Skip to main content

Războiul Moraru – Ciutacu la CNA: 10.000 de lei amendă pentru Naşul de la B1 TV

 

victor-ciutacuConflictul deschis între Radu Moraru şi Victor Ciutacu a adus prima amendă: 10.000 de lei pentru afirmaţiile Naşului de la B 1. O penalizare care nu rezolvă însă problema de fond: doi jurnalişti se războiesc agresiv, cu un limbaj violent, prin intermediul posturilor la care lucrează.

Publicitate

Fenomenul este îngrijorător. Au spus-o membrii CNA, care încearcă să tempereze limbajul şi agresivitatea posturilor TV, dictate de opţiunile politice, printr-o scrisoare trimisă atât amendatului B1 TV, cât şi Antenei 3.

Narcisa Iorga, membru CNA: “S-a ajuns aici pentru că jurnaliştii şi-au uitat menirea. Ei au intrat în campania electorală şi fac politică.”

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA: “O serie întreagă de emisiuni s-au transformat în răfuieli între jurnalişti. Cred că aceste scrisori tb în egală măsură adresate principalilor factori decizionali la nivelul posturilor, nu jurnaliştilor.

Pâna la decizie de amendare, CNA a dezbătut intens: da, avem o sesizare oficială de la Victor Ciutacu, dar ce facem cu Antena 3?

Iată câteva extrase din discuţiile de azi din CNA:

Christian Mititelu

"Cred că este un fenomen care poate creşte. Doi jurnalişti îşi împart disputele personale la posturile la care lucrează."

"Ce s-a întâmplat e foarte grav. Ce se întâmplă şi în cealaltă parte este la fel de grav. Din păcate, faptul că un jurnalist vorbeşte altfel decât celălalt îmi face pielea de găină."

Narcisa Iorga

"Nu este primul caz. Sunt tot felul de conflicte din direcţia Antena 3: Mircea Badea cu Ion Cristoiu, Badea cu Tolontan, Mircea Badea cu toată lumea. Mă refer la mulţi moderatori de la Antena 3 care acuză presa scrisă: Cotidianul, oficiosul EVZ etc."

"S-a ajuns aici pentru că jurnaliştii şi-au uitat menirea. Ei au intrat în campania electorală şi fac politică. Mai mult, recunosc aşa ceva."

"Noi nu trebuie să asistăm la acest fenomen. Nu trebuie să ne oprim doar la o reclamaţie. Fenomenul capătă amploare, iar noi nu trebuie să rămânem asistenţi. Avem obligaţia de a interveni, iar noi nu o facem decât dacă se face o reclamaţie."

"Sunt patroni de presă implicaţi în politică, ei consideră că este de datoria lor să servească intereselor acestuia. Nu poţi să te declar corect şi tu să faci politica unui partid."

Mihai Mălaimare

"Văd doi jurnalişti extremi de vizuali bălăcărindu-se şi sunt îngrijorat. Părerea mea personală în acest moment, nu în acest caz, este că aşa ceva nu este admisibil nicăieri în lume. Este atât de jenant, încât eu vă propun această soluţie: o scrisoare în care să spunem că aşa nu se face nicăieri în lume."

"Mie nu-mi vine să cred."

Ioan Onisei

"O serie întreagă de emisiuni s-au transformat în răfuieli între jurnalişti. Cred că aceste scrisori trebuie în egală măsură adresate principalilor factori decizionali la nivelul posturilor, nu jurnaliştilor. Şi la Antena 3 şi la B1 TV."

Grigore Zanc

"Să terminăm odată cu tranformarea moderatorilor din ceea ce trebuie să fie în judecători, acuzatori sau pungaşi care se aruncă unul asupra celuilalt cu acuzaţii şi invective. Trebuie să avem o discuţie cu şefii acestor posturi."

Gelu Trandafir

"Sunt câteva emisiuni în care limbajul acesta este des întâlnit. Eu sunt foarte sceptic că o scrisoare ar rezolva problema."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Irina S Irina S
    Aloeuuuuuu. Frustrarea si revolta sincera a lui ciutacu creaza monstrii la TV. Si nu am culoare politica ca sa vad ca nu asa se face jurmalism. Blogul Ciutacului e o oglinda a autosuficientei, egocentrismului si briciului folosit cu abuz. Prin lupa lui contrac "morilor de vant" si a coruptilor zilei devine gretos. Incepe (psihologic a inceput de mult) sa ravneasca la ce au altii.
  • gabi gabi
    da, ciutacu e un ingeras nevinovat si mama cna
    i-a luat pe drept aprarea,nu-i asa?Cit poti sa fi de naiv sau felixist sa fi de acor cu ciutacu?
  • alina chira alina chira
    Draga Alin, nu ai inteles nimik...Ciutacu este doar revoltat si pe buna dreptate sau frustrat cum ar spune o mare politicianca blonda pentru tupeu, nesimtirea oamenilor politici care ne conduc...e o reactie normala..nu putem fi cu totii slugi sau carpe care nu se revolta ...asta e pe unii ne FRUSTREAZA ca desi muncim cinstit nu putem sa avem succesurile dnei udrea pe banii nostri..pricepusi sau cum spunea un portocaliu faci pe prostu???
  • alin chira alin chira
    sa le fir rusine lui Ciutacu si radu Moraru, dar mai ales lui Ciutacu. Ala ataca pe toti. Cine se crede el? Mesia?? Uitati-va ce zice el, ironic, pe blogul lui.. "Stiu ca sunt genial"...

    habar nu are de nimic, nu are nici o expertiza in nimic, nu stie istorie, nu stie geografie, nu stie politologie, nu stie relatii internationale, habar nu are de nimic.
    Atat stie, sa se mardeiasca pe la TV si in presa, gherila non stop. vai de el.

Trimite un comentariu

sus