Skip to main content

MIŞCĂRI ÎN REALITATEA CAŢAVENCU: Fondatorii revistelor Aventuri la pescuit şi Bucătăria pentru toţi, înlăturaţi de la conducerea afacerilor

 

ACTUALIZARE: "Nu ştiu dacă putem vorbi de o retrogradare. Avem nevoie acum, în această perioadă, să creştem performanţa financiară a produselor", a declarat, pentru paginademedia.ro Sorin Vulpe, şeful diviziei Life Style din Realitatea Caţavencu. "Experienţa celor doi în zona financiară este mult mai mică decât ceea ce avem nevoie în 2009". "Nu este un pas premergător închiderii. În niciun caz". Poziţia lui Sorin Vulpe, la finalul articolului.

Publicitate

Două publicaţii din grupul Realitatea Caţavencu rămân fără publisheri. Răzvan Cucui, fondatorul revistei Bucătăria pentru toţi şi Cristi VezureAventuri la pescuit au fost înştiinţaţi că, din august, nu vor mai fi publisheri ai celor două publicaţii.

Cei doi au fost anunţaţi de Sorin Vulpe, şeful diviziei Life Style din Realitatea Caţavencu. Răzvan Cucui va rămâne director editorial, iar lui Vezure i s-a propus funcţia de Director de vânzări publicitate şi evenimente. Practic, cei doi nu vor mai avea conducerea celor două reviste din punct de vedere al businessului.

Răzvan Cucui a confirmat informaţiile paginademedia.ro:

“Şeful de divizie (Sorin Vulpe, nota red.) mi-a spus că nu mai sunt publisher, că Sorin Ovidiu Vîntu nu este mulţumit de mine. Vreau să discut şi eu cu patronul, să îl întreb dacă este supărat pe mine şi pe Cristi Vezure, de la Aventuri la pescuit. I-am trimis un SMS lui Vîntu şi aştept un răspuns.”

Cristi Vezure este mai reţinut în declaraţii. “Nu este nimic oficial. Nu pot spune nimic sigur în momentul de faţă. Doar că Sorin Vulpe mi-a spus că Sorin Ovidiu Vîntu a decis să mă înlocuiască din poziţia de publisher”.

Ce va face Vezure? “Momentan, mă conformez. A fost cerută o întrevedere cu Sorin Ovidiu Vîntu şi abia apoi vom putea discuta despre acest subiect, după ce situaţia va fi lămurită. Mai mult de atât nu pot să comentez”.

Răzvan Cucui este unul dintre veteranii de la Caţavencu. S-a ocupat, până în 2007, de bulele din săptămânalul de satiră politică. A înfiinţat Bucătăria pentru toţi în 2002, împreună cu Florin Vlanga (fratele Brânduşei Vlanga, directorul regiei DBV Media House). Un an mai târziu, parte din acţiuni au fost preluate de Academia Caţavencu, iar în 2006, Cucui şi Vlanga şi-a vândut acţiunile lui Sorin Vulpe, cu puţin timp înainte ca grupul Caţavencu să fie cumpărat de Sorin Ovidiu Vîntu.

Cucui va rămâne la revistă:

“Nu plec de la Bucătăria pentru toţi. Este produsul pe care eu l-am construit. Am din ce să trăiesc, nu se pune problema banilor. Deocamdată mă prezint la serviciu. Am încheiat ultimul număr, iar acum redacţia aşteaptă salariile cu emoţie”.

Potrivit lui Cucui, Bucătăria pentru toţi este un produs profitabil. Anul trecut, a înregistrat un profit brut de 360.000 de euro, după declaraţiile lui Cucui. Conform datelor BRAT, lunarul Bucătăria pentru toţi vinde 40.732 de exemplare pe ediţie şi este citit, la fiecare apariţie, de 488.000 de persoane.

Aventuri la pescuit a fost lansată în 2002 de Cristi Vezure, împreună cu o companie din Italia. El deţinea 30%. În 2003, Academia Caţavencu a preluat cele 70 de procente de la celălalt asociat al firmei. Trei ani mai târziu, când Realitatea a cumpărat Caţavencu, Cristi Vezure şi-a vândut partea de acţiuni către Academia Caţavencu.

Cristi Vezure:

“Este prematur acum să discutăm, până nu se bate totul în cuie. Cum spuneam, totul depinde de întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vîntu, dacă aceasta va avea loc.”

Aventuri la pescuit vinde aproximativ 9.000 de exemplare în fiecare lună şi are 135.000 de cititori pe apariţie.

