Skip to main content

Restructurări masive la Evenimentul zilei: Nici o secţie nu scapă!

 

Joi, 26 martie. Se anunţă cea mai neagră zi din istoria ultimilor ani de Evenimentul zilei, după plecările de la sfârşitul anului 2004. Atunci, de vină era contextul politic, iar mutarea venea dinspre ziarişti. Acum, se invocă criza, iar cei care decid sunt managerii Ringier.

Publicitate

Toate departamentele redacţiei EVZ vor fi afectate de restructurările masive care vor fi anunţate joi. Cel puţin un om va fi disponibilizat din fiecare secţie. Conform informaţiilor paginademedia.ro, este vorba de 36 de persoane, după cum anunţa, ieri, Reporter Virtual. Aseară, Iulian Comănescu puncta câteva măsuri, printre care şi şase salarii compensatorii.

Listele de oameni sunt deja făcute. Paginademedia.ro deţine o parte din numele celor care vor fi nevoiţi să plece, dar nu le va publica până când jurnaliştii nu vor fi anunţaţi.

Joi va fi ziua decisivă, când numele vor fi cunoscute. Programul zilei:

  • Şedinţa de sumar - Ora 10.00
  • Directorul general Marius Hagger (foto) face anunţul oficial, în faţa redacţiei - Ora 11.00
  • Vlad Macovei, redactor-şef Evenimentul zilei, va discuta, pe rând, cu fiecare din cei disponibilizaţi

Câteva din mutările care urmează să fie făcute, conform informaţiilor paginademedia.ro:

  • Secţia social – 4 oameni. Secţiile Reporteri speciali şi News vor restructura câte un post, după care se vor uni cu departamentul Social.
  • În departamentul Corectură vor rămâne două persoane.
  • Corespondenţii vor fi concediaţi. Cei doi jurnalişti care coordonau de la Bucureşti relaţia cu aceştia vor trece la departamentul Online.
  • Sportul va pierde trei oameni. Doi vor fi relocaţi în redacţie, iar unul va fi concediat.
  • De la Externe vor pleca doi oameni.
  • Departamentul de Producţie - DTP rămâne fără patru angajaţi.
  • Niciun şef de departament nu va fi restructurat.

Listele cu jurnaliştii restructuraţi au fost făcute, în mare secret, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, de către redactorul-şef Vlad Macovei şi de redactorul-şef adjunct, Ioana Lupea. Până ieri, nici măcar boardul editorial al ziarului nu cunoştea existenţa acestei liste.

Potrivit aceloraşi surse, şefii de secţii nu au fost consultaţi în alcătuirea „Listei lui Macovei”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nae catavencu nae catavencu
    @gigi
    e foarte trist ce spui, dar confirma faptul ca "softul Pro" functioneaza impecabil. Nu-mi pot imagina ca Sirbu e "prostit", dar ca Mocanu e... smekeras de kartier n-am avut vreo indoiala. "Lucrarea" audientelor e boala veche la Pro (vorbele despre hotu' neprins circula de ani de zile...), dar nu anuleaza si produsele de marca. Jigodismul sefutilor marca Mocanu i-ar putea fi fatal lui Sirbu... Nu-i pling de mila. Dar pe profesionistii sufletisti in suferinta ii compatimesc (daca lucrau la APACA, simteam la fel).
  • gigi gigi
    de marea industrie Pro nu mai scrieti nimic. barem astia le dau bani oamenilor, nesimtitii de la trustul pro au dat afara oameni cu doi-trei copii, care munceau de multi ani acolo, fara nici o compensatie. mocanu si draghici au pus trustul pe butuci, il prostesc pe sarbu in mare stil si-l seaca de bani. firma lor, facuta sub acoperire, produce toate evenimentele majore, k1, olimpiade si tot asa, pe niste costuri uriase, cu oamenii si aparatura protv-ului. au cumparat posturi in romania, ucraina si bulgaria care au audienta ZERO.se bazeaza doar ca firma care masoara audientele in romania este detinuta, sub acperire, tot de sarbu. de exemplu, un meci de fotbal din bulgaria, a avut 0.0 audienta in tara vecina. iar la noi, unde a fost transmis de spor.ro vinerea, la o ora neperformanta, a avut 0.6! :))))
  • coco coco
    evz e un ziar bun, nu va mai ... aici, voi care ati fost dati afara. daca erati buni erati pastrati.

