Skip to main content

Rătăciţi în Panama – Un reality show Kanal D de 2 milioane de euro, cu Andrei Gheorghe prezentator

 

insula-paradisuluiTrei echipe, 18 concurenţi (vezi numele vedetelor participante), trei plaje din Panama, un premiu de 50.000 de euro şi o investiţie de două milioane de euro. Cam acestea ar fi cifrele principale ale reality show-ului Rătăciţi în Panama, pe care Kanal D îl va difuza începând din toamnă.

Publicitate

Emisiunea concurs cu români aventurându-se în jungla panameză va fi programul de forţă al Kanal D în grila de toamnă. Filmările se vor desfăşura timp de mai bine de o lună în şapte locaţii din arhipelagul Bocas del Toro din Panama, urmând ca marea finală să se desfăşoare live în Bucureşti în luna decembrie.

Promo-ul emisiunii Rătăciţi în Panama

[flashvideo filename=video/panama.flv /]

În ce constă emisiunea prezentată de Andrei Gheorghe:

Pe scurt, este un reality show concurs în care 18 concurenţi din România, împărţiţi în trei echipe a şase membri, vor lupta pentru premiul cel mare de 50.000 de Euro. Şase dintre competitori sunt vedete (nu s-a dat numele lor), alte şase fiind personaje care au luat contact cu camera de filmat în calitate de participanţi în diferite show-uri de televiziune, iar restul de şase sunt persoane necunoscute, alese pentru competiţie în urma unui casting. (Conceptul detaliat, mai jos)

Compania Paprika şi televiziunea columbiana Caracol TV, producătorul original a programului (formatul se numeşte Desafio) se ocupă de producţie.

valderramaSucces internaţional: “Desafio” este un format original al televiziunii columbiene Caracol TV şi difuzează în ţări din America Centrală din 2004. În Columbia, emisiunea Desafio a fost un fenomen – are zece sezoane şi este cel mai urmărit program, cu o medie de 2,5 milioane de telespectatori. Programul se difuzează şi în Venezuela şi Panama. La preselecţia pentru sezonul 2009 s-au înregistrat prin telefon aproape 2,6 milioane de persoane dintre care au fost chemaţi la casting 58.000 şi au fost aleşi aleşi 30. Cea mai cunoscută vedetă care a participat a fost fotbalistul Carlos Valderrama, în 2005.

Pentru realizarea producţiei sunt implicate peste 250 de persoane în echipa tehnică, români şi columbieni, filmările realizându-se chiar pe platourile de filmare originale, din Panama, în arhipelagul Bocas del Toro.

Formatul detaliat al emisiunii

Show-ul are la bază conceptul de ierarhizare a celor trei clase sociale: cea de vârf, de mijloc şi cea de jos.

Astfel, cei 18 concurenţi vor fi selectaţi astfel:

  • 6 dintre ei sunt vedete (actori, cântăreţi, sportivi etc);
  • 6 sunt persoane oarecum cunoscute (foşti participanţi în alte emisiuni TV);
  • 6 sunt oameni obişnuiţi.

Există trei plaje:

insulaInsula condamnaţilor - un loc în care supravieţuirea costă timp şi energie, concurenţii fiind nevoiţi să îşi construiască singuri adăposturi, să caute de mâncare, să se încălzească. Plaja este înconjurată de junglă virgină.

Insula Speranţei –concurenţii dispun pe plajă de toate materialele necesare pentru a-şi construi adăposturi şi de toate uneltele necesare pentru a-şi pregăti hrana. Singurul lucru ce le ramâne de făcut este să utilizeze aceste resurse pentru a-şi crea un minim de confort.

Insula Paradisului – un loc desprins din paradis, unde concurenţii nu au altceva de făcut decât să se relaxeze şi să se bucure de o vacanţă de lux. Şampanie, masaj erotic şi mâncăruri alese sunt doar câteva din lucrurile de care au ocazia să se bucure rezidenţii acestei plaje.

