Skip to main content

Revista presei media – 3 august

 

Publicitate

Cazul Romoşan – Nistorescu este subiectul media al zilei. Vineri seara, pe site-ul ziarului Cotidianul e postat ca subiect principal articolul semnat Mirela Corlăţan în care aceasta dovedeşte colaborarea cu Securitatea a criticului de artă Petru Romoşan. La doar o oră de la publicare, ancheta dispare de pe homepage, scrie HotNews. Articolul rămâne însă pe site-ul Academiei Caţavencu. Subiectul este prezentat pe larg şi în Adevărul şi Evenimentul zilei.

Proaspăt numitul director şi-a început activitatea retragând de pe ediţia online un articol referitor la dosarul de informator al unui apropiat al său, scriitorul Petru Romoşanu, notează EVZ. Sâmbătă, Mirela Corlăţan scrie pe blogul său că articolul a fost cenzurat de Cornel Nistorescu.

Liviu Avram, redactor-şef adjunct, a declarat pentru Adevărul că „Nistorescu şi-a asumat decizia şi a explicat de ce a făcut-o, şi anume pentru că povestea era doar pe jumătate. El o cunoaşte şi ştie cum stau lucrurile şi vrem să dăm povestea întreagă. Am fi vrut şi noi să o avem, dar Romoşan nu a vrut să vorbească cu noi, ne-a înjurat“.

Evenimentul zilei citează şi explicaţia lui Nistorescu, dată în editorialul din Cotidianul:

”Dintr-o ţâfnă de doi lei, cineva din redacţia Cotidianul a transmis confraţilor că am comis un act de cenzură prin scoaterea unui articol despre poetul şi editorul Petre Romoşan. Neînţelegerea este enormă şi, în ciuda isteriei create, mă simt obligat să-i trimit pe cei care mă acuză la cuvântul „cenzură“ la DEX. Un articol amânat sau respins din raţiuni redacţionale sau profesionale nu intră într-o asemenea categorie. Cât priveşte cazul Romoşan, vom reveni pe larg în zilele următoare, cu tot materialul, deşi multora le-ar fi convenit doar o selecţie întunecată. Din acest moment, în ziarul pe care îl conduc nimeni nu va fi „îngropat“ fără dreptul său elementar la apărare!”, a scris Nistorescu.

Cazul de la Cotidianul a fost prezentat şi în blogosferă. Au scris despre subiect Mihnea Măruţă şi Reporter virtual.

Adevărul: Nistorescu, cenzură pentru un turnător?
EVZ: Nistorescu, start cu scandal la „Cotidianul”
HotNews: Debutul lui Cornel Nistorescu la Cotidianul: acuzat de cenzurarea unei anchete despre prietenul său, Petru Romoşan. Ioan T. Morar anunţă că nu mai scrie la Cotidianul

adrian-sarbu7Parcursul profesional al lui Adrian Sârbu a început înainte de Revoluţia din 1989, scrie Adevărul, care face un profil al actualului şef al CME. După absolvirea Academiei de Teatru şi Film, Sârbu a devenit regizor la Studiourile Sahia unde a realizat peste 150 de filme documentare. Venirea Revoluţiei a fost un moment decisiv în viaţa lui Adrian Sârbu. Oamenii care au participat la Revoluţie spun că el era un apropiat al lui Silviu Brucan, care l-a introdus pe Sârbu în sediul CC, unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989 şi după. Aşa a făcut primii săi bani, vânzând către posturile TV internaţionale înregistrările cu pricina.
Adrian Sârbu: viaţa ca un film

Institutul Cultural Român a modificat pe şest datele referitoare la tirajul suplimentului Figaroscope dedicat României, după dezvălurile publicate de Jurnalul Naţional. În urmă cu o lună, ICR trimitea presei un comunicat prin care anunţa apariţia Figaroscope şi difuzarea acestuia într-un tiraj de 350.000 de exemplare. După articolul din Jurnalul, tirajul a devenit subit 209.124 plus 10.000 de exemplare furnizate gratuit ICR. Datele despre tirajul de 350.000 au dispărut de pe site-ul ICR ca şi când nu ar fi fost vreodată afişate acolo.
Se şterg urmele pentru Elena Udrea

Coproducătorul serialului Seinfeld, Larry David, a dezvăluit că cei patru actori principali din faimosul serial se vor reuni pe micile ecrane, relatează Cotidianul. Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus (Elaine), Jason Alexander (George) şi Michael Richards (Kramer) vor apărea în cinci episoade din finalul celui de-al şaptelea sezon al serialului “Curb Your Enthusiasm”, în care Larry David se interpretează pe sine însuşi. De la ultimul episod din Seinfeld, difuzat pe 14 martie 1998, cei patru actori nu s-au mai strâns în formulă completă la televizor.
Actorii din “Seinfeld” se vor reuni pe micile ecrane

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus