Skip to main content

EXCLUSIV: Alin Paicu, unul dintre veteranii Evenimentul zilei, pleacă la Adevărul

 

alin-paicuAlin Paicu (40 de ani), editor coordonator Evenimentul zilei (Ringier) a decis să plece la Adevărul. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Paicu va ocupa o poziţie similară în conducerea ziarului deţinut de Dinu Patriciu.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, Paicu, aflat acum în concediu, a răspuns scurt: “Confirm plecarea. Nu fac alte comentarii.”

Alin Paicu este unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Evenimentului zilei. A venit în redacţie în urmă cu 16 ani şi jumătate, în februarie 1993. Un singur angajat al EVZ este în redacţie de la primul număr (iunie '92): Cristi Popa, secretar general de redacţie. Pe acelaşi prag de vechime în EVZ cu Alin Paicu mai sunt Laurenţiu Ciornei (acum şef pe online pe tot grupul Ringier) şi Şerban Stoica (editor coordonator).

Cariera în media a lui Alin Paicu se confundă cu ziarul despre care obinuieşte să spună că este "Real Madridul presei româneşti."

Evenimentul zilei e marea mea dragoste. Nu se uită niciodată”, mărturiseşte el.

În urmă cu 16 ani, când Ion Cristoiu conducea ziarul, Paicu a intrat în redacţie ca redactor la sport. În scurtă vreme, a fost numit adjunct şef departamentul sport, cu Grigore Cartianu şef de departament (actualul redactor şef al Adevărul). Din octombrie 2000, până în septembrie 2007, a fost şeful departamentului sport, după care a fost avansat editor coordonator.

În volumul România şi ziarul său, editat în 2007, la 15 ani de la lansarea EVZ, Paicu povesteşte atmosfera de lucru din redacţia Bulinei roşii, în 1993:

"Şedinţa se termină, iar şefii de departamente aleargă spre hală, o încăpere cât un apartament din Pantelimon, unde tai fumul de ţigară cu cuţitul şi unde densitatea populaţiei pe metrul pătrat o ruşinează până şi pe cea din Bombay."

"Tineri şi entuziaşti, jurnaliştii strigă, dau telefoane, scriu, aleargă, se întorc şi pompează sânge în arterele ziarului care a revoluţionat presa din România, într-o vreme în care Pro TV, al doilea motor al schimbării din media, se afla cel mult în mintea lui Adrian Sârbu."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Nenea Obae, mai lasa mata numa presa centrala si vezi ce se intampla si in cea locala. Cotidianul local Sibiu Standard nu mai are niciun membru in redactie de azi din cauza presiunilor politice ale PD-L. Baietii de acolo au si scris tot in numarul de azi, ultimul pe care l-au mai scos. Afli pe www.sibiustandard.ro mai multe.
  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    se consolideaza nea patricu cu ziaristi buni, ca tot vin alegerile, nu-i asa.
  • te woo te woo
    Mult succes, Alin! O data cu plecare asta, spiritul unic al EVZ a murit un pic (mai mult). Sper sa ai parte de succesul si atmosfera pe care le meriti din plin.
  • Nea Nicu Nea Nicu
    Succes! Sa faci din Adevarul ziarul de care are nevoie Romania.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Mare achizitie, prin echilibru, condei, caracter! Se pare ca, intr-adevar, Adevarul tinde sa fie ziar adevarat! Doamne-ajuta, presa romaneasca are nevoie de asa ceva ca de aer!

Trimite un comentariu

sus