Skip to main content

Revista presei media – 13 aprilie

 

Publicitate

"A difuza programe care se adresează numai instinctelor umane este de gradant şi jignitor pentru publicul căruia ne adresăm", spune arhidiaconul Nicolae Dima, directorul postului Trinitas TV, într-un interviu acordat Evenimentului zilei. Televiziunea Trinitas aparţine Patriarhiei Române.
Observaţiile directorului Trinitas:

  • Televiziunile sunt exagerat de speculative; în loc de a oferi informaţie, oferă interpretări care să-l conducă pe telespectator într-o anume direcţie.
  • Televiziunile comerciale se întrec în a oferi un divertisment de proastă calitate. În prezent, criza financiară deteriorează conţinutul de televiziune.
  • Dacă astăzi avem o categorie de public care gustă divertismentul de acest nivel, acest fapt se datorează televiziunilor care, timp îndelungat, au stricat bunul gust al privitorului, l-au pervertit şi l-au obişnuit cu astfel de producţii.
  • Directorul de programe al unui post TV trebuie să conştientizeze imensa responsabilitate pe care o are.

„Criza financiară deteriorează conţinutul de televiziune”

De ce s-au închis televiziuni online în .ro? „Le-a plăcut să se vadă pe “sticlă”, fără să se întrebe cine s-ar uita la emisiunile pe care le produc şi de ce”, răspunde Florin Cojocariu, unul dintre acţionarii şi fondatorii postului online Happy Fish, într-un interviu acordat lui Victor Kapra.
Din interviu:

  • Tentaţia de a te uita la televizor e inhibată de nivelul uluitor de prostie de la TV-ul autohton.
  • În peisajul mass-media româneşti avem de-a face cu o masă de non-cititori şi de non-telespectatori.
  • A rămas aproape o minoritate care consumă regulat televiziune şi presă scrisă, în care întâlnim o majoritate de indivizi cu gusturi îndoielnice.
  • Şi cei “educaţi” au nevoie de scandal.
  • Cred că OTV este cel mai tare post de entertainment din România. Sunt destui oameni care se uită la OTV ca să se amuze, să râdă de prostia unora.

Vrem să fim un tabloid inteligent şi o mişcare culturală

Numele posturilor care prezintă serialele de comedie contează mai mult decât calitatea lor, analizează Adevărul. Fie că vin cu glume răsuflate sau cu umor de calitate, serialele româneşti de comedie fac audienţe după „puterea” televiziunii care le difuzează. Scene de căznicie (Antena 1) are cea mai mare medie de telespectatori în 2009, circa 400.000, iar Trăsniţi din NATO (Prima TV) are 256.000 de privitori.
Brandul TV dictează audienţa sitcomurilor

Agenţia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie au format o celulă de sprijin pentru jurnaliştii care lucrează în Republica Moldova, punând la dispoziţie două numere de telefon şi două adrese de email, anunţă HotNews. Astfel vor centraliza abuzurile asupra jurnaliştilor şi vor înainta cazurile organizaţiilor internaţionale de apărare a jurnalitilor.
Celulă de sprijin pentru jurnaliştii care întâmpină probleme în Republica Moldova

O posibilă achiziţie a unui jucător de talie mai mică, mai multe scenarii de acţiune şi o probabilitate diminuată de a înregistra în 2009 un ritm de creştere similar celui din 2008 sunt coordonatele businessului în acest an pentru compnia de outdoor Clear Channel România, notează Business Standard. Firma a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 9,2 milioane de euro.
Clear Channel România ia în calcul achiziţii

Dogan Yayin Holding, cel mai mare grup media din Turcia (care în România deţine Kanal D), a anunţat pierderi de 324 mil. lire turceşti (206 mil. dolari) în 2008, din cauza împrumuturilor denominate în valută, mai scrie Business Standard. Dogan Yayin a anunţat că vânzările din 2008 au urcat cu 13%, însă au fost afectate de scăderea bugetelor din publicitate.
Pierderi la Dogan

Concursul America’s Next Top Model de luna trecută a fost întrerupt de accese de violenţă între aspirantele la marele premiu şi chiar panică legată de zvonul unui atentat, poliţia fiind nevoită să anuleze evenimentul. Preselecţia a fost anulată şi a fost reluată ieri în trei oraşe din America, de data aceasta fără probleme, scrie Cotidianul.
“America’s Next Top Model” se reorganizează la cererea poliţiei

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus