Skip to main content

Business Standard a rămas fără redactor şef

 

adrian-mirsanu-cotidianulAdrian Mîrşanu, redactorul şef al cotidianului financiar Business Standard va pleca de la ziar începând cu data de 23 august. Contactat de paginademedia.ro, răspunsul lui Adrian Mîrşanu a fost scurt: “Nu comentez”.

Publicitate

Coordonarea editorială îi va reveni, temporar, Andreei Roşca, actual publisher al Business Standard şi Money Expres.

Andreea Roşca explică despărţirea de Mîrşanu: “este o diferenţă între modul în care managementul şi redactorul şef văd ziarul”.

Ce va face Mîrşanu?

“Deocamdată voi pleca în concediu, mă întorc apoi pentru ultimele două săptămâni la Business Standard”.

Ce va face Andreea Roşca?

  • Business Standard este un ziar care trebuie să conteze.
  • O poziţionare mai bună pe piaţă, prin puterea conţinutului.
  • O atenţie mai mare acordată evenimentelor şi explicitarea lor.
  • O scriitură mai adecvată publicului.
  • Analiză critică a întâmplărilor din fiecare zi.
  • Încercarea de a lărgi plaja de public a ziarului.

Adrian Mîrşanu (33 de ani) a fost redactor şef al Business Standard de la lansarea proiectului, la începutul lui 2007. Anterior, a fost redactor şef adjunct la Ziarul Financiar, cotidian la care a activat între februarie 2001 şi decembrie 2006.

Business Standard îşi bazează distribuţia pe abonamente. În primele trei luni ale anului, ziarul a vândut la tarabă, în medie pe zi, doar 202 exemplare, restul de 10.712 exemplare distribuite fiind abonamente.
În comparaţie, Ziarul Financiar (Publimedia) a avut, în aceeaşi perioadă, vânzări la tarabă pe ediţie de 1.400 de exemplare şi 13.600 de abonamente.

Despre plecarea lui Adrian Mîrşanu a scris şi HotNews, AICI.

Sursa foto: Cotidianul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Este clar ca vor urma 3-4 luni de cosmar in ce priveste presa! Se vor da deoparte toate alinturile de independenta, se va acuza la greu, intr-un unison de nu va mai ramine piatra pe piatra. Inclusiv Dilema veche se va supune ordinelor patronului, vezi Melancolia de care a fost cuprins domnul Plesu, articolul de sub aceasta litanie fiind exact semnalul atacurilor totale. In situatia in care se afla presa, decredibilizarea totala va crea mari probleme, poate insurmontabile, pentru revenire!
  • The other one The other one
    E clar ca Andreea Rosca nu stie (sau nu spune) ce trebuie sa faca.. "sa conteze", "puterea continutului" "explicitarea evenimentelor", "analiza critica", "largirea plajei"... Se apropie cumva niste alegeri?
    Pacat ca BS intra in aceeasi deriva in care a intrat mai demult Cotidianul.

Trimite un comentariu

sus