Skip to main content

Nistorescu, pentru EVZ: scandalul, condus de serviciile secrete şi de Cotroceni

 

Într-un interviu pentru Evenimentul zilei, Cornel Nistorescu vorbeşte despre relaţia lui cu Cotidianul, cu jurnaliştii acestui ziar, cu colegii din trustul Realitatea-Caţavencu, cu Sorin Ovidiu Vîntu şi cu Securitatea. Despre Cotidianul, Nistorescu spune că a fost „un ziar cuminte, dar fără pariuri mari în societate”, iar pe unii dintre angajaţii pe care-i conduce îi bănuieşte că sunt „infiltraţi care execută ordine”.

Publicitate

Din interviu:

  • Această isterie, născută din nimic, şi promovată de oameni care au probabil motive şi interese, a făcut ca ziarul să se relanseze.
  • E însă nefiresc să devină o problemă naţională faptul că am scos un articol de pe net, amânându-l pentru că ştiam foarte bine subiectul şi voiam să-l tratez la modul foarte serios, fiind o chestiune de viaţă şi de moarte pentru un om. Dar de la amânarea unui articol şi până la cenzură este o mare distanţă.
  • Tot bombardamentul de comentarii pe site-uri, cea mai mare parte de o agresivitate ieşită din comun, arată mai degrabă ca opera unor profesionişti din serviciile secrete şi de la partide, decât ca reacţie de public şocat că un articol a dispărut.
  • Şi în redacţia Cotidianul există infiltraţi care execută ordine. Ştiu sigur că la nivelul aproape al tuturor redacţiilor din România există oameni ai serviciilor secrete în poziţii importante, nu neapărat simpli redactori.
  • Un Cotidianul făcut liber, cu jurnalişti buni, este o publicaţie periculoasă. Sigur că foarte mulţi, inclusiv Traian Băsescu, sunt îngroziţi că am putea deveni foarte repede un fel de Evenimentul zilei de altădată. E posibil să şi redevenim.
  • Cotidianul a fost un ziar foarte frumos scris, care n-a avut curajul să ia taurul de coarne niciodată. A fost un ziar cuminte, calofil, dar fără pariuri mari în societate. Fără mize mari. Ce va fi? Şansa ziarului va fi capacitatea de a surprinde realitatea şi problemele oamenilor. E educaţia şi conformaţia mea de reporter.
  • N-am hotărât eu să-l dau afară pe bietul Pătrăşconiu, şi bolnav, că o fi bolnav omul, dar aici n-o să mai scrie nici el, nici Ioan T. Morar şi nici aceia care au mai fost şi au mai contribuit cu câte un pic la îngropatul Cotidianului. Nici Turcescu şi nici toţi ceilalţi.
  • Relaţia cu Sorin Ovidiu Vîntu? " Suntem vecini. Am ajuns vecini gard în gard. Absolută întâmplare. (…) Stăm gard în gard, dar nu m-am uitat niciodată peste. M-aş simţi atât de prost să întorc privirea ca să mă uit peste gard înăuntru încât nu aş putea să mai dau ochii niciodată cu un asemenea om."

Interviul pe larg, în EVZ, AICI

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • despre Vantu, RC si nimicul din jur despre Vantu, RC si nimicul din jur
    Atatea discutii, atatea cometarii, atatea zbateri inutile.
    O, voi spirite mici…

    Iata o tema de gandire:
    Orice copil stie ca se pot spala foarte eficient bani prin business-ul cu cazinouri.
    Se poate oare si printr-un business de presa?
    Un exemplu de mecanism:
    Iei mercenari, ii platesti cu banii negri, si absorbi banii albi din publicitate.

    In plus, in comparatie cu spalatoria prin cazinouri, cea prin presa iti ofera si o oarecare putere de influenta.

    Turcescu, Nistorescu, Hurezeanu, toti astia, NU EXISTA in fapt.

    In toata ecuatia asta sunt doar niste marionete patetice (platite mai bine decat marionetele sarace din subordine).

    Sunt instrumente utilizate de Vantu, precum lingura de incaltat pantofii sau bricheta.

    Exista doar VANTU. Atat!

    Si cu mine, anonimul care va trezeste din ignoranta la o bere sau la Obae.

    postat de S.L.S.S.S.S.R.R.P.T.E.

    (Sindicatul Liber Strict Secret al Serviciilor Secrete Reunite din Romania si de Pretutindeni, Terestre si Extraterestre)
  • DORIN DAMASKIN DORIN DAMASKIN
    o sa inceapa scandalul si la antene ... se dau afara oameni ... criteriile nu le stim! http://dorindamaskin.wordpress.com/2009/08/03/din-15-august-antenele-isi-concediaza-20-din-angajati/
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    De fapt, a fost pus sa dea afara, sa mai se tirasca pina la prezidentiale, dupa care vintu va inchide tot, eventual va vinde la lichidare. Asa a facut si cu celalalt trustisor pe care l-a avut, curentul, unde a inceput cu sportul romanesc, apoi cu oameni in top si alte de-astea, cind punea fostii ofiteri sa dea amenzi, ca sa poata da afara fara disponibilizari colective. Cu cine faci treburile murdare daca nu cu unul fara caracter din cadrul breslei?
  • bogdan bogdan
    Nimic mai ridicol decat jurnalistii si politicienii care simt vanati de servicii.

    Daca ar mai candida la primarie (unde 2-300 de voturi conteaza) probabil ca pe Traian Basescu l-ar interesa ce cred cei 10 mii de cititori de Cotidianul, dar asa?

    Exista vreun jurnalist care a lucrat la EvZ in perioada Nistorescu care il mai recunoaste?

Trimite un comentariu

sus