Skip to main content

Revista presei media – 17 august

 

Publicitate

În anul 2008, Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a atribuit contracte în valoare de 10 milioane de euro pentru campanii publicitare şi materiale promoţionale, scrie HotNews, care publică lista detaliată a contractelor ASG. Unul dintre cele mai mari contracte de publicitate a fost atribuit companiei Best Advertising, care a realizat campania de promovare a fondurilor europene şi a site-ului fonduri-ue.ro. În perioada campaniei publicitare, site-ul nu a reuşit să depăşescă traficul unor simple bloguri care nu beneficiază de promovare.
Cum a cheltuit Agenţia pentru Strategii Guvernamentale 10 milioane de euro pe publicitate. Cazul fonduri-ue.ro

murdoch4După ce Rupert Murdoch (News Corp). a anunţat că vrea să introducă plata pentru vizitarea site-urilor sale, fenomenul începe să ia amploare, scrie Adevărul. Publisherii a 506 site-uri de reviste şi ziare (176 de cotidiene şi 330 de periodice) au semnat scrisori de intenţie pentru a se alătura proiectului american Journalism Online. Abonarea ar putea genera site-urilor venituri de milioane de dolari. Potrivit fondatorilor, cele peste 500 de publicaţii de pe internet sunt accesate de aproximativ 90 de milioane de utilizatori în fiecare lună. Subiectul este abordat şi de Business Standard şi Wall-Street.
Internetul, pus pe jar de planul lui Murdoch

TVR face istorie la zece ani după ce meciurile din Liga Campionilor (UCL) revin la postul public, notează Adevărul. Partida FC Timişoara – VfB Stuttgart, programată marţi de la 21.45 în play-off-ul celei mai puternice competiţii fotbalistice, marchează o premieră în istoria producţiilor sportive autohtone prin transmisiunea în format HD (înaltă definiţie). Tot pachetul de emisie va fi efectuat cu un car ultraperformant, iar în jurul terenului vor fi amplasate 15 camere.
TVR joacă în forţă în Liga Campionilor

Două ştiri interesante despre piaţa publicităţii, în Adevărul: Contul de creaţie al brandului de bere Ursus a fost câştigat de agenţia de publicitate Papaya Advertising (până acum, contul a fost la Publicis România) şi Miki Vârtosu a devenit new business director al agenţiei de publicitate Graffiti/BBDO. În toamna lui 2006, Vârtosu a renunţat la conducerea agenţiei MediaCom pentru a se dedica imobiliarelor
Creaţia Ursus merge la Papaya Advertising
Miki Vârtosu revine în publicitate

Şeful statului a vorbit, la emisiunea Pro Motor, difuzată sâmbătă de ProTV, despre maşinile pe care le-a condus, relatează Gândul. Băsescu a povestit că după ce şi-a luat permisul a plecat cu o Lada 1200 de la Constanţa la Suceava şi a fost amendat pentru că circula cu 120 de km/h, însă în prezent nu are pasiunea vitezei.
Traian Băsescu a povestit cum a fost amendat

Fin, din popor, intenţionat sau nu, rezultat din cinism, ironie, exagerare, pentru publicitari sau pentru target. Oricum ar fi, umorul din advertisingul românesc este menit să atragă consumatorul şi, deci, să atingă obiectivele de business. Acum, contextul economic forţează la eficienţă, iar umorul este un cârlig cât se poate de funcţional, spun specialiştii locali, citaţi de Business Standard.
Ce câştigă publicitatea românească de pe urma umorului

Chiar dacă Facebook a surclasat recent MySpace, devenind cea mai vizitată reţea socială din Statele Unite ale Americii, site-ul de microblogging Twitter se bucură de o mai mare popularitate în rândul publicitarilor, informează emarketer.com, citat de Wall-Street. Potrivit unui studiu realizat de Burson-Marsteller, în luna iulie 2009, 54% din companii sunt prezente pe Twitter, în comparaţie cu doar 29% care optează pentru Facebook.
Twitter vs. Facebook în lupta pentru atragerea publicitarilor

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nea NICU Nea NICU
    1. Abia dupa 20 de ani incepe sa se afle pe unde sunt banii nostri.
    2.Nu mai cititm nimic daca nu incepe cu www
    3. Cei care nu stiu ce e aceea televiziune prin cablu/satelit se vor intreba "Ce este Champions League?"
    4. Ursus sa mai lucreze putin la gustul berii fara alcool.
    5. Daca esti incepator, in afara localitatii trebuie sa mergi cu 20km/h mai putin fata de limita maxima admisa. In acest caz, la 120 km/h permisul dl Basescu ar fi trebuit retinut.
    6. Pacat ca, de cele mai multe ori, e umor de proasta calitate.
    7. "Ne vedem diseara?, "Da!", "unde?", "pe facebook!"

Trimite un comentariu

sus