Sorin Vulpe, şeful diviziei Life Style din Realitatea Caţavencu explică pentru paginademedia.ro:

"Nu ştiu dacă putem vorbi de o retrogradare. Avem nevoie acum, în această perioadă, să creştem performanţa financiară a produselor. Esta este ceea ce îmi propun să fac."

"Experienţa celor doi în zona financiară este mult mai mică decât ceea ce avem nevoie în 2009. Fără îndoială, ei au merite, este adevărat. Ei au construit cele două reviste. În această perioadă, însă, se simte nevoia de a urmări costurile cu atenţie."

"Nu este intenţia noastră să închidem revistele. Nu este nici intenţia patronatului. Acesta nu este un pas premergător închiderii. În niciun caz! Vrem doar să le facem viabile."

Ce performanţe vor avea în 2009 cele două reviste?

Sorin Vulpe:

"Din câte ştiu, Bucătăria pentru toţi a câştigat ceva la publicitate. Aventuri la pescuit a pierdut mai ales din piaţanespecifică".

"Cred că vor termina undeva în jur de zero. Dacă va fi un profit, va fi unul nesemnificativ. Cele două reviste au şi proiecte speciale, în afară de publicitate".

Cine a luat decizia?

Sorin Vulpe:

"Decizia este a mea. Sorin Ovidiu Vîntu vrea mai multă performanţă financiară, dar decizia este a mea."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cedebe cedebe
    luigi tata, scuze ca intreb, nu cumva ai ratacit site-ul?! fara suparare,poate tu esti in situatia descrisa, tragand cu dintii de o paine aruncata in scarba, imi pare rau pentru tine! Da-ti demisia ca iese frustrarea pe frunte si face rau la ten!
    Oamenii muncesc in aceasta industrie cu pasiune si placere (inca) iar unii dintre ei chiar si cu ceva etica. Cand unul dintre ei este calcat in picioare fara motiv,insa flagrant de abuziv, este normal ca ceilalti sa reactioneze. Matale insa s-ar putea sa nu intelegi toate astea.Cred ca ti-ar prinde bine sa te intorci pe la niste cursuri (primare), poate te imprietenesti cu limba romana.
  • BAV BAV
    @sorin
    Cred ca e o neintelegere. Eu sustin formula actuala, dar cred ca imi sunt neclare functiile si atributiile fiecaruia. Chiar cred ca asa cum au mers pana acum trebuie sa continue, pentru ca asta a fost ecuatia castigatoare. Oricum, am o veste proasta pentru tine: nu mai semnez condica de vreo 8 ani.
    @ Luigi
    Stiu ca ti se pare ca ai descoperit o conspiratie celebra, dar doar ti se pare. Nimic nu e ceea ce pare a fi. Nici cuvantul escroc, macar. Eu zic sa ne masuram cuvintele, mai bine. Merci.
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    @Luigi, scuze, uitasem ca aici intra numai profesionistii.

    Vezi ca nu e frumos ce spui despre omul in a carui firma iti iei un salariu frumusel. Eu inteleg ca nu mai aveti argumente si va inchipuiti ca scapati daca o sa ii raportati ca: "uite, sefu', ce atingere de imagine ti-a adus Cucui prin ce a scris pe blogul lui Petrisor" da'nu tine. Iti Garantez eu ca nu tine!

    @Ionel. Chiar uitasem! Chiar uitasem ca lucrand cu DBV, Vantu avea controlul absolut al vanzarilor si ca, acuma, cu vanzarile la Vulpe in divizie primeste doar niste tabele. Nu degeaba i-am poriclit eu acum 2 ani "Lorzii Tabelelor" sau "Lorzii Excellelor"!
  • ionel ionel
    @Luigi, bravo frate, ai surprins esentialul. Cifrele alea de vanzari reprezinta totusi bani intrati in buzunarul lui Vintu, pe cand celalalt baiat, Vulpe i-a scos din buzunar lui Vintu multi bani. Unde mai pui ca din cate inteleg Vulpe a oprit colaborarea cu "regia de media ddvvvbbbbmolozhouse". Al cu "igi" zici ca esti, ca vad "ba nene" ca esti serios nu gluma. Era o poanta cu oameni seriosi, o stii? "Stii ce fac oamenii seriosi?"
  • Luigi Luigi
    Dumnezeule sunteti patetrici cu toii....trageti cu dintii de o bucata de paine aruncata in scarba de cel mai mare excroc in viata contemporan..


