Skip to main content

Pe timp de criză, Naţional FM joacă lăutăreşte

 

Schimbare radicală de format a postului de radio Naţional FM, deţinut de fraţii Micula. De luni, postul de radio a devenit un tonomat de muzică românească. Cu ocazia relansării, aproximativ 10 oameni din echipa postului au plecat.

Publicitate

Postul difuzează muzică românească, împărţită pe genuri, astfel:

  • Dimineaţa, până în ora 10.00, este perioada muzicii populare şi a celei lăutăreşti.
  • Între 10.00 şi 17.00, cei care ajung pe frecvenţa postului vor auzi alte genuri de muzică românească – rock, pop etc.
  • După 17.00, revine muzica populară.
  • Noaptea, până la 3.00-4.00, este a muzicii lăutăreşti.

Proprietarul staţiei, Viorel Micula, a fost unul dintre susţinătorii noului format.

Micula, pentru paginademedia.ro:

A fost o ideea a boardului”, a spus Viorel Micula, contactat de paginademedia.ro. “Credem că este o soluţie foarte bună în contextul pieţei de radio”, a adăugat el.

În grupul de media pe care îl deţin cei doi fraţi există deja un post TV cu muzică populară şi lăutărească, Favorit TV. Favorit are un echivalent omonim şi în FM, cu muzică lăutărească şi cu manele, cu o acoperire teritorială restrânsă, în nord-vestul ţării.

Pe noul format, Naţional FM lucrează cu 7-8 angajaţi, cu tot cu personalul tehnic care deserveşte releele.

Denis Ciulinaru, directorul muzical al staţiei, a confirmat, pentru paginademedia.ro schimbarea de format:

“Este inedit în FM. Nu există un format asemănător. Oricum, formatul actual este într-o variantă de lucru,. Este în forma lui primordială. Pot să spun că intenţionăm să promovăm muzica de calitate”.

