Skip to main content

MIŞCĂRI ÎN REALITATEA CAŢAVENCU: Fondatorii revistelor Aventuri la pescuit şi Bucătăria pentru toţi, înlăturaţi de la conducerea afacerilor

 

ACTUALIZARE: "Nu ştiu dacă putem vorbi de o retrogradare. Avem nevoie acum, în această perioadă, să creştem performanţa financiară a produselor", a declarat, pentru paginademedia.ro Sorin Vulpe, şeful diviziei Life Style din Realitatea Caţavencu. "Experienţa celor doi în zona financiară este mult mai mică decât ceea ce avem nevoie în 2009". "Nu este un pas premergător închiderii. În niciun caz". Poziţia lui Sorin Vulpe, la finalul articolului.

Publicitate

Două publicaţii din grupul Realitatea Caţavencu rămân fără publisheri. Răzvan Cucui, fondatorul revistei Bucătăria pentru toţi şi Cristi VezureAventuri la pescuit au fost înştiinţaţi că, din august, nu vor mai fi publisheri ai celor două publicaţii.

Cei doi au fost anunţaţi de Sorin Vulpe, şeful diviziei Life Style din Realitatea Caţavencu. Răzvan Cucui va rămâne director editorial, iar lui Vezure i s-a propus funcţia de Director de vânzări publicitate şi evenimente. Practic, cei doi nu vor mai avea conducerea celor două reviste din punct de vedere al businessului.

Răzvan Cucui a confirmat informaţiile paginademedia.ro:

“Şeful de divizie (Sorin Vulpe, nota red.) mi-a spus că nu mai sunt publisher, că Sorin Ovidiu Vîntu nu este mulţumit de mine. Vreau să discut şi eu cu patronul, să îl întreb dacă este supărat pe mine şi pe Cristi Vezure, de la Aventuri la pescuit. I-am trimis un SMS lui Vîntu şi aştept un răspuns.”

Cristi Vezure este mai reţinut în declaraţii. “Nu este nimic oficial. Nu pot spune nimic sigur în momentul de faţă. Doar că Sorin Vulpe mi-a spus că Sorin Ovidiu Vîntu a decis să mă înlocuiască din poziţia de publisher”.

Ce va face Vezure? “Momentan, mă conformez. A fost cerută o întrevedere cu Sorin Ovidiu Vîntu şi abia apoi vom putea discuta despre acest subiect, după ce situaţia va fi lămurită. Mai mult de atât nu pot să comentez”.

Răzvan Cucui este unul dintre veteranii de la Caţavencu. S-a ocupat, până în 2007, de bulele din săptămânalul de satiră politică. A înfiinţat Bucătăria pentru toţi în 2002, împreună cu Florin Vlanga (fratele Brânduşei Vlanga, directorul regiei DBV Media House). Un an mai târziu, parte din acţiuni au fost preluate de Academia Caţavencu, iar în 2006, Cucui şi Vlanga şi-a vândut acţiunile lui Sorin Vulpe, cu puţin timp înainte ca grupul Caţavencu să fie cumpărat de Sorin Ovidiu Vîntu.

Cucui va rămâne la revistă:

“Nu plec de la Bucătăria pentru toţi. Este produsul pe care eu l-am construit. Am din ce să trăiesc, nu se pune problema banilor. Deocamdată mă prezint la serviciu. Am încheiat ultimul număr, iar acum redacţia aşteaptă salariile cu emoţie”.

Potrivit lui Cucui, Bucătăria pentru toţi este un produs profitabil. Anul trecut, a înregistrat un profit brut de 360.000 de euro, după declaraţiile lui Cucui. Conform datelor BRAT, lunarul Bucătăria pentru toţi vinde 40.732 de exemplare pe ediţie şi este citit, la fiecare apariţie, de 488.000 de persoane.

Aventuri la pescuit a fost lansată în 2002 de Cristi Vezure, împreună cu o companie din Italia. El deţinea 30%. În 2003, Academia Caţavencu a preluat cele 70 de procente de la celălalt asociat al firmei. Trei ani mai târziu, când Realitatea a cumpărat Caţavencu, Cristi Vezure şi-a vândut partea de acţiuni către Academia Caţavencu.

Cristi Vezure:

“Este prematur acum să discutăm, până nu se bate totul în cuie. Cum spuneam, totul depinde de întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vîntu, dacă aceasta va avea loc.”

Aventuri la pescuit vinde aproximativ 9.000 de exemplare în fiecare lună şi are 135.000 de cititori pe apariţie.

Sorin Vulpe, şeful diviziei Life Style din Realitatea Caţavencu explică pentru paginademedia.ro:

"Nu ştiu dacă putem vorbi de o retrogradare. Avem nevoie acum, în această perioadă, să creştem performanţa financiară a produselor. Esta este ceea ce îmi propun să fac."

