Skip to main content

Mişcări la Libertatea: pleacă editorul coordonator Dorin Chioţea. Urmează şi alte demisii.

 

dorin-chiotea-2Editorul coordonator al tabloidulului Libertatea, Dorin Chioţea va pleca din Ringier, cu destinaţia Adevărul Holding, potrivit informaţiilor paginademedia.ro. Conform aceloraşi surse, alţi 15-20 angajaţi vor urma aceeaşi direcţie. Demisiile vor avea loc astăzi şi în zilele următoare.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, Dorin Chioţea a fost evaziv, dar nu a negat informaţiile:

“Aş putea spune că am avut în permanenţă oferte de la Răzvan Corneţeanu (director general Adevărul Holding, n.r). E adevărat, a fost o întâlnire, în urma căreia am căpătat nişte răspunsuri şi de la care m-am ales cu destule dileme. Acum sunt la Ringier şi am de livrat nişte proiecte pentru această firmă".

Chioţea este în prezent editor coordonator Libertatea şi se ocupă de proiectele speciale şi de departamentele Sport şi Online. În cadrul Adevărul Holding, potrivit informaţiilor paginademedia.ro, va fi Group Project Manager şi va intra în boardul companiei.

Dorin Chioţea este angajat de 14 ani la Ringier România. A fost şeful secţiei sport Libertatea până în 2003. După cumpărarea ProSport de către Ringier, a fost numit redactor şef al cotidianului. Ulterior, când Ringier a vândut înapoi către Publimedia cotidianul ProSport, Chioţea a rămas în Ringier, ca editor coordonator la Libertatea. A fost responsabil, printre altele, de formarea echipei şi de proiectul relansării site-ului Libertatea.

Alţi aproape 20 de ziarişti de la Libertatea sunt în discuţii cu Adevărul Holding. Este vorba, printre alţii, de patru reporteri speciali, trei jurnalişti de la monden şi trei de la sport. Câţiva dintre ei au bătut palma deja pentru a trece la Click.

CONTEXT: Plecările de la Libertatea vin la numai două zile după ce tabloidul s-a relansat într-un nou format (datorat noii tipografii date în folosinţă de Ringier, care a dus şi la reducerea formatului săptămânalului Capital), mai mic şi într-o nouă formulă grafică uşor schimbată.

Click va atrage şi câţiva jurnalişti de la cotidianul ProSport. Patru ziarişti şi-au anunţat deja intenţiile de a pleca la Click începând de la 1 iunie. Este vorba de şeful departamentului Fotbal şi de adjuncţii săi - Radu Drăguţ, respectiv Amir Kiarash şi Alexandru Ştefan – şi de şeful de la Reporteri Speciali, Iulian Anghel.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ziarist Ziarist
    De Dorin circulau zvonuri ca ar vrea sa plece. A fost f suparat pe faptul ca la asa-zisa relansare a ziarului nu l-a bagat nimeni in seama. Oricum, cu Libertatea pe formatul asta mic si cu Capital care arata jalnic, Ringier e pe duca.
  • toni grebla toni grebla
    Petrisor, de la ProSport si-au mai dat demisia doi ziaristi buni, daca nu ma insel. E vorba de jakabhazi de la timisoara si drejan de la craiova. erau amandoi sefii editiilor de vest, respectiv oltenia...cred ca la prosport se petrece ceva dubios

Trimite un comentariu

sus