Skip to main content

Claudiu Lucaci, detaşat de la TVR la Ministerul Tineretului şi Sporturilor

 

Acum două săptămâni, într-o joi, Claudiu Lucaci spunea punctul de vedere al TVR despre cazul Marian Cozma, într-o întâlnire la Consiliul Naţional al Audiovizualui. Nu ştia că săptămâna următoare va avea un nou loc de muncă. TVR se afla în plin proces de alegere a prezentatorilor noii variante de Telejurnal. A doua zi, Lucaci alegea să plece din televiziunea publică.

Publicitate

Claudiu Lucaci, fost producător şi prezentator al Orei de ştiri (TVR2), este noul director de comunicare al Ministerului Tineretului şi Sporturilor, condus de Monica Iacob Ridzi. “Nu vreau să comentez motivele plecării din TVR”, declară Lucaci pentru paginademedia.ro.

Au contat schimbările făcute de TVR în Telejurnal?

"Nu pot răspunde cu da sau nu. Am considerat că este momentul să fac acest lucru."

Lucaci se poate întoarce oricând în TVR, pentru că procedura prin care pleacă la Ministerul Tineretului este detaşarea. Ce presupune, conform Codului muncii detaşarea? Este “schimbarea temporară a locului de muncă”. Cu acordul conducerii TVR, el se poate întoarce oricând în televiziunea publică. Practic, pentru o perioadă de timp, este detaşat la o altă instituţie, cu posibilitatea revenirii.

De ce a acceptat solicitarea Ministerului Tineretului?

Claudiu Lucaci, pentru paginademedia.ro:

"Mă pricep şi la partea de comunicare publică: sunt şi profesor la SNSPA, iar în curând îmi voi susţine teza de doctorat, tot pe tema comunicării publice. Sunt interesat şi de această zonă, nu numai de media. În condiţiile în care am avut ocazia să practic, am acceptat."

Este detaşarea o măsură de siguranţă?
"Este o alegere personală, care ţine cont de opţiunile mele în viitor. Nu este o măsură de siguranţă."

Lucaci nu este la primul contact cu comunicarea publică. Realizator TVR până în 2001, a fost, în perioada 2001-2003, purtător de cuvânt al Guvernului, în perioada cabinetului Adrian Năstase. Ulterior, a fost consul general al României la Los Angeles. Modalitatea juridică prin care a ocupat aceste poziţii a fost tot detaşarea.

În 2004, a revenit în TVR, unde a creat în 2006, formatul Ora de ştiri (TVR2), program pe care l-a prezentat în ultimele şase luni.

FOTO: Gândul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrişor Petrişor
    Am corectat. Este Ministerul Tineretului si Sporturilor. Se mai întâmplă. Mulţumesc pentru atenţionare.
  • zippo zippo
    se pare ca nu ai inteles. Lucaci unde se duce? ca ai trecut trei ministere.
    "director de comunicare al Ministerului Tineretului şi Sporturilor"
    "procedura prin care pleacă la Ministerul Transporturilor este detaşarea"
    "De ce a acceptat solicitarea Ministerului Turismului?"
  • zippo zippo
    Deci, Ministerul Sporturilor, Turismului si Transporturilor.
  • Petrescu M. Petrescu M.
    inca unul care lucreaza la stat de-o viata. si vad ca nu poate renunta, alege "detasarea". cum de asemenea lucruri se intampla doar in institutiile statului?
  • douaprune douaprune
    Se poate detasa linistit... DEFINITIV! Noi, telespectatorii, nu-i vom simti DELOC lipsa. Dimpotriva. A fost purtatorul de vorbe al unui guvern de trista amintire, si a mai stat si turist prin America, pe banii nostri... Cit despre meserie, o mare aglomeratie de prune-n gura, pentru cineva care trebuie sa ni se impuna prin calitatea dictiei si a discursului. A-nceput, oare, curatenia-n TVR?!?!?! O fi aia de Paste?!

Trimite un comentariu

sus