Skip to main content

Ringier a pornit noua tipografie. EVZ a trecut la noul tipar şi îşi va schimba formatul

 

tipografie-evzEvenimentul zilei tipăreşte, de ieri, la noua tipografie pentru ziare a Ringier. Libertatea şi Capital vor trece, în curând, la noul tipar. Linia de tipar este deschisă şi clienţilor externi. Ziua tipăreşte deja în tipografia nouă a Ringier.

Publicitate

Evenimentul zilei urmează să îşi schimbe formatul, ca urmare a trecerii pe noua tipografie. Vlad Macovei, redactor-şef Evenimentul zilei nu a precizat data la care se va produce schimbare. “În curând”, a răspuns el scurt.

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, EVZ va intra în câteva săptămâni pe noul format, la jumătate faţă de cel actual (dimensiunile EVZ de duminică) şi va tipări un număr de pagini dublu (32 de pagini).

Săptămânalul Capital pregăteşte o relansare odată cu trecerea la noua tipografie.

Despre tipografie:

  • Investiţia a fost de 20 de milioane defranci elveţieni (aproximativ 13,3 milioane de euro)
  • Ca noutate, tipografia vine cu o maşină automată de inserturi. În prezent, inserturile se fac manual. Sunt în lucru două linii de inserturi, fiecare cu o capacitate de 35.000 de copii pe oră.
  • Construcţia a început în iulie 2008.
  • Capacitatea este de 40.000 de copii pe oră, în condiţiile în care se trag simultan un tabloid de  64 de pagini şi un broadsheet de 32 de pagini.

SURSA FOTO: calinhera.blogspot.com

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Strakathus Strakathus
    Libertatea a pornit-o in jos. Din ceea ce s-a vazut in anii trecuti, nici investitiile si nici macar bunul Dumnezeu nu mai pot face nimic. Readershipul e in scadere pentru toate ziarele. Se bat sa-si imparta o piata in restrangere. Si nu e doar criza. Adaugam un DVD, un CD sau o carte ca sa vindem un tabloid... Pur si simplu e greu sa concurezi cu internetul. Se intampla si la altii, mai evoluati si mai specializati. Tipografia in general, ca mod de distribuire a informatiei, tinde sa devina o arta a trecutului... Traiasca ambalajele si flexografia. Un sut de la ecologisti, inca unul de la IT si uite-asa se duce tipografia.
  • informat informat
    Petrisor, iti spun eu: din 18 mai. Si schimba formatul si EVZ si Libertatea.

Trimite un comentariu

sus