Skip to main content

Revista presei media – 15 aprilie

 

Publicitate

Cheltuielile globale de publicitate vor scădea cu 6,9% anul acesta, până la 453 miliarde de dolari, iar Internetul va rămâne singurul segment care va creşte, arată ultimele estimări ZenithOptimedia, prezentate, detaliat, de HotNews şi Adevărul. Piaţa central şi est-europeană va înregistra cea mai accentuată scădere, iar declinul global va încetini spre sfârşitul anului. Specialiştii cred că din 2010 industria îşi va reveni. Despre subiect scriu şi Business Standard, Wall-Street şi Daily Business.
HotNews: Cheltuielile publicitare vor scădea în 2009 cu 14% în Europa Centrală şi de Est


Adevărul: Publicitatea mondială va intra în recesiune

Cei mai mulţi dintre bloggeri se aşteaptă în acest an la dublarea publicităţii în blogosferă, scrie Financiarul. Ionuţ Oprea, managerul agenţiei Standout, specializată în comunicare pe bloguri şi Cristian Manafu apreciază că publicitatea pe bloguri s-a ridicat la 100.000 de euro în 2008, iar pentru 2009 nivelul acesta se va dubla. Primul trimestru nu a adus însă o evoluţie spectaculoasă în privinţa publicităţii pe bloguri.
Blogurile adună din publicitate 200.000 euro

Într-un moment în care la Bucureşti organizaţii precum CRP şi autorităţile centrale doar discută pe tema unor măsuri de susţinere a presei pe timp de criză, CJ Cluj trece la fapte prin preşedintele Alin Tise, care evaluează pachetul de sprijin la circa un milion de lei (aproximativ 240.000 euro), scrie HotNews, care publică un interviu cu preşedintele Consiliului judeţean Cluj. Alin Tise afirmă că intenţia sa datează din toamnă, dar că el este, încă, în căutarea unei soluţii "care să nu lase loc de discuţii".
Un milion de lei ajutor pentru presa clujeană: bani de trecut criza sau de cumpărat tacerea?

Vacanţa Mare este aşteptata să vină cu propuneri de proiecte care să ţină cont de bugetele disponibile ale Kanal D şi de publicul-ţintă vizat de acesta, dupa ce contractul încheiat acum doi ani şi jumătate de Mugur Mihăescu şi postul de televiziune a ajuns la final, au afirmat pentru HotNews reprezentanţii Kanal D. Marţi, cotidianul Cancan afirma că Vacanţa Mare pleacă de la postul controlat de grupul turc Dogan.
Kanal D aşteaptă altceva de la Vacanţa Mare, pentru a continua colaborarea

La scurtă vreme după redesenarea site-ului oficial, la şi mai puţin timp de la lansarea celor patru posturi de radio de internet, Romanticfm.ro mai vine cu o facilitate aşteptată de utilizatorii săi: versiunea pentru telefoanele mobile. Este primul radio important din România care oferă publicului o versiune de mobil pentru propriul site, scrie Jurnalul naţional despre postul de radio din Intact, trustul care deţine şi ziarul.
Site radio cu versiune de mobil

Publisherii nu ar trebui să introducă plata pentru informaţia online populară sau exclusivă ce ar putea aduce trafic pe site, ci mai degrabă pentru conţinutul de nişă, considerat interesant de anumite categorii de public, este de părere Alan Murray, executiv editor al Wall Street Journal Online, citat de Business Standard. Executivul WSJ Online spune că modelul cel mai bun care poate fi aplicat de un site este mixul de conţinut gratuit cu acela plătit.
Cum să faci bani din conţinutul online

Campania „Recunoaşte semnele”, iniţiată la nivel internaţional de marca Heineken ca parte a programului Enjoy Heineken Responsibly! (Bucură-te de Heineken în mod responsabil!), a câştigat prestigiosul premiu pentru cea mai bună campanie de „Brand Reputation”, competiţie organizată de publicaţia britanică The Guardian, notează iaa.
Heineken, cea mai bună campanie de „Brand Reputation”

Managementul companiilor care au redus bugetele de comunicare îşi va da seama curând că decizia a costat mai mult decât economia făcută, iar banii pentru promovare vor fi suplimentaţi în a doua jumătate a anului, este de părere Mihaela Apetrei, senior managerul PR Headline, citată de Daily Business. Headline este o agenţie specializată pe comunicarea în industria de IT.
Headline: Vor fi mai multi bani in piata pentru promovare in semestrul 2

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus