Skip to main content

Tortul Click nr. 1, cadoul Adevărul pentru Ringier

 

tort-clickRingier a fost destinatarul unui cadou inedit (şi deloc întâmplător) din partea Adevărul Holding. Ca şi alte aproape 20 de agenţii media, Ringier a primit un imens tort Click Nr.1 (de aproape 20 de kilograme), prin care tabloidul îşi declară statutul de lider, după ce, susţin editorii – Adevărul Holding, Click a depăşit şi Libertatea, ziarul care a dominat vânzările în ultimii şapte ani.

Publicitate

Click a trimis două torturi la Ringier: unul pentru Marius Hagger, directorul general şi unul pentru Ana Niţă, redactor-şef Libertatea. Din informaţiile paginademedia.ro, şeful Ringier nu a gustat cadoul Click. Cel puţin unul dintre torturi, cel pentru Marius Hagger, a făcut cale întoarsă.

Context: Încă de la lansare, ţinta Click a fost tabloidul Libertatea. Redacţia Click s-a format după o migraţie masivă a unor jurnalişti de la Libertatea (inclusiv Adrian Halpert, fost redactor-şef Libertatea şi actual director editorial Adevărul Holding). Numele ziarului Click seamănă cu tabloidului editat de Ringier în alte ţări – Blick. Conceptul grafic al Click s-a suprapus, cel puţin la început, cu layoutul Libertatea.

De ce cadoul a ajuns şi la Ringier? Răzvan Corneţeanu, director general Adevărul Holding, spune că nu e nicio umbră de ironie în gestul Click.

Răzvan Corneţeanu, pentru paginademedia.ro:

“Am trimis torturi tuturor agenţiilor şi mi se părea normal să ajungă şi la ei. Este chiar o încercare de detensionare a relaţiilor, în condiţiile în care am văzut cum au luat prea în tragic situaţia competitorii noştri.”

“Nu a fost făcută cu nicio tentă de ironie.”

Înainte de Paşte, Click a pornit o campanie agresivă prin care anunţa că a schimbat liderul Libertatea. Potrivit spotului, Click vinde 250.000 de exemplare, la 50.000 diferenţă de Libertatea, liderul din ultimii şapte ani.

În condiţiile în care nu sunt încă disponibile date BRAT, de unde ştie Click de diferenţă?

Răzvan Corneţeanu: “Ştiu exact cât vând. Ştiu câ vând 200.000 de exemplare. Fiecare îşi studiază competiţia”.

De ce?
În primul rând, am construit o echipă, apoi am investit în editorial şi ne-am văzut de treabă. Au fost multe investiţii în zona editorială, susţinute de acţiuni puternice de marketing.
Suplimentul TV Click are 80 de pagini şi 44 de programe. Era de aşteptat să vină şi rezultatele.

Cât s-a investit în ultimul an?
Răzvan Corneţeanu nu a înaintat nicio cifră.

Orizontul de amortizare?
Este o investiţie pe termen lung. Dar acum sunt fluctuaţii mari cauzate de criză. Se poate amortiza între trei şi şapte ani.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Rashela Rashela
    E trist si ireversibil ceea ce se intampla cu presa din Romania. Sau cu ce-a mai ramasa din ea. Libertatea si Click si Adevarul si..Cancanul, ma opresc la ele acum, ca-mi vine sa-mi vars si matele de scarba!!!sunt sub orice critica, sunt execrabile, nu inseamna PRESA, oamenii care scriu acolo sunt degenerati, pierduti, abulici, psihopati, obsedati sexual, neputinciosi, i-am cunoscut pe toti si de atunci ma spal pe maini, pe fata, incontinuu...m-as spala si-n suflet, dar n-am cum...Semianalfabeti, neinformati, (fac pariu ca daca le dictezi un text, dupa ureche, asa cum ne dadeau pe vremuri invatatoarele, 90% NU VOR sti sa scrie!!!) Aceste mizerii, pe care se arunca bani si hartie, ar trebui sa dispara definitiv pana nu e prea tarziu.
  • Nicoleta Nicoleta
    A naibi Nita, a mancat singura tot tortul si nu ne-a dat si noua
  • Marian Marian
    @bozo: da, cred ca ai dreptate, e posibil sa-si cumpere singuri ziarele pe care le produc...Nu vezi ce se intampla la Saptamana financiara?!? Peste 9.000 de exemplare, vanzari in bloc?!? Nu-i greu de imaginat ca exemplarele astea au toate sansele sa fie deversate in primul tomberon intalnit!
  • Marian Marian
    Cei de la Adevarul nu sunt in stare decat sa fure: idei si oameni! Si-au batut joc de piata media. Da, e drept ca au furnizat, in decurs de 1 an, 2 lideri de piata - unul in categoria quality, altul in categoria tabloidelor. Dar, in vreme ce Adevarul nu reuseste sa treaca de etapa "fituica pe care o primesti cu cartea sau cu DVD-ul", Click e doar un furt ordinar, propulsat in top cu banii lui Patriciu si fara niciun merit din partea celor care lucreaza acolo.
  • bozo bozo
    eu ma intreb, daca nu cumva, la banii lui, patriciu cumpara zilnic citeva zeci de mii de exemplare din proriile ziare....
  • Pentru frustrati: Pentru frustrati:
    Nu pot aprecia decat ORIGINALITATEA.

    200 000 - Libertatea + 250 000 Click = 450 000 exemplare.

    Proprietatea morala de 450 000 exemplare se datoreaza celui care a gandit formatul, nu unor ziaristi care au furat si acum se mai si lauda cu asta.

    Cand vom vedea ceva original de la cei care sunt angajati Click?
    Cand vor castiga si ei bani pe creativitatea lor voi fi primul care va zice BRAVO!

    Succes
  • stefan stefan
    De prost gust! Mirlaniile de genul acesta nu dau bine si nu impresioneaza pe nimeni, nu sunt decit o gluma proasta. Cred ca e momentul ca si Corneteanu sa inteleaga acest lucru, sa-si vada de business si sa lase vendeta la o parte. Pina la urma Ringie-ul l-a facut om!!!
  • coco coco
    ambele ziare si trusturi s-au facut de cacao cu ocazia asta, degeaba lanseaza carti daca limbajul din gazete e trivial. Ce cred ei ca lumea nu pricepe si nu judeca? Din contra! E penibil la ce s-au pretat? nici voiculescu nici patriciu nu sunt unu mai breaz ca altu, da acum s-a sarit rau de tot calul.../
    nu mai cumpar nimic de la ei, am listat ce vor sa scoate ambele trusturi si ma duc la vechile anticariatem imi iau de acolo si salut
    nu mai citesc nici adevarul, nici jurnalul nici click nici saptamana financiara. la revedere. Citesc evz si cotidianu si ziua.
  • cap limpede cap limpede
    @paul s. - ceea ce-ati citit in fituica aia a fost scris de-un jurnalic, nu de-un ziarist! Ziaristii merita respectati, jurnalicii sint doar niste amoebe ale media. Cit il priveste pe dl. Eugen Simion, dincolo de functia de presedinte al Academiei Romane, este un dascal care a pregatit generatii de oameni care nu fac de ris cultura romaneasca, dimpotriva. Iar asemenea limbrici, precum jurnalicul pomenit, ingroapa tot mai afund presa din RO.
  • paul S paul S
    La "Adevarul de Seara" scrie un ziarist care aseara il numea "un penibil" pe domnul Eugen Simion, Presedintele Academiei Romane.

    Acest ziarist de care n-a auzit nimeni se numeste Razvan Corneteanu. Avea si o poza, o figura de copil impertinent, un fel de Domnul Goe obraznic.

    Ar trebui ca redactorul sef de la Adevarul sa-l dea afara pe Corneteanu asta.
  • MT MT
    Trebuie sa fii si un pic cinic sa faci asta! :)
  • Cookie Cookie
    Corneteanu nu e ala care a manageriat asa de bine preluarea Prosport de catre Ringier, incit au plecat toti la Gazeta Sporturilor, si s-a facut rocada secolului in presa romaneasca??

    Adica el 'studiaza' competitia in sensul ca si-a luat laptopul Ringier cu el la Adevarul???

    Si tot el e cu povestea plagiatului Jurnalului lui Tolstoi, si a traducerii cartii lui Vintila Corbul, si tot asa...

    in cazul ca intrebarile retorice de mai sus nu-si ating scopul, o s-o spun limpede: mi-ar fi rusine sa ma numesc Corneteanu in zilele noastre!
  • Anca Anca
    Si cine il crede pe Corneteanu?! :))

Trimite un comentariu

sus