Skip to main content

Revista presei media – 12 iunie

 

Publicitate

În primăvara anului 2009, pe lângă mutaţiile care au avut loc în topul celor mai urmărite posturi de radio - cauzate, în parte, de lansarea postului Radio ZU, o altă luptă s-a dat şi în partea de jos a topului, între radiourile tematice, analizează Business Standard. Astfel, dintre radiourile tematice, audienţe mai mari pe publicul din Bucureşti au avut posturi precum Romantic FM, Vibe FM sau Magic FM.
Romantic, Vibe şi Magic - în topul radiourilor tematice din Bucureşti

radio-tematice

Ringier ar putea să rămână fără volume de reclame pentru că nu şi-a oficializat vânzările, scrie Adevărul. Dacă aceste cifre nu vor fi prezentate la Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT), Ringier riscă să rămână fără date auditate până la toamnă.
Grupul Ringier riscă să piardă publicitate

Principalele posturi de televiziune din Statele Unite ale Americii vor finaliza astăzi trecerea la transmisia de servicii TV doar în format digital, măsură care ar putea tăia semnalul TV pentru aproximativ trei milioane de gospodării, care nu au optat pentru servicii TV digitale sau nu şi-au cumpărat un receptor de televiziune digitala, informeaza Bloomberg, citat de HotNews. România şi-a asumat faţă de UE eliminarea serviciilor de televiziune analogică şi trecerea la servicii de televiziune digitală terestră până la 1 ianuarie 2012, măsură care va afecta la maxim circa 19% din gospodării.
Circa 3 milioane de gospodării din SUA ar putea rămâne fără semnal TV în urma trecerii la televiziunea digitală

Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Comunicare, al cărei membru este şi Uniunea Agenţiilor de Publicitate din Romania, şi Federaţia Mondială a Publicitarilor au lansat un nou ghid despre cum să organizezi, să conduci şi să închei "procesul unui pitch care să ducă la o nouă relaţie client-agenţie", potrivit unui comunicat UAPR, citat de HotNews şi de Adplayers. Ghidul oferă linii directoare pentru agenţii şi pentru clienţii de publicitate "inclusiv la nivel local, acolo unde nu există actualmente ghiduri naţionale". Ghidul poate fi citit pe pagina UAPR, AICI.
HotNews: Primul ghid oficial pentru organizarea pitch-urilor
Adplayers: UAPR a lansat "Ghidul licitaţiei în publicitate"

Cotidianul britanic The Independent şi ediţia sa de duminică, Independent on Sunday, ar putea fi cumpărate, în această lună, de miliardarul rus Alexander Lebedev, care deţine deja ziarul Evening Standard, informează presa din Marea Britanie, citată de HotNews şi de Business Standard. Potrivit unor surse, compania Independent News & Media poartă deja tratative cu reprezentanţii miliardarului, în vederea vânzării celor două publicaţii.
HotNews: Magnatul rus Alexander Lebedev, pe cale sa cumpere si The Independent si Independent on Sunday
Business Standard: The Independent şi ediţia sa de duminică ar putea fi cumpărate de miliardarul rus Lebedev

Mark Thompson, general managerul BBC, a anunţat 100 de vedete al postului britanic de televiziune să se aştepte la salarii cu până la 50% mai mici decât până în prezent, notează Daily Business.
100 de vedete BBC riscă scăderi salariale de 25-50%

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus