Skip to main content

Revista presei media – 29 iulie

 

Publicitate

Cel mai citit ziar rămâne Libertatea, cu o creştere de 37.000 a numărului de cititori. Al doilea clasat este Cancan, care este citit, în medie, de 894.000 de persoane pe ediţie, potrivit ultimului raport al Studiului Naţional de Audienţă, citat de Adevărul. În segmentul ziarelor de referinţă, lider rămâne Jurnalul Naţional, însă acesta a fost într-o scădere continuă în ultimele cinci valuri. Al doilea clasat este Evenimentul zilei, care a câştigat 9.000 de cititori. Urmează Adevărul, cu un plus de 55.000 de cititori în perioada aprilie 2008-aprilie 2009. Cifrele de audienţă ale publicaţiilor româneşti din valul aprilie 2008 – aprilie 2009 au arătat o îmbunătăţire a numărului de cititori, în mai toate cazurile. Datele SNA sunt analizatei şi de Business Standard şi Financiarul.
„Adevărul“, cea mai mare creştere a audienţei

sna-adevarul

tolontan3Cătălin Tolontan, redactorul-şef al GSP, vorbeşte în două interviuri, acordate Jurnalul naţional şi Gândul, despre ameninţările ministrului Turismului, Elena Udrea, care i-a spus luni la Parlament că "se va ocupa personal informativ" de el.

Nu mă voi intimida niciodată în faţa unui ministru sau a unui preşedinte pe care-l plătesc alături de milioane de români”, spune Tolontan în Jurnalul. “În profesie am dat ce am mai bun. De aceea sunt foarte nervoşi cei de la Putere. Pentru că nu mă pot agăţa cu nimic”, declară jurnalistul în Gândul.

Din interviuri:

"A venit la mine pe holul Parlamentului, înainte de discursul Monicăi Ridzi. Ne vedeam pentru prima oară. Mi-a spus: "Mă voi ocupa personal de dumneavoastră şi voi dovedi că aţi fost de rea-credinţă în cazul anchetei MTS". (...) Mi-a spus: "Voi căuta informaţii despre dumneavoastră, pentru că să ştiţi că avem şi noi informaţii".

Nu mă voi intimida niciodată în faţa unui ministru sau a unui preşedinte pe care-l plătesc alături de milioane de români. Dacă Elena Udrea e nervoasă că trebuie să explice ce face cu banii, dacă nu suportă controlul Parlamentului şi îl ia peste picior, spunându-i că a cumpărat abace şi rulete pentru Comisia de Anchetă, atunci să plece!

Dacă Traian Băsescu, la capătul unei investigaţii de presă în care bugetul va primi înapoi peste 300.000 de euro, se apucă să dea lecţii de dirigenţie presei, atunci să plece!

Am comis erori în viaţă, sunt urât, înjur când joc fotbal cu băieţii, mă bucur de dilema de a-i considera savuroşi şi pe Mircea Badea şi pe Gabriel Liiceanu, dar în profesie am dat ce am mai bun. De aceea sunt foarte nervoşi cei de la Putere. Pentru că nu mă pot agăţa cu nimic.

Am votat PD-L şi Traian Băsescu. De fiecare dată. Când văd azi că oameni ai lor ameninţă presa cu dezvăluiri personale, în timp ce jurnaliştii au venit cu acte publice care probează frauda de bani publici, încerc să rămân lucid şi, în privinţa preşedintelui, să disting între lucrurile bune şi cele rele pe care le face şi le spune. Nu mi-e ruşine să admit că mă simt confuz.

Jurnalul naţional: Elena Udrea l-a ameninţat pe jurnalistul Cătălin Tolontan
Gândul: Tolontan o roagă pe Udrea să-l „lucreze informativ” doar în timpul liber. „Am votat PD-L şi Traian Băsescu. Nu mi-e ruşine să admit că mă simt confuz”

Andrei Siminel, directorul general al NCH Advisors, a declarat pentru HotNews că falimentul regiei de publicitate Boom a fost cauzat de criză şi de contractele cu plăţi fixe în care regia era angajată. "Încă de la sfârşitul anului 2008, companiile din grup nu au mai avut încasări de la Boom; toate încasările au fost folosite pentru plăţi către terţi. Cum însă piaţa nu şi-a revenit, datoriile către grup au ajuns la peste 6 milioane de lei şi au provocat falimentul", spune Andrei Siminel.
Andrei Siminel: Falimentul Boom este rezultatul crizei globale şi al contractelor cu plăţi fixe în care compania era angajată

elena-udrea-evz-23Elena Udrea are bătăi de cap în cheltuirea banilor pentru promovarea turismului intern. Programul "Turist în România" are toate motivele să nu înceapă în luna august, aşa cum era programat. Motivul: rezultatul licitaţiei a fost contestat de una din firmele care au pierdut, iar Pro TV şi Realitatea au anunţat că nu vor difuza spoturile, scriu Evenimentul zilei şi Jurnalul naţional, citând informaţiile paginademedia.ro. Articolele paginademedia.ro au fost citate şi de HotNews.
Jurnalul naţional: "Turist în România" s-a blocat în licitaţie
EVZ: Udrea, refuzată de televiziuni
HotNews: Best Advertising - Optimedia, câştigătorii campaniei Turist în România

Foto: EVZ

Ministerul Mediului nu a respectat prevederile legale privind achiziţiile publice, în cazul contractului de 500.000 de euro încheiat cu Ars Advertising, scrie Evenimentul zilei. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă, în cadrul audierilor din comisia care anchetează Ministerul Mediului. Potrivit unui control ANRMAP, nu a existat justificare legală pentru procedura de negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare având ca obiect achiziţia serviciilor privind campania de promovare a Programului Operaţional Sectorial Mediu.
Nereguli în achiziţiile lui Nemirschi

Divizia Corporate Media Publishing (CMP), parte a grupului Medien Holding, ca şi România liberă, va realiza în următorii patru ani cele două reviste care vor reprezenta imaginea Tarom la bordul aeronavelor companiei, relatează Business Standard. Una dintre reviste va avea şase ediţii pe an şi va continua tradiţia Insight Tarom, într-o variantă nouă.
Revistele Tarom, editate de CMP

Aproape un sfert dintre consumatorii din Marea Britanie intenţionează să renunţe la abonamentele pentru ziare şi reviste şi o cincime se gândesc să reducă din cheltuielile conexe abonamentelor TV, potrivit unui studiu realizat de YouGov pentru Callcredit Marketing Solutions, citat de The Guardian şi preluat de Financiarul. Motivul? În actualul context economic, britanicii acordă o mai mare importanţă cheltuielilor pe care le fac, reducând astfel din costuri din cauza recesiunii.
Britanicii consideră abonamentele la ziar „un lux”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tataee Tataee
    yoda, una e "cel mai vandut ziar", alta e "cel mai citit".
  • YODA YODA
    iar conform unui articol EVZ cica acest ziar este cel mai vandut ziar quality. Ce ti-e si cu cifrele astea.

Trimite un comentariu

sus