Audienţa Naţional FM pe formatul de până acum (Adult Contemporary) plasează postul în partea de jos a clasamentului. În vară, în mediul urban, postul era ascultat zilnic de 68.000 de persoane, iar în Bucureşti, de 9.000 de oameni. În primăvară, Naţional FM aduna zilnic 10.000 de ascultători în Bucureşti şi 91.000 la nivel urban.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • traian  gabriel traian gabriel
    komornick sa fie,vezi ca te auzi cu intreruperi,tot asa mai departe in eter!!!!
  • BOLOGA GHEORGHE BOLOGA GHEORGHE
    Buna ideea!Si eu in Timisoara ascultam si ascult cat de des pot acest radio.M-am saturat de toate schelalaiturile ( in limba romana si in engleza ).
    Imi pare tare rau dupa Paul Trasca si Filip Stoler. Sunt buni . Probabil vor aparea la alte posturi ( TV sau radio )
    Cu stima , Bologa Gh.
  • Mistul Alchi Mistul Alchi
    BRAVO SORIN M! ai pus punctul pe !...asta...i. Esti asteptat in "miscarea de rezistenta" de la Jurnalul. Cred ca si maestrul Dolanescu ar fi intrat in aceasta miscare. Of of... acum ma scuzi... eu ma duc sa cant la alta masa. Apropos... tu de unde ai auzit de "pagina de media"?
  • Sorin M Sorin M
    SUPERBA aceasta idee.Ma bucur ca am scapat de porcaria aia de emisiune matinala cu trasca si stoler...niste tipi care n-aveau respect decat pentru datul din gura.Criticau faptul ca dolanescu a fsot primit in ateneul Roman si acesti doi tipi n-au realizat in viata lor cat a facut acel om,cata bucurie a adus in inimile noastre.FELICITARI National FM,sunt mereu cu aparatul pe lungimiile voastre de unda..este MINUNAT ce-ati facut !!!!BRAVO penru curatenia facuta si muzica super pe care o dati.
  • traian  gabriel traian gabriel
    esti,marfa!!!!a mai fost un post pe 94,8 cu vijelie,muzica romaneasca,si comentarii!!!!esti ascultat si in masina si la munca,credede-ma!ramai mai departe in eter,vin sarbatoriile,esti o bucurie pentru noi!!!!!!!!!
  • Mistul Alchi Mistul Alchi
    Umbla vorba prin targ ca persoane bine puse in board ar vrea sa duca trustul catre 0 (pentru o preluare cat mai aproape de adevar care e 0). Asa cum umbla vorba ca Tudor Giurgiu era platit de "interese" straine pentru a tine postul public jos, idee continuata de Dana Deac , dar pusa de alte interese. Foarte interesant si brandul "National". Acum se poarta Zu, Mu, Lu, Na. Sa nu ne asteptam la campanii gen "Romania va creste prin bun simt si responsabilitate" la noul National. De acolo se bea apa la "plastic", ce rost mai are sa-l reciclam? Asculta noul "National" si arunca petul pe unde apuci. Nici nu mai trebuie sa o spui in vorbe. Muzica te inspira:))
  • prodan paul prodan paul
    o sa da ti lovitura cu acest post de radio in actualul format,va rog daca se poate mai multa muzica din BANAT.Pentru cei ce spun ca exista si SUPER FM acesta este un post regional se prinde in Brasov ,iar NATIONAL FM are o arie extinsa,incaodata mult succes
  • prodan paul prodan paul
    super ,asteptam asa ceva in arad
  • Cosmin Cosmin
    F tare noul National FM.Poate incepe sa difuzeze muzica ca cei de la Super FM Brasov.Ar fi si mai tare.M-am saturat de Kiss FM,Radio21 si restul posturilor de doi lei...
  • Tudor Musat Tudor Musat
    Si Activ EFEM (sic!) a incercat formatul exclusiv romanesc.
    @ovidiu eftimie: muzica lautareasca nu e totuna cu manelele !
  • MatRE MatRE
    Acu' ceva timp cei de la FUN Radio au mai incercat o emisie 100% romaneasca. Capitanul Vijelie a facut un maraton de x ore in emisie, dar cam intr-un an s-a diluat ideea unui program exclusiv romanesc.
    Parca si PRO FM are muzica lautareasca in fiecare vineri noaptea...
    Regret disparitia din program a lui Stoler & Trasca. Matinalul lor chiar era bun. De vreun an oscilam intre in Guerilla si National. Sper sa ii aud repede pe alta frecventa...
  • Claudiu Claudiu
    Fratii Micula si industria media = baba si mitraliera!
    Am facut parte din echipa care a lansat National TV, in 2002-3, am asistat la niste sedinte cu "The Chemical Brothers", am auzit o gramada de bla-bla de genul "noi vom promova cultura nationala, spiritualitatea romaneasca" (cu completari, post-sedinta, gen "ba, noi venim din Transilvania, nu suntem Mitici pro-manele ca voi, regatzenii, o sa va aratam noi ce stiu sa faca ardelenii..."). Dupa care, pe post, Romica Tociu si Palade, Madalin Ionescu s.a.m.d. Halal! Daca ma gandesc bine, astia au reusit sa strice, la nivel "National" (he, he!) imaginea ardeleanului serios inca inainte sa ajunga Boc&co. la guvernare...
  • marcu marcu
    actualul national fm mai are doar 4 angajati
  • gabriel gabriel
    Pacat de el.Era un radio bun dupa mine pt ca nu erau date toate poluarile sonice asa cum se face pe kiss fm.O sa-mi lipseasca in special emisiunea cele mai frumoase cantece de dragoste dar asta e :p
  • FLORIN CIRSTEA FLORIN CIRSTEA
    Si mie imi place.Dar National Fm a trecut la muzica comerciala, pentru audienta.

Trimite un comentariu

sus