"Experienţa celor doi în zona financiară este mult mai mică decât ceea ce avem nevoie în 2009. Fără îndoială, ei au merite, este adevărat. Ei au construit cele două reviste. În această perioadă, însă, se simte nevoia de a urmări costurile cu atenţie."

"Nu este intenţia noastră să închidem revistele. Nu este nici intenţia patronatului. Acesta nu este un pas premergător închiderii. În niciun caz! Vrem doar să le facem viabile."

Ce performanţe vor avea în 2009 cele două reviste?

Sorin Vulpe:

"Din câte ştiu, Bucătăria pentru toţi a câştigat ceva la publicitate. Aventuri la pescuit a pierdut mai ales din piaţanespecifică".

"Cred că vor termina undeva în jur de zero. Dacă va fi un profit, va fi unul nesemnificativ. Cele două reviste au şi proiecte speciale, în afară de publicitate".

Cine a luat decizia?

Sorin Vulpe:

"Decizia este a mea. Sorin Ovidiu Vîntu vrea mai multă performanţă financiară, dar decizia este a mea."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • enotul cu guvide-n bot enotul cu guvide-n bot
    @lio - pe vremuri de criza eleganta nu isi mai gaseste loc. Varianta Chisu s-ar putea sa nu fie chiar o alegere eronata. Omul e cunoscut pentru ariciul de la buzunare si pentru abilitatea de a scoate bani din nimic, doar pe vrajeala. Ceva expertiza la tigaie si la datul cu barca are, asa ca, cu minim de resurse ar putea sa scoata cele doua publicatii din criza. Acum ca el o sa-si mai cumpere o lotca dotata cu harem la pupa iar lui Vantu o sa-i mai ramana doar de-o hidrobicicleta e alta poveste.
  • RB RB
    @lio. Ai dreptate!. Ii stiu si eu pe amandoi. Ma intreb cine o sa ii inlocuiasca pe astia doi. Niste contabili? Cat despre Chisu, nu are el chef de contabilitate. Are alte treburi care il tin departe de bucatarie pentru o vreme.
  • lio lio
    bpt fara razvan cucui nu are gust ... iar avp-ul fara cristi vezure e o aventura ... mi se pare ineleganta varianta aleasa de sorini.
  • pardeam pardeam
    Nu-i complicat deloc. I se apropie si lui Vantu ora adevarului. Cind va constata ca a inlocuit profesionistii cu sinecuristi celebri, de mai buna sau mai spectaculoasa imagine. Deocamdata zboara rind pe rind oamenii din linia a doua si a treia. Adica muncitorii. Ramin mereu pe pozitii impostorii. Pentru ca sa inteleaga cu ce impostori s-a inconjurat, Vantu trebuie sa mai piarda niste banuti. Surprizele ii vor veni din doua locuri: in curand va intelege ce si-a luat-o de la catavenci, si ce mare rahat este divizia F5 web. Atunci nu va mai fi nimic de recuperat, iar baietii care au trait din abureli si sforarii or sa-l pupe pe portofel. Vantu merita asta.
  • enotul cu guvide-n bot enotul cu guvide-n bot
    Se pare ca am gresit. Domnul Superbebe nu mai e la Romtelecom. Dar nici la Braiconf (@pink pike). E pe la petrol. Adica pe acolo pe unde ii place superwind-ului sa pescuiasca la rapitor.
  • pink pike pink pike
    sandulescu means guppy. guppy means no problems with fox...brown eye rules ! Cucui rules for president ! referitor la chisu, totul se joaca pe sponsorship-ul goeletei... si pe mizanplas.... la superbebe, nimic ?nicio miscare ? sotul publisherului e un mahar pe pe la braiconf sau asa ceva....
  • stiuca stiuca
    Sursele mele, care nu se prea inseala, spun ca Razvan Cucui a fost lucrat de Chisu la o partida de stiuca in Delta. Cica nici Sandulescu nu se simte prea bine...
  • ionel ionel
    @Captain Cook.
    Zici ca nu stiu despre ce este vorba! Pai ia sa vedem;
    Sorin Vulpe sef de divizie PUBLISHING LIFESTYLE retrogradeaza doi fondatori, fosti actionari, de publicatii - oameni care au facut ceva suficient de bun incat sa fie cumparat de Vantu.
    Cucui zice ca revista sa "este un produs profitabil. Anul trecut, a înregistrat un profit brut de 360.000 de euro" Din datele BRAT aflam ca "lunarul Bucătăria pentru toţi vinde 40.732 de exemplare pe ediţie şi este citit, la fiecare apariţie, de 488.000 de persoane."
    Mai stiu ca "Aventuri la pescuit vinde aproximativ 9.000 de exemplare în fiecare lună şi are 135.000 de cititori pe apariţie."
    Si mai stiu ca - Sorin Vulpe zice
    "Din câte ştiu, Bucătăria pentru toţi a câştigat ceva la publicitate. Aventuri la pescuit a pierdut mai ales din piaţanespecifică”.
    “Cred că vor termina undeva în jur de zero. Dacă va fi un profit, va fi unul nesemnificativ. Cele două reviste au şi proiecte speciale, în afară de publicitate" - din care probabil mai aduc ceva bani.
    Asadar, stiind ca trustu lui Vantu pierde anul acesta 19 mil. euro, (informatie de pe net) eu cred ca niste smecheri din top management sunt deranjati de aceste publicatii care NU SUNT PE MINUS.
    Alte publicatii din trust, lasand la o patre televiziunile si radiourile, in afara de salariile grase, cum am spus, sparg bani pe carti, casete, enciclopedii, vandute la pachet, cum ar fi Ziarul Cotidianul, crezand ca astfel vor reusi sa le mareasca tirajul.
    Asa cum am mai spus, pentru mine toate astea reies din articolul de mai sus, dar cine stie poate ma insel si, asa cum zici, nu stiu despre ce este vorba.
  • sandu marina sandu marina
    @Captain Cook. Ionel a intuit ceva. Si mie mi se pare ca se intampla acelasi lucru. Adica se cauta tapi ispasitori pentru ca marii manageri sa ramana in functii desi trustul e la vale rau. Si nenea Vantu ii intreaba de profit. Nu le-a iesit nimic cu DVD-urile, cartile si enciclopediile Gratis. Cu aceiasi bani Adevarul s-a triplat si Cotidianul s-a dus in cap. Dar tu de unde esti asa sigur ca Ionel se inseala? Esti cumva unul dintre marii manageri?
  • Captain Cook Captain Cook
    Ionel, chiar nu stii despre ce-i vorba.
  • ionel ionel
    Din ce am citit mai sus trag concluzia ca, acum cand nu prea mai sunt bani la trustu lui Vantu, unii, care i-au spart bani la greu pe fel de fel de carti, casete, enciclopedii, etc, acum incearca sa-si pastreze functiile gras platite.
  • sandu marina sandu marina
    Bucataria pentru toti este cea mai corecta revista de gatit din Romania. Toata gasca mea gateste dupa ea. Prezentare grafica impecabila, hartie buna, arata a revista straina. Restul revistelor sunt ori de fitze, ori de saracie, ori facute de ageamii (pline de greseli). E clar ca Bucataria pentru toti trezeste multe invidii, inclusiv printre colegii din Realitatea Catavencu.
  • naspa 5 ref. Vantu naspa 5 ref. Vantu
    Atatea zbateri si comentarii aiurea.
    Iata ce s-a intamplat de fapt.
    Vantu a vrut sa-si faca niste chiftele cu ficat de ornitorinc si ochi de hamsie, dupa o reteta din Bucataria pentru hoti.
    Urmeaza in prezent un regim bazat pe chiftele pentru lunga perioada in care i le va servi Liviu Mihaiu cu prastia, peste gardul electrificat.
    Si s-a uitat Vantu in Aventuri la Pescuit, dupa care a plecat cu undita sa prinda hamsii, la visina, in Dambovita. Dupa ce a stat el vreo 5 ore in soare si n-a prins nimic, s-a enervat. Mai ales ca dadea la peste in fata tribunalului si va dati seama ca are si el diverse amintiri. Sau sechele, cum se mai spune. Ei, si asa s-a enervat Vantu si si-a varsat nervii pe bietii oameni. Asa-i cand esti la stapan.
    Iti merge bine, dar numai pana cand nu prinde asta hamsii in Dambovita, la visina.
  • omar omar
    Nu prea stiu cum e treaba cu Bucataria pt. toti insa Aventuri la Pescuit este cea mai buna publicatie de gen ca grafica si continut. sunt asta ca pescar pasionat de peste 20 de ani. sunt niste oameni acolo care fac bine ce fac iar taierea costurilor ar putea duce la o scadere a numarului de cititori. vorbim de un public cunoscator care sesizeaza imediat o scadere a calitatii continutului editorial. asadar scaderea costurilor e o arma cu doua taisuri. in rest bafta celor doi si numai bine.
  • Razvan Cucui Razvan Cucui
    Inteleg perfect decizia manageriala a domnului Vulpe Sorin:

    “Decizia este a mea. Sorin Ovidiu Vîntu vrea mai multă performanţă financiară, dar decizia este a mea.”

    Pai, cu ce sa incepem sa punem in practica dezideratul patronatului: trecerea la o noua performanta financiara in Grupul Realitatea-Catavencu? Cu revista pentru pescari si revista pentru gospodine! Aici lipseste "experienta din zona financiara"!
    Trebuia sa imi dau seama de la inceput ca decizia era, de fapt, a lui Sorin... Vulpe Sorin.

Trimite un comentariu

sus