Skip to main content

EXCLUSIV: Corina Drăgotescu şi-a dat demisia de la Realitatea TV

 

corina_dragotescu1Jurnalista Corina Drăgotescu şi-a dat astăzi demisia de la Realitatea TV. Gestul ei vine la câteva ore de la decizia managementului Realitatea Caţavencu de a reduce salariile cu procente între 10 şi 50%.

Publicitate

Corina Drăgotescu, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, despre măsura conducerii:

“Cred că este o decizie prost gândită. Când reduci salariile, nu o faci la pauşal: nu aplici acelaşi procent pentru toată lumea. O faci în funcţie de valoarea şi de performanţele fiecărui om în parte”.

De ce pleacă acum? În ce măsură a contat reducerea salariului?

Corina Drăgotescu:

„Într-un fel, a fost decisivă, pentru că acesta a fost punctul care m-a determinat să iau decizia acum şi nu peste o lună. M-a deranjat în primul rând modul de abordare, despre care am vorbit mai inainte. Oricum, în ultimul an, salariu meu a scăzut cu 70%. Am ajuns la nivelul unui salariu de reporter bine plătit la o publicaţie cu bani”.

Corina Drăgotescu apreciază colaborarea cu Realitatea TV:

“Am avut o colaborare excelentă cu Realitatea TV. Dacă am învăţat televiziune, am făcut-o de la profesioniştii Realităţii.”

Corina Drăgotescu a declarat că se află în negocieri cu TVR pentru o emisiune de tip talk-show. Totodată, jurnalista deţine, împreună cu alţi colegi de breaslă, site-ul de ştiri impactnews.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Flory-UK Flory-UK
    D-na Dragotescu are toata admiratia mea .este adevarat ca nu trebuie sa facem deosebiri la locul de munca ,dar sunt convinsa ca nu a ajuns la acest nivel peste noapte ...sunt convinsa ca pe langa experienta acumulata de-a lungul anilor are acel feeling si acel spirit ascutit pt observatii ,de care are nevoie un ziarist excelent ...stiu ca viata personala nu are ce cauta in comentariile altora ,dar lupta dusa cu cancerul (cea mai nenorocita boala) este o lupta continua care are nevoie pe langa forta psihica si un moral bun si de finantare pe masura (mai ales in RO).eu gasesc atitudinea dansei ,nu doar o demisie motivata de salariu .cred ,ca s-a umplut paharul (cum s-ar spune)....trustul Realitatea isi pierde din credibilitate pe zi ce trece in ochii cetateanului si acest lucru se vede in fiecare zi prin emisiunile date pe post ....
  • Jurnalistu Jurnalistu
    Ca reporter ce sunt ma simt jignit de ce a zis d-na Dragotescu. Adica, un reporter e cam prea rupt in cur ca dinsa sa se compare cu el. Cum sa ia acelasi salariu ca si un reporter cu experienta: adica are cel putin 5 ani vechime.

    Rusine: oricum foarte multi dintre ei cei care comenteaza la tv nu isi merita banii
  • cruela de vila cruela de vila
    corina dragotescu nu e vreo preocupare de-a mea, dar la nivel de principiu, viatza e un shir de alegeri;shi daca fortza de munca e tot ce ai de vanzare ( la pachet sau nu cu coloana vertebral) e dreptul tau sa te vinzi cat mai bine , sau sa decizi ca e mai bine sa fii platit de mizerie ( nu shtiu daca e cazul ei) pt ca shi altzii sunt! eu n-am inteles niciodata solidaritatea la modul asta : sa stau aici ca mai sunt si altzii platiti prost! daca am o optziune am sa optez ! daca am gasit un post mai bine platit , ma duc acolo; daca nu vreau sa muncesc deloc pe banii care mi se ofera shi kiar pot sa-mi permit sa nu muncesc, de ce nu? asta e capitalismu , dragi tovarashi!shi spunetzi-mi care dintre voi , ar ramine la un job unde i se taie din salariu , daca poate sa plece in alta parte la mai mult? just asking!
  • adi adi
    pacat dar poate ca daca va veni la tvr cu siguranta va face o emisiune misto e un jurnalist misto care mie imi place si ii doresc mult succes
  • oana oana
    Nu contest ca e vorba de o boala crunta. Sansa ei e ca a cistigat bani nefacind mare lucru ca sa se poata trata. Se intreaba cineva citi oameni sufera de aceeasi boala si nu are posibilitatea sa se trateze asa cum ar trebui si mai si lucreaza in niste conditii neprielnice? Aceia sint de plins, nu dna Dragotescu. Ce era asa de greu sa vii sa stai pe un scaun si sa vorbesti? Oare dinsa, atunci cind a vorbit de reducerea salariului, s-a gindit la colegii care lucreaza in acelasi trust, fac o munca mai stresanta, sint umiliti de oameni ca ea si salariul este de 70% mai mic decit al ei?
  • laura laura
    chiar nu ai deloc dreptate petrisor obae, pentru ca si sotul meu lucreaza in presa si pleaca la opt dimineata pe teren, vine la 18.00, si pe la doua nopateamai are loc un accident si trebuie sa plece. lucreaza in trei locuri si nu ai vrea sa stii cat primeste la sfarsitul lunii. ori doamna dragotescu se bazeaza pe stiri nu culese de ea, actioneaza la comanda si primeste o caruta de bani. asa ca las-o moarta cu cancerul...cum e cu faptul ca nu iti vezi familia, ca mananci o data pe zi, ca iti freci masina fara ca nimeni sa plateasca...nu-i plange de mila corinei
  • oculeanu mircea oculeanu mircea
    Petrisor Obae: adevarul e ca sant socante comentariile..probabil ca orice bobor isi are mass media pe care o merita...imi pare rau s-o spun da' e trist sa vezi astfel de comentarii - banuiesc ca nici tu nu esti "incantat"...
    Si nu e vorba numai despre boala Corinei ci si de ceea ce face ea in general ca jurnalist.
  • Irina S Irina S
    asa e Petri. era un "amanunt" interesant de adus in discutie starea de sanatate. Banii sunt o comoditate, iar cu ei ne mai luam si medicamente. Din pacate, da, reporterii aia buni isi sacrofoca viata de familie, de regula sunt burlaci si la subiecte si surse se reduce uneori viata lor.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Până cum nu am considerat că trebuie să aduc acest subiect în discuţie dar, date fiind comentariile, mă văd nevoit să o fac.

    Pentru Corina Drăgostescu, salariul nu reprezintă doar perspectiva unui trai mai bun mâiine, ci este o chestiune de SUPRAVIEŢUIRE, la propriu.

    Corina Drăgotescu a trecut printr-o situaţie pe care oricare dintre noi nu ştiu cum ar fi gestionat-o. Bolnavă de cancer, operată şi sub tratament chimioterapeutic, Corina a depăşit momentul într-un mod admirabil şi demn de tot respectul.

    Cu o putere pe care puţini o au, abia operată apărea la TV şi continua să îşi facă meseria de jurnalist şi să lupte pentru viaţă.

    Când ipohondrii din noi se trezesc la fiecare durere de măsea sau la o simplă migrenă, Corina se lupta cu o boală al cărui nume îmi vine greu să îl scriu. O bătălie continuă pentru că, Doamne fereşte, boala se poate întoarce oricând.

    Înainte de a comenta, luaţi în considerare, vă rog şi acest aspect.

    Sau gândiţi-vă de câte ori aţi fost de-a dreptul loviţi şi lipsiţi de vlagă în faţa unei banale gripe, iar Corina Drăgotescu mergea înainte, plină de citostatice, dar demnă şi cu o dorinţă de viaţă ieşită din comun.
  • Nelu Nelu
    Sindromul mineresc, au aparut si madamele cu posetuta sa o loveasca pe CD.
    Are raspunderea productiei unor emisiuni inclusiv folosirea unor buni jurnalisti din randul carora a facut parte! De ce nu ar dori un salariu mai bun daca exista oferta pe piata?
  • alina alina
    au inceput migratiile... tvr, bugetari platiti din banii nostri chit ca au sau n-au audienta; obedienta sa fie!
    Prelipcene, ce zici...salariul sau deontologia? Corina a optat!
  • sandman sandman
    Imi aduc aminte cind CD era la Antena si dadea in Basescu, iar ala i-a urat de sanatate in direct. A plecat la Realitatea si a facut parte din corul pupinbasestilor.
    Probabil pe bani buni. Acum ca a scazut cistigul, pleaca. Asta e definitia tipica a mercenarului media. Si ca ea mai sint citiva care pot injura la comanda pe oricin e, salariul sa fie bun.
  • mandriva mandriva
    dragoteasa se crede mai tare ca reporterii buni. in realitate, singura diderenta e ca reporterii buni fac foamea pe teren cu banii in buzunar, ca n-au timp sa manance a sa gaseasca subiecte bune, asa incat bastani de presa ca ea sa stea cu fata in tv si sa aiba salarii babane. daca n-ar fi reporterii buni, madam dragotesu, matale n-ai avea salariul ala mare, pentru ca stirile bune fac rating si atrag bani de publiitate, nu statul la taclale sapte ore pe aelasi subiect! bateti apa-n piua pe munca reporterilor - de cele mai multe ori pe subiecte furate din ziare (unde reporterii, cuoana, sunt platiti mult mai prost decat impostorii din tv).
  • romania inedit romania inedit
    Totusi trebuie sa ne gandim ca produsele media sunt facute de jurnalisti , nu de patroni .
  • rocco rocco
    doamna dragotescu am vazut cu ce fel de dispert vorbiti de faptul ca luati leafa unui reporter. diferenta dintre el si dvs este ca omul ala chiar munceste cauta dupa subiecte, alearga trebuie sa dea exclusivitati. dvs stati in cur si comentati.

Trimite un comentariu

sus