Skip to main content

Revista presei media – 27 februarie

 

Ca o continuare a producţiei Inimă de ţigan, serialul Regina, difuzat de Acasă TV este cea mai urmărită telenovelă românească. Producţia Regina atrage în medie 1,2 milioane de telespectatori, iar Fetele marinarului(Antena 1) are 765.000 de privitori pe minut. De menţionat: cele două telenovele nu concurează pe acelaşi tronson orar. Regina este difuzată în prime-time de la ora 20,30, pe când producţia de pe Antena 1 rulează de la ora 22,00.

„Regina” face farmece audienţei

TVR susţine că a câştigat irevocabil procesul cu Rodica Culcer şi că aceasta rămâne director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, nu al fostei Direcţii Ştiri, notează HotNews şi Cotidianul. Postul public aşteptase pentru formularea acestei poziţii redactarea deciziei finale exprimată de Curtea de Apel la începutul acestei luni.

HotNews - TVR: Rodica Culcer nu se va întoarce la Direcţia Ştiri
Cotidianul - Culcer pierde definitiv procesul cu TVR

Ştefan Iordache, managerul grupului de comunicare Leo Burnett, crede că 2009 ar putea fi caracterizat de consolidări şi dispariţii din piaţa de publicitate, în contextul crizei. Totodată, acesta înaintează scenariul unei creşteri de aproximativ 5% a publicităţii locale.
Iordache: Cred că vor fi consolidări şi dispariţii de pe piaţă

Ca să le scoată nicotina din sânge, autorităţile i-au speriat pe români începând de anul trecut cu pictogramele horror sau i-au momit cu picioarele dezgolite ale Mihaelei Rădulescu. Chiar şi aşa, companiile producătoare de tutun spun că vânzările la ţigări au crescut în 2008, observă Cotidianul
Campania antifumat nu dăunează vânzărilor de ţigări

Axel Springer, cel mai mare publisher european, a reuşit să depăşească semnificativ estimările financiare legate de 2008 şi să înregistreze cifre-record la nivel de venit net şi profit, în ciuda recesiunii, scrie Business Standard. Potrivit datelor preliminare prezentate de grup, profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) s-a ridicat la 486,2 de milioane de euro, în creştere cu 3,4% faţă de 2007, pe fondul majorării veniturilor şi al politicii stricte de control al costurilor.
Profit-record pentru Axel Springer

Postul TV britanic ITV ar putea fi amendat cu 250.000 de lire sterline de către Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului a Regatului, pentru filmarea cu camera ascunsă a copiiilor handicapaţi români, relatează HotNews. Filmul, difuzat în noiembrie 2008, a fost realizat cu ajutorul controversatei Ducese de York, Sarah Ferguson, şi a prinţesei Beatrice. Acestea au filmat, fără autorizaţie, copii cu handicap fizic şi mental din azile.
Postul britanic ITV, investigat pentru reportajul despre copiii români cu handicap filmat de Ducesa de York

HBO lansează a IX-a ediţie a “Concursului Naţional de Scenarii”, anunţă iaa.ro. Partenerul festivalului este Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, iar organizatorul este Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuând colaborarea începută în 2005.
Concurs de scenarii HBO

Izbucnirea crizei a produs un grad ridicat de instabilitate in industria de PR locală. Dacă în noiembrie 2008 se vorbea despre un declin abrupt al pieţei, şi scăderi cu până la 40% a bugetelor, 2009 a început cu declaraţii mai "aşezate". Despre industria PR pe timp de criză, pe Daily Business, cu Tereza Valcan (Civitas Global Ketchum), Sorana Savu (Premium Communication), Hotensia Năstase (Lowe PR), Cătălina Stan (BDR), Monica Jitariuc (Friends Advertising).
"Fricile" şi speranţele PR-ului în 2009

Compania de Internet Yahoo a introdus instrumente prin care va ajuta companiile de marketing să eficientizeze reclamele, în contextul în care acestea reduc drastic cheltuielile de publicitate, scrie Wall-Street. Unul dintre noile produse le permite companiilor de publicitate să afişeze pe ecranul utilizatorilor reclame de tip display în funcţie de cât de mult folosesc motorul de căutare al Yahoo.
Yahoo lansează aplicaţii pentru eficientizarea reclamelor online

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian M Marian M
    Din cate am auzit, Acasa TV va mai introduce in program o telenovela 100% romaneasca, care foarte probabil se va difuza pe acelasi tronson orar cu "Fetele marinarului".
  • Petrişor Petrişor
    Am rezolvat problema. Mulţumesc!
  • Yoda Yoda
    Petrisor, dau click pe "Regina face farmece audientei" si-mi da eroare.

Trimite un comentariu

sus