Skip to main content

Restructurări masive la Evenimentul zilei: Nici o secţie nu scapă!

 

Joi, 26 martie. Se anunţă cea mai neagră zi din istoria ultimilor ani de Evenimentul zilei, după plecările de la sfârşitul anului 2004. Atunci, de vină era contextul politic, iar mutarea venea dinspre ziarişti. Acum, se invocă criza, iar cei care decid sunt managerii Ringier.

Publicitate

Toate departamentele redacţiei EVZ vor fi afectate de restructurările masive care vor fi anunţate joi. Cel puţin un om va fi disponibilizat din fiecare secţie. Conform informaţiilor paginademedia.ro, este vorba de 36 de persoane, după cum anunţa, ieri, Reporter Virtual. Aseară, Iulian Comănescu puncta câteva măsuri, printre care şi şase salarii compensatorii.

Listele de oameni sunt deja făcute. Paginademedia.ro deţine o parte din numele celor care vor fi nevoiţi să plece, dar nu le va publica până când jurnaliştii nu vor fi anunţaţi.

Joi va fi ziua decisivă, când numele vor fi cunoscute. Programul zilei:

  • Şedinţa de sumar - Ora 10.00
  • Directorul general Marius Hagger (foto) face anunţul oficial, în faţa redacţiei - Ora 11.00
  • Vlad Macovei, redactor-şef Evenimentul zilei, va discuta, pe rând, cu fiecare din cei disponibilizaţi

Câteva din mutările care urmează să fie făcute, conform informaţiilor paginademedia.ro:

  • Secţia social – 4 oameni. Secţiile Reporteri speciali şi News vor restructura câte un post, după care se vor uni cu departamentul Social.
  • În departamentul Corectură vor rămâne două persoane.
  • Corespondenţii vor fi concediaţi. Cei doi jurnalişti care coordonau de la Bucureşti relaţia cu aceştia vor trece la departamentul Online.
  • Sportul va pierde trei oameni. Doi vor fi relocaţi în redacţie, iar unul va fi concediat.
  • De la Externe vor pleca doi oameni.
  • Departamentul de Producţie - DTP rămâne fără patru angajaţi.
  • Niciun şef de departament nu va fi restructurat.

Listele cu jurnaliştii restructuraţi au fost făcute, în mare secret, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, de către redactorul-şef Vlad Macovei şi de redactorul-şef adjunct, Ioana Lupea. Până ieri, nici măcar boardul editorial al ziarului nu cunoştea existenţa acestei liste.

Potrivit aceloraşi surse, şefii de secţii nu au fost consultaţi în alcătuirea „Listei lui Macovei”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Un jurnalist Un jurnalist
    Variantele invocate pe acest blog sunt perfect reale. Se pare ca doar Libertatea va ramane, pe termen mediu, cu acelasi nr de oameni. Cand urmeaza insa sa intre noua tipografie in functiune, in care s-au bagat 13 milioane euro, este posibil sa se taie masiv din costuri si acolo, intrucat nu se vor mai face atatea editii pe zi si numarul de pagini se poate micsora.
  • coco coco
    cum e posibil ca sa se anunte asta si sa se afle asta dinainte, din media??
    In ce atmosfera lucreaza oamenii aia, si asa stresati, ca daia e cotidian? Cum mai pot sa isi priveasca in ochi colegii?
    Cum sa mai faca ziar bun zilele astea?

    E o tara de k...

Trimite un comentariu

sus