Skip to main content

Revista presei media – 23 martie

 

Publicitate

Sorin Ovidiu Vîntu recunoaşte că a vrut să cumpere Evenimentul zilei. O face chiar într-un interviu acordat Evenimentului zilei. De ce nu l-a cumpărat? „Nu-mi aduc aminte. Preţul prea mare. Dar noi avem oarecare afinităţi. În 2004, dacă-mi amintesc, singurele instituţii media care i-au dat microfon domnului Băsescu au fost trustul FNI-st al domnului Vîntu şi Evenimentul zilei.

Din interviu:

  • De ce vă atacă preşedintele?
    Când ataci un proprietar de presă, în an electoral, se încearcă ori să fie cumpărat, ori timorat.
  • „Toate greşelile pe care le-a făcut Adrian Năstase le face şi Traian Băsescu, inclusiv cu presa.”
  • L-aţi ajutat pe Dinu Patriciu să ia pachetul majoritar de acţiuni la Rompetrol?
    La vremea aceea, PAS-ul îşi vindea acţiunile. Am început să cumpăr. În acelaşi timp, pe piaţă cumpărau şi alţii. La un moment dat, am aflat şi cine era deţinătorul celuilat pachet important. Am avut o întâlnire şi am spus: ori îmi vinzi tu partea ta, ori îţi vând eu partea mea.
  • Cu Elena Udrea?
    Am avut o relaţie de amiciţie pe vremea când era o tânără doamnă avocat. Aflată într-o ascensiune fulminantă, m-a uitat.
  • Elena Udrea a ieşit cu declaraţii împotriva domnului Patriciu, împotriva lui Dan Voiculescu, niciodată împotriva dvs.
    Am avut o relaţie plăcută, o amiciţie. Sunt unul dintre puţinii oameni care ştiu că doamna Udrea, în pofida ironiilor din presă, este extrem de inteligentă şi ambiţioasă.

„Noi suntem cei chemaţi să scoatem ţara asta din criză”

Un grup de 28 de jurnalişti din TVR, printre care Rodica Culcer, Marian Voicu şi Cezar Ion, cere partidelor parlamentare să adopte în procedură de urgenţă o nouă lege de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune care să asigure instituţiei o independenţă politică reală, scrie Cotidianul.
Apel al jurnaliştilor pentru depolitizarea Televiziunii Române

Caietul de sarcini pentru realizarea brandului turistic România impune condiţii dure agenţiilor care vor participa la licitaţie, relatează Cotidianul. Cele mai importante sunt obligativitatea de mai fi făcut un brand de ţară sau un brand turistic şi să aibă o cifră de afaceri de minimum două milioane de euro, adică atât cât este valoarea proiectului. Se va urmări situaţia financiară a companiilor pe ultimii trei ani, astfel încât să nu se poată înfiinţa o firmă special pentru acest proiect.
Străinii, aşteptaţi să ne facă brandul de ţară

Meciurile de fotbal din Liga I, jurnalele de ştiri – în special cele de la Pro TV şi Antena 1, dar şi unele filme, sunt programele care au înregistrat cele mai mari audienţe în zilele de weekend din februarie, urcând staţiile care le-au difuzat în topurile clasamentelor, analizează Business Standard.
Fotbalul şi ştirile staţiilor generaliste, câştigătoare în weekend-uri

Emisiunile informative ale posturilor televiziunii publice vor fi difuzate, din 29 martie, în formate noi şi cu formule actualizate de prezentatori, sub denumirea unitară de Telejurnal, mai scrie Business Standard. Noul Telejurnal difuzat de TVR 1 de la ora 20.00 va fi prezentat de Adriana Muraru, de luni pînă joi, respectiv Mihai Rădulescu, de vineri până duminică.
TVR revine la Telejurnal

În România are loc o repolitizare a serviciilor publice de radio şi televiziune, arată un raport al Open Society Institute, prezentat la Bruxelles, citat de HotNews. Raportul citează o comisie parlamentară de la Bucureşti, potrivit căreia Societatea Română de Televiziune, de exemplu, nu asigură pluralismul politic şi social şi exprimarea liberă a opiniilor atâta timp cât preşedintele TVR, Alexandru Sassu, este un politician susţinut de PSD.
Raport: În România are loc repolitizarea serviciilor publice de radio şi televiziune

Interviu Mike Rowe, gazda emisiunii Meserii murdare (Discovery) pe HotNews. Mike a vorbit într-un interviu acordat mai multor publicaţii din Europa, Africa de Sud sau Orientul Mijlociu, printre care şi HotNews, într-o teleconferinţă marca Discovery.
Mike are 47 de ani şi lucrează în televiziune de aproape 15 ani, ca freelancer. A moderat concursuri, talk-show-uri, a fost actor şi chiar bariton la Baltimore Opera. “Publicul este şeful meu, nu Discovery Channel, publicitarii show-ului sau oamenii cu care lucrez. Iar internetul şi felul în care mă raportez la fanii mei îmi oferă şansa de a interacţiona sincer cu şeful meu.
Mike Rowe: Cel mai scârbos lucru a fost să castrez un miel cu dinţii

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus