

Publicitate

Ringier închide ziarul gratuit Compact. Angajaţii au fost anunţaţi astăzi că publicaţia nu va mai apărea începând de mâine. Cei 22 de angajaţi ai cotidianului gratuit vor fi disponibilizaţi. Divizia ziarelor de quality (Evenimentul Zilei, Capital) se uneşte cu cea a publicaţiilor buvevardiere (Libertatea). Lucian Romaşcanu, şeful diviziei bulevardiere, a fost trecut pe o funcţie de director de vânzări. Claudiu Şerban preia conducerea noii divizii.

Noua organigramă Ringier:

(click pentru a mări)

Explicaţia oficială:

"Ringier România a decis închiderea cotidianului gratuit Compact în urma unei analize aprofundate asupra performanţei titlului în raport cu planul de afaceri, precum şi a estimărilor privitoare la evoluţia viitoare a publicaţiei. Această decizie are ca impact direct desfiinţarea a douăzeci şi două de locuri de muncă.

Analizele asupra previziunilor de evoluţie a titlului arată că, pe termen mediu, Compact nu poate recupera decalajul, mai ales în condiţiile de piaţă actuale (producţie, publicitate, distribuţie)."

Alte informaţii:

  • Cele 22 de posturi vor fi desfiinţate la începutul lunii aprilie. Ringier le va acorda angajaţilor afectaţi de această decizie, în plus fata de veniturile pentru luna martie, un pachet de asistenţă care include o componentă financiară, precum şi de servicii. Astfel, Ringier România, printr-un reprezentant special desemnat, îi va asista în căutarea unui nou loc de muncă (redactarea de CV-uri, pregătire pentru interviu, aplicare pentru oferte de muncă etc.).
  • Ringier va implementa de asemenea şi alte măsuri de eficientizare a activităţii în contextul economic actual: îngheţarea salariilor, reducerea bugetelor de training, un mai bun control al costurilor la nivelul întregii firme şi oprirea recrutărilor.
  • Cele două divizii de ziare actuale vor fi contopite 'într-o singură divizie ce va conţine brandurile Capital, Evenimentul zilei şi Libertatea. Activitatea operaţională a acesteia va fi condusă de Directorul General Adjunct al Ringier România, Claudiu Şerban. Lucian Romaşcanu, care a condus până în prezent Divizia Boulevard & Free, a acceptat oferta de a prelua funcţia de Director de Vânzări al nou formatei Divizii de Ziare. Ciprian Rus, care a asigurat conducerea editorială a echipei Compact, a acceptat să se alature echipei Capital ca Redactor-şef Adjunct.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Koln Koln
    its had been a success, man!!! cea mai proasta decizie ever a trustului.
  • compact compact
    what a missed chance! this free newspaper had all the potential to become a success. obviously during the last 18 months it was not nourished well and here we are at it's grave when the crisis arrived. its a shame because by now, it could have been way ahead in its development. this certainly is an example to learn from... i fully agree with the guy before me.
  • edi edi
    De cate ori aparea ziarul la standurile gratuite, sareau 3 babe si 5 mosi si luau toate ziarele. Foarte rar am apucat si eu un exemplar. Sorry pentru cei care nu mai au servici acum...sper sa treaca cu bine peste asta...
  • Andrei Andrei
    Mare pacat!
    S-a muncit mult la acest ziar Gratuit si s-a reusit implementarea ideii de ziar gratuit de CALITATE. Pacat ca unii au avut "calitatile" necesare pentru a duce acest ziar la inchidere.
    Consider ca a fost un management defectuos in ultimele 18 luni.
    Bucurestenii au pierdut un prieten si un mijloc de informare fresh si pozitiv.

Trimite un comentariu

sus