Skip to main content

DERAPAJ: Jurnalul naţional, atac la Adevărul prin averea lui Patriciu

 

În plin război cu Adevărul pe tema Enigma Otiliei, Jurnalul naţional publică articolul “Petrolistul ilegal”, chiar pe prima pagină, un material despre averea proprietarului Adevărul Holding, Dinu Patriciu. Materialul, cu informaţii vechi de câţiva ani, vine după mai multe schimburi de replici între Adevărul şi Jurnalul, derapaje prin care un război de natură comercială a fost transformat într-o dispută editorială.

Publicitate

„Fabuloasa avere a omului de afaceri Dinu Patriciu a fost construită pe baza unei ordonanţe emise de Guvernul Isărescu, privind acordarea de facilităţi la privatizarea Rafinăriei Petromidia”, scrie articolul.

jurnalul-patriciu-prima-pagina    jurnalul-patriciu-interior

Ar fi apărut articolul dacă nu exista conflictul cu Adevărul?

Marius Tucă:

“E o întrebare jignitoare. Următoarea întrebare.”

Alte două întrebări paginademedia.ro au rămas fără răspuns:

  • Care este valoarea jurnalistică a informaţiilor, care sunt vechi de câţiva ani?
  • Ce informaţii justifică plasarea articolului pe prima pagină?

Tot în ziarul de azi, Jurnalul naţional publică un comunicat prin care anunţă că “Intact va acţiona în judecată cotidianul Adevărul, pentru concurenţă neloială”.

Conflictul cu Adevărul a început săptămâna trecută, când Jurnalul naţional a acuzat Adevărul că a publicat romanul Enigma Otiliei fără a deţine drepturile. Urmarea: articole virulente de ambele părţi (inclusiv în Săptămâna financiară), între care se remarcă limbajul violent al Jurnalului naţional într-un articol care a deschis ziarul într-o zi şi materialul din Adevărul de marţi semnat chiar de directorul companiei, Răzvan Corneţeanu.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paul Paul
    unele lucruri sunt atat de evidente incat nu merita o intrebare !
  • george george
    O fi ramas Patriciu falit si acum vrea sa faca banii din editari de romane. Sa fim seriosi !
  • Stefan Stefan
    totusi, cei de la Adevarul nu au inceputul efectiv lupta....ca subiecte se gasesc: Felix - CNSAS, Grivco, Crescend...
  • Bogdan Bogdan
    au luat-o pe aratura...e aceeasi stire care a aparut deja in Financiarul, editia de marti a ziarului de mare succes (http://www.financiarul.com/articol_25542/patriciu-a-beneficiat-de-facilitati-secrete.html)...dar tinand cont de audienta&impactul ziarului ecomnomic au considerat necesar sa reia subiectul si in Jurnalul National...
  • YODA YODA
    Păi aşa este, au dreptate jurnaliştii de la Jn, cine crede că Patriciu şi-a făcut averea din muncă cinstită? Nu se ştie că Ordonanţele de guvern sunt instrumente-mijloace de imbogatire pentru toţi parvenitii ăştia?

Trimite un comentariu

sus