    Iar baiatul asta....Razvan Cucui....sa fie corect si sa spuna cum a real;izat el cifrele alea de vanzari...Brandusa nue sora tipului cu care a fondat revista?Si tot brandusa nu conduce regia de media ddvvvbbbbmolozhouse?hai ba nene sa fim seriosi....
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    Si pentru ca tot mi-am ridicat ochii din cratita Bpt, in lumina celor declarate de domnul Vulpe vizavi de "urmarirea costurilor cu atentie", am constatat cata grija are domnia sa cu veniturile. Cu veniturile industriei auto! In plina criza, anul acesta, domnul Vulpe a s-a gandit sa dea o mana de ajutor constructorului Volvo, achizitionand modelul de top al gamei, un frumos S80. Full option! Ca vechea masina directoriala, tot un Volvo S80, vechi de 3 ani, ar fi incarcat divizia de costuri: trebuiau schimbate 4 cauciucuri!
    Asa, cu noua masina, cu o motorizare net superioara, Vulpe Sorin va reusi mai bine sa puna in aplicare dorinta ascunsa, pe care i-a impartasit-o, numai lui, Sorin Ovidiu Vantu de a face “mai multa performanta”. Pai stiti ce performante are noul Volvo S80?! Rupe!

    Insa daca ajung la Sorin Ovidiu Vantu, o sa ii propun eu o alta reducere de costuri... Pe langa cursurile de initiere la Londra, pe care le tot face pe costurile diviziei – initiere in diverse domenii de viitor cum ar fi internetul, publishingul etc – sa ii platim, dom’ne, si niste ore de conducere sau chiar o scoala de soferi amatori, ca sa nu mai plateasca firma un sofer, tinut toata ziua la dispozitia domnul Sef Divizie Life Style. Ca n-a fost in stare sa-si ia carnet, desi a dat cateva examene in cei 6 ani cat a locuit la Londra. Ca uite, eu n-am sofer care sa imi duca coletele (gata facute!) la Posta, cu carti ale editurii Athanor, in valoare de peste 10.000 RON (cu plata ramburs in cateva zile). Angajam o mica cheltuiala ‘nebugetata’ dar face! Pe cinstea mea! O amortizam in prima lui luna de soferie neasistata a lui Vulpe! Insa ne mai trebuie si o asigurare extra-full-plus CASCO! (poate obtinem un barter)

    Ma angajez eu sa-l ajut tot eu cu carnetul auto, asa cum l-am ajutat si atunci cand mi-a mutat redactia fara bucatarie in Casa Presei, de a ajuns imediat ditamai Seful de Divizie Life Style. Din Presedinte!

    P.S. Si oricum, e bine sa stie sa conduca o masina, ca fara permis de conducere Categoria B, nu te mai angajaza nimeni in ziua de azi! Nici macar la “numarat pene”! (citat dintr-un clasic in viata)
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    Ca sa priceapa si domnul Vulpe Sorinel ca s-a antrenat intr-o joaca periculoasa cu prestigiul meu, postez doua mesaje recente, primite din strainatate doar, doar o intelege ce imi terfeleste el acum prin tara, cu declaratii fara noima. Daca cineva are dubii asupra veridicitatii celor de mai jos, ii stau la dispozitie cu documente in original.

    .................. din Germania, cald!

    Hello Razvan,

    congratulations for this order, I am quite astaunished how fast and
    successfull you are. Lets go, make us rich, ok you also :-)

    Regards,

    Martin S.
    (Geschäftsführung)

    .......... si din SUA, de la cei mai buni:

    Razvan,

    I am *VERY* impressed with all the marketing you're doing. This EASILY
    exceeds what we ourselves are doing, not to mention almost any other
    dealer I know of (our guy in Indonesia is pretty amazing!). I am very,
    very, very in awe. We could learn a lot from you!!! So please stay in
    touch and let me know of your goings on, events, sales, publications,
    etc. If there's anything I can do to help, please let me know.

    Walter L.

    .............

    @Sorinica, tata, eu MAINE imi gasesc loc de munca si in Germania si in SUA, sa-mi castig traiul exact din ceea ce imi place sa fac: Marketing, Vanzari si Comunicare. Si Bucatarie. Asa ca ai mare grija ce mai declari in plublic de acum incolo. Ca, in particular, stiu cat de aiurea o arzi!
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    Vulpe: “Experienţa celor doi în zona financiară este mult mai mică decât ceea ce avem nevoie în 2009."

    Cucui: Asadar, dupa o depasire a vanzarilor de publicitate cu 8,38% pe primele 5 luni ale anului in curs, fata de anul precedent, domnul Vulpe a preluat vanzarile de la DBV Media House sub bagheta proprie. Rezultatul? Minus 51% vanzari in august 2009 fata de august 2008.