    in el scriu super oameni, intelectuali.
  • nae catavencu nae catavencu
    @George, ai o bubita "oficioasa" care te roade pe undeva, asa incit... "a se scuti". E printre f.f.putinele ziare in care INCA SEMNEAZA si ADVEVARATI INTELECTUALI din RO. Lipsa de comunicare la nivel national face victime pe unde apuca. Cit despre management catastrofal si impotenta manageriala, balta da peste maluri!...
  • macavei macavei
    Pe Gibutiu nu-l dau afara? Sau il pastreaza pe leafa de 5 ziaristi concediati, ca sa frece menta, sa bage de seama si sa scrie stupizenii?
  • George George
    Mare pacat ? E ziarul numit "oficiosul", adica tribuna de kotroceni. Dl Ringier ar trebui sa stie si de "intelectualii" naimiti care sint platiti cu sute de euro care fac din evezeu cea mai de necitit si partizana gazeta din Romanika. Cit despre profesionaismul gazetaresc: a se scuti.
  • obzerver obzerver
    Marele pacat e ca EVZ este un exemplu singular poate, in presa, de actionariat fara interese colaterale in Romania. E, sau era, ramane de vazut, o platforma buna pentru opinii nepatate de interese cross-promotion.
    Parerea mea e ca managementul ziarului este ingrijorator de slab pentru asa un brand. Faptul ca oamenii afla mai intai de pe bloguri decat din comunicarea interna e o MARE BILA NEAGRA, si un simptom al starii de spirit al oamenilor din redactie.
    Cu sinceritate spun: PACAT
  • ex-jurnalist ex-jurnalist
    Sa nu ne mai facem iluzii. Presa e condusa de economisti - management si marketing. Industriile culturale au mancat si jurnalismul. Lasati criza in pace, sau nu mai preluati asa fara discernamant ce va livreaza PR-ul institutiilor lucrative ca ringier. nu vremurile sunt grele, noi oamenii suntem grei de cap pentru ca nu intelegem ca exista alternativa si ca fara noi acesti mamuti sunt ca si inexistenti. Petrisor e un exemplu de alternativa, si il felicit pentru ca a renuntat sa-i mai serveasca.
  • Dan Gheorghe Dan Gheorghe
    Presa trece prin vremuri grele. Dar cand au fost vremuri cu adevarat usoare. Din pacate, acum, pe timp de criza, platesc oalele sparte doar angajatii simpli. Sefii de ziare, cei care au adus presa in pragul falimentului, printr-o politica editoriala de trei lulele, nu platesc nimic pentru incompetenta lor.
  • YODA YODA
    Nu se duce presa romaneasca de rapa, e normala situatia in actuala criza, e greu, dar n-ai ce sa-i faci.
  • un fost ziarist un fost ziarist
    mda...presa romaneasca se duce de rapa..citesc cu uimire in fiecare zi zvonuri despre redactii care dau afara oameni fara sa clipeasca. Se pare ca acest mod de a "trece peste criza" este abordat de toti sefii..vezi si cazul Gardianul...
  • Floriana Floriana
    Din pacate, ziua aceasta neagra era anuntata de mult timp...Oricum, un ziar fara jurnalisti de valoare nu insemna nimic pentru cititorul care vrea content, nu marketing. Iar de la EVZ au plecat, de-a lungul vremii, jurnalisti foarte buni, ceea ce se reflecta in calitatea ziarului. Imi pare rau de cei care au ramas si carora li s-a promis nu demult ca "ei sunt castigatorii".
  • marioara marioara
    mda... cu parere de rau o spun, dar cred ca o sa se duca naibii ziarul asta! fosta-i lele cat ai fost!...
    s-a terminat cu efervescenta aia din redactie, cu agitatia creativa, cu discutiile in contradictoriu, peste "insula"!...
    cred ca stii si tu foarte bine, petrisor, cat de mult s-au schimbat lucrurile.
    probabil asta se intampla cand se intalneste afacerea de familie, elvetiana, orientata numai spre profit, cu jurnalismul (in adevaratul sens al cuvantului). de obicei, nu prea se pupa cele doua. si ies si scantei.
    din pacate ziarele se aprind de la scantei!... :(
  • yoko yoko
    Am lucrat acolo, ce pacat ca, se lipsesc de tine ca de o masea stricata! E trist.... foarte trist! A fost un loc foarte frumos in care am lucrat!
  • Alt jurnalist Alt jurnalist
    O data cu venirea la conducere a duetului Claudiu Serban - Vlad Macovei EvZ a pierdut constant din tiraj. Primul e manager executiv acolo de peste doi ani si invoca la nesfarsit prin sedinte greaua mostenire lasata de Iulia Dinu si Razvan Ionescu. Dupa ce a trimis in jos si Capitalul, concurenta asteapta ca Serban - din cauza caruia au plecat din Ringier o groaza de oameni valorosi - sa dea de pamant si cu Libertatea. E genul de om caruia ii place sa se auda vorbind, bate campii cu gratie si a promovat in jur doar lacheii pe care i-a avut la TV Mania, publicatia-fanion a presei romanesti. Interesant este ca generatii de manageri elvetieni nu s-au prins ca omul stie doar sa pupe dosuri, parca sunt orbi cand vad cifrele...

Trimite un comentariu

sus