Concurenţii vor fi puşi în situaţia de a schimba luxul plajei de sus cu lupta pentru supravieţuire a plajei de jos.

Fiecare episod va conţine o serie de probe, unele în care cele 3 echipe vor lupta una împotriva celeilalte, iar altele în care luptele se vor purta individual, între concurenţi.

Structura probelor:

probeLupta teritoriala – Repartizarea celor 3 echipe la începutul emisiunii se va face după statutul lor social în viaţa reală – vedetele din Insula Paradisului, cele 6 persoane puţin cunoscute în Insula Speranţei iar oamenii obişnuiti în Insula Condamnaţilor. Situatia se va schimba, pentru că toţi cei 18 vor trebui să lupte pentru dreptul de a-şi păstra ori schimba condiţia. Repartizarea pe plaje va fi făcută în funcţie de locul pe care îl ocupă cele trei echipe la sfârşitul luptei teritoriale.

Lupta pentru supravieţuire - Toţi membrii echipei ce ocupă locul 1 sunt în siguranţă timp de o săptămână.

Lupta finală - Cele 2 echipe ce au pierdut în lupta pentru supravieţuire concurează una împotriva celeilalte pentru o ultimă şansă de a se salva.

Lupta individuală - Concurenţii din echipa ce a pierdut în lupta finală concurează individual, unul împotriva celuilalt.

  • După ce 4 dintre concurenţi sunt eliminaţi, Insula Speranţei dispare, iar emisiunea continuă cu doar două echipe, în cele două plaje rămase.
  • Când rămân 9 concurenţi, competiţia devine individuala.

Marele câştigător va fi ales dintre ultimii doi rămaşi pe insulă, de către telespectatori, prin televoting, în finala transmisă de la Bucureşti.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tavi tavi
    cica vrea sa fie un fel de survivor!!!! e mijto dar nu se compara cu SURVIVOR. Mai ales dak prezinta Andrei Gheorghe =)) :))
  • dorinel dorinel
    ff tare! destepti: acum or niciodata! pe criza au ales sa investeasca in programe bune pt noi, ceea ce inseamna respect si strategie buna!
    bafta, vreau sa vad!
  • ina ina
    supeerrrr! f tari asti de la KD! i-am subestimat noi la inceput, dar cred ca romanii de acolo fac treaba buna! SE VEDE CA AU UN MARKETING BUN: NE VAND SI NE CUMPARA INTR-UN..SHOW!!!!bafta!abia astept sa vad!
  • anana anana
    intradevar o sa fie RADULEASCA SI ANDREEA MARIN? :evil:
  • anana anana
    cam pe ce data incepe sa nu fie odata cu npm 4
  • danni danni
    sa vina simona senzual k mor pe mine de ras sau mircea solcanu nikita sau esca sau naomi
  • danni danni
    super
    oricum o sa vin intr-un sezon
    dani ........ya
  • madison , jimmy madison , jimmy
    ...La revedere , drum bun !!!
  • bagatare si punct ro bagatare si punct ro
    suna interesant. sper sa nu uit de emisiune pana la difuzare si sa ma uit la ea. :)
  • mad79 mad79
    exact asta vroiam sa zic si eu!un fel de survivor!precis pe mana turcaletilor de la kanal de scursura,va iesii utot o apa si un pamany!trebuia sa fi fost la pro.sa vezi atunci organizare si de
  • acritu acritu
    un fel de Survivor! abia astept :D
  • Lauras Lauras
    suna extraordinar dar mie mi-ar fi frica. nu de jungla sau de Panama, dar mi-ar fi frica de Kanal D si de cum s-ar organiza. nu as avea incredere in nici o televiziune romaneasca sa ma duc pe o insula si sa fiu la mana lor pentru orice nimic. daca faci malarie acolo si ei au o asigurare medicala de doi lei ce te faci?
    mi se pare un proiect foarte mare, de mult prea multi bani pentru o televiziune romaneasca.
    dar m-as uita la show cu mult interes...
  • Luigi Luigi
    superb.cum ne inscriem?

Trimite un comentariu

sus