    INTREBARE: Cu cat mai mica este experienta financiara a domnului Vulpe decat experianta mea cea mica? Cu 51%?! Va inselati! In primele 5 luni ale anului, depasirea s-a realizat cu un singur vanzator, domnul Vulpe a realizat pierderea cu doi vanzatori!! A mai angajat unul!


    Vulpe: "Ei au construit cele două reviste. În această perioadă, însă, se simte nevoia de a urmări costurile cu atenţie.”

    Cucui: Exact asta urmaream eu in momentul eliberarii din functia de Publisher. Cum mi-a dus Vulpe vanzarile in cap, in timp ce mi-a marit nejustificat costurile cu vanzatorii!

    INTREBARE: Ce cate ori mi-a marit domnul Vulpe costurile cu vanzatorii, in timp ce mi-a injumatatit vanzarile? De doua ori?! Gresit! De doua ori si ceva, intrucat vanzatorilor, odata ajunsi in divizia pe care cu pricepere o conduce, le-a majorat salariile cu 30%!


    Vulpe: “Nu este intenţia noastră să închidem revistele. Nu este nici intenţia patronatului. Acesta nu este un pas premergător închiderii. În niciun caz! Vrem doar să le facem viabile.”

    Cucui: Sigur, nu este in intentia lui Vulpe sa inchida revista Bucataria pentru toti. Pur si simplu atata poate! Si, intr-adevar, nu este in intentia Patronatului sa inchida revista. Pur si simplu nu va avea de ales!

    P.S. Am facut aceste precizari doar ca sa nu-l dau in judecata pe Sorin Vulpe pentru grava atingere adusa reputatiei mele de om de marketing si comunicare. Ca (eu credeam ca) il cunosc de 25 de ani!

    Si, vorba lui Florin Cojocariu, cand eu faceam sute de mii de vanzari automatizate cu propria companie si 'miscam paletii' clientilor DBF, cu Doru si cu Florin, (si relansam Evenimentul Zilei cu Cristoiu la carma), Vulpe ne cerea bursa de student sarac, la Filosofie, la Londra. Si eu votam 'pentru'.
    Mare caracter!
  • stelica stelica
    @sorin - probabil Guerrilla o va mai scoate la liman.
  • Florin Cojocariu Florin Cojocariu
    Salutare Petrisor! Nu discut acum cum se gindeste Vulpe sa creasca performanta financiara in grup incepind cu BPT si in ce fel va convinge el pe cineva ca experienta lui in "zona financiara" e mai mare decit a lui Cucui care facea marketing direct pe bani si cu profit frumos pe vremea cind Vulpe era un student sarac la filosofie la Londra! Un student sarac care n-a mai vorbit cu mine citiva ani pentru ca nu i-am dat un ajutor financiar (un fel de bursa privata) pe care i l-am promis pe vremea cind DBF-ul mergea bine si pe care n-am mai putut sa-l dam cind DBF-ul a inceput sa mearga prost. O fi recuperat prin seminarii intensive... Ma intreb doar in ce masura posturile lui Razvan de pe Fish Eye nu au avut un rol mai serios decit o inexistenta lipsa de "experienta in zona financiara". Apropos, ce naiba e "experienta in zona financiara" si in ce fel e importanta ea pentru bunul mers al unei reviste gastronomice?
  • Sorin Sorin
    @BAV. Ca un om batran le zici! Se vede unde semnezi condica. Dar ia spune, in afara de Superbebe, Aventuri la pescuit, Bucataria pentru toti si 24Fun, adica acolo unde publisherii fondatori au ramas in charge cu ochii pe bani, mai stii vreun business de media pe la voi prin grup care iese macar pe zero pana la sfarsitul anului?
  • pink pike pink pike
    BAV
    pai de-aia ar fi bun chisu - stie sa-ti faca si-un produs bun iar la administrarea banilor n-are egal!
  • BAV BAV
    baieti,
    ce bine ca va vad activi. sunt de parere ca omul sfinteste locul si cum pana acum au mers foarte bine manate de oamenii astia, nu stiu de ce n-ar mai merge in continuare. cred ca e ceva scrantit la mijloc, pentru ca treaba publisher-ului e sa faca un produs bun, nu sa sa administreze business-ul.
  • danut c ( herault ) danut c ( herault )
    Baieti,

    va multumesc ca v-ati mai amintit de mine dupa ce au scos astia de la Margaritar reclama de pe tv . Adevarul e ca nu am chef de nicio redactie , eu lucrez doar in bucatarie , dar nu pentru toti.
  • tot ionete tot ionete
    razvan cucui,


    cand e festivalul "Dulciuri pt toti" ? Boiles-uri de casa aveti doar pt mogul sau vindeti si la lumpen ?

Trimite un comentariu

sus