Skip to main content

DERAPAJ: Cum ar putea FMI să provoace bătălii în stradă

 

"Amintiri cu FMI". Aşa a titrat pe burtieră Realitatea TV miercuri, în timp ce pe ecran se derulau imagini violente de la celebra Bătălie de la Costeşti din Mineriada anului 1999.

Publicitate

Pentru telespectatorul care atunci ajungea pe Realitatea TV, care era mesajul? Este vreun reprezentant FMI în film? Poate un viitor acord cu FMI să atragă astfel de consecinţe?

Iată imaginile, cu sprijinul agenţiei de monitorizare Media Image:

FMI şi bătăile de stradă la Realitatea TV

Moderatorul Răzvan Dumitrescu a declarat pentru paginademedia.ro că există o explicaţie clară a titlului:

“Aceste lucruri s-au întâmplat într-adevăr în 1999. Nu putem să uităm istoria. Atunci s-a semnat acordul cu FMI, minele s-au închis, iar minerii au ieşit în stradă. Acesta a fost motivul pe care l-au invocat ei. Tot în acel an au fost mişcări de stradă la Roman şi la Tractorul Braşov. Asta este istoria. Până atunci, nu se întâmplaseră.”

Cât despre posibila percepţie că un acord cu FMI ar avea astfel de efecte, Răzvan Dumitrescu spune că:

„Numai nişte politicieni ar putea da o astfel de interpretare. Fiecare percepe altfel mesajul, după posibilitatea lui de a înţelege.”

În emisiunea de miercuri, moderatorul Răzvan Dumitrescu a precedat secvenţele cu o scurtă explicaţie:

“Nu suntem împotriva unui acord cu Fondul Monetar Internaţional, nu suntem nici pentru el, (...)\ să dăm şansa acestei clase politice să-şi asume un asemenea gest, să salveze România sau Doamne fereşte, să o aşeze pe marginea prăpastiei. (..) Ca să înţelegem ce ni se întâmplă, trebuie să apelăm la istoria recentă. Şi vă vom arăta imediat imagini despre ce se întâmpla acum 10 ani în România condusă de obligaţiile faţă de Fondul Monetar Internaţional.

De altfel, doi dintre invitaţi, Sever Voinescu şi Sorin Ioniţă au sesizat burtiera: “mă întreb tot timpul ce legătură este între aceste imagini, adică de ce aţi numit asta "Amintiri cu Fondul Monetar Internaţional?. Fondul Monetar Internaţional a produs acest tip de dezordine?”, a spus Sever Voinescu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mishu mishu
    intr-adevar, fiecare intelege dupa cum poate. eu cred ca am inteles corect mesajul deloc subtil pe care a incercat RD, impartial ca romanul, sa-l transmita. asa e, de altfel, din acelasi motiv au venit minerii si in '90 la bucuresti. sau atunci erau suparati pe banca mondiala? si nu inteleg de ce va suparti pe bietul om. daca asa e ordin trust, el ce sa faca, sa spuna adevarul?!
  • moshu49 moshu49
    bleah, o manipulare ordinarã care atunci, în '99, ar fi mers în draci...
    la fel si cu nomenclatorul actualizat al produselor din domeniul militar luat ca lista de aprovizionat cînd tara ... "gîfîie" în crizã, zic eolienii vîntului turbat...
    sictir, ca sã zic aşa!!!
  • Cozma Cozma
    Domnule Obae, este delicata formularea "derapaj". Este de-a dreptul MANIPULARE, in stilul Antenei 3. Razvan Dumitrescu e destul de batran si are destul de multa experienta ca sa stie ca mineriada din 99 nu a avut nicio legatura cu FMI-ul. Mai degraba cu PRMul:) Penibil.
  • fondul national fondul national
    a fost o gresala pe burtiera . au inlocuit o consoana cu alta , corect ar fi fost : amintiri cu FNI !
  • augias augias
    Chiar nici un cod deontologic in domeniu nu-i poate pedepsi pe acesti pretinsi ziaristi (precum RD si SV, care are o calitate-n plus: e si palavramentar!)?!?!? Consumatorii de presa din Romania sint satui de asemenea personaje pline de suficienta si goale de continut.

Trimite un comentariu

sus