Skip to main content

Revista presei media – 9 septembrie

 

Publicitate

catalin-tolontan3În aceste săptămâni se duce o luptă discretă, dar vitală, în netul românesc, scrie Cătălin Tolontan. Pe de o parte, BRAT, agenţiile de publicitate şi clienţii doresc aplicarea sistemului de monitorizare a investiţiilor în online. Fiecare ad server va găzdui pe campanie un tag unic, prin care agenţiile şi clientii vor putea vedea exact ce campanii s-au derulat şi care a fost efectul lor în audienţă. Pe de altă parte, câţiva oameni puternici şi şmecheri, e prea mare criza şi lipsa de integritate ca să mai căutăm eufemisme, refuză să dea acces pe serverele lor industriei sau vociferează împotriva proiectului.
E timpul pentru un Internet transparent în RO!

Monica Anghel a bătut palma cu producătorii show-ului pe care Mihai Bendeac îl va realiza la Antena 1, în această toamnă, declinând astfel oferta foştilor colegi de la Divertis de a-i însoţi la Pro TV, anunţă Cotidianul. Emisiunea în care va apărea va fi produsă de Dan Păduraru, fostul producător al show-ului Divertis. Artista va fi colegă de show cu Daniel Buzdugan, alături de care a jucat în show-ul Divertis de la Antena 1.
Monica Anghel a ales: face show cu Mihai Bendeac la Antena 1

Hassan Awdi controlează un sistem de firme prin care a reuşit să producă datorii la stat şi să rămână şi „curat“ în activitate. Libanezul a lăsat în urmă o ruină. Prin interpuneri de firme, clanul Awdi, care a preluat de la stat mai pe nimic Rodipetul, a reuşit să distrugă sistemul naţional de distribuţie a presei, scrie Adevărul. Schema: banii încasaţi din distribuţia de publicaţii au fost redirecţionaţi către un păienjeniş de firme unde, în cele din urmă, li s-a pierdut urma.

În noua calitate de acţionar majoritar al fostei Rodipet, scrie Business Standard, statul român are de achitat angajaţilor firmei peste 1 mil. euro, reprezentând salarii şi alte beneficii. În plus, fosta Rodipet are datorii comerciale estimate la 7-8 mil. euro.
Adevărul: Rodipet: schema unei devalizări
Business Standard: Statul, bun de plată pentru datoriile fostei Rodipet

alexandru-sassu15Alexandru Sassu a fost invitat săptămâna viitoare de senatorii din Comisia de Cultură pentru a lămuri situaţia din postul public, notează Adevărul. Alexandru Sassu a refuzat să participe la şedinţa de ieri de audiere a jurnaliştilor TVR care cer schimbarea directorului interimar al ştirilor TVR. Cei şase reprezentanţi ai Direcţiei Ştiri, în frunte cu Mihai Rădulescu, iniţiatorul apelului, au tras mai multe semnale de alarmă în legătură cu interimatul de aproape doi ani al directorului de ştiri, Mădălina Rădulescu.
Preşedintele TVR, chemat la Senat

Andreea Bănică revine „pe sticlă” în această toamnă la postul Kanal D, cu emisiunea „În papuci de vedetă”, care se va difuza de pe 20 septembrie, în fiecare duminică, de la ora 19.15, notează Evenimentul zilei. „În papuci de vedetă” este un show de tip reality, unde vedetele fac „schimb de vieţi” cu oamenii obişnuiţi.
Andreea Bănică se alătură Kanal D

cronica-carcotasilorAjunsă la cel de-al 20-lea sezon şi în al zecelea an de existenţă pe TV-ul autohton, “Cronica Cârcotaşilor”, cea mai longevivă emisiune de divertisment din România, se pregăteşte acum de un pas important, acela de a fi transmisă live, scrie Business Standard. Şerban Huidu a spus că, deşi primele emisiuni vor fi tot înregistrate, deoarece există câteva aspecte de ordin tehnic ce trebuie puse la punct, în noul sezon telespectatorii vor putea să urmărească unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de prezentatori în formula “în direct”.
“Cronica Cârcotaşilor” se pregăteşte de emisie live în noul sezon

CNA a acordat 13 licenţe audiovizuale în cadrul unui pachet pentru înfiinţarea unui serviciu tematic de programe de radiodifuziune destinat copiilor. Nouă dintre aceste frecvenţe au fost acordate Radio Itsy Bitsy, relatează HotNews şi IAA. Din cele 13 frecvenţe radio scoase la concurs de CNA, Radio Itsy Bitsy (Societatea On Air Studio SRL) a obţinut 9, în următoarele oraşe: Alba Iulia, Alexandria, Botoşani, Cluj, Giurgiu, Reşiţa, Sibiu, Topolog şi Tulcea.
HotNews:CNA a acordat 13 licente pentru un serviciu tematic de programe radio pentru copii
IAA: Itsy Bitsy se extinde

Dogan Yayin Holding AS, cel mai mare grup media din Turcia, prezent în România prin Kanal D, a primit o amendă de 2,5 miliarde dolari, în contul taxelor datorate statului în perioada 2005 - 2007, în urma unor tranzacţii cu acţiuni efectuate între companiile holdingului, anunţă Bloomberg, citat de HotNews. Este a doua amendă luată de Dogan Yayin în acest an, după ce patronul său, Aydin Dogan, s-a angajat într-un "război al cuvintelor" cu premierul Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat grupul media de părtinire în relatarea activităţilor guvernamentale. Dogan Yayin a primit o amendă de peste 500 milioane dolari în februarie.
Turcia: Grupul media Dogan Yayin primeşte o amendă record de 2,5 miliarde dolari

La câteva săptămâni de la demisia de la Intertel, Maia Novolan va lansa, ca director general, agenţia de mobile şi online marketing Syscom Digital, dedicată serviciilor integrate de comunicare digitală, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Business Standard şi Wall Street.

Publicaţia The Economist va taxa conţinutul online, urmând decizia luată de către grupul News Corporation, deţinut de Rupert Murdoch, de a introduce accesul pe bază de plată pentru ştirile publicate online, anunţă Mediaweek.co.uk, citată de Wall Street. Economist.com oferea până acum acces gratuit la ştirile publicate pe site, inclusiv la informaţiile preluate din săptămânalul său.
The Economist taxează conţinutul online

Alina Tătaru, corporate practice director în cadrul companiei de public relations The Practice, a decis să părăsească firma, dupa 3 ani de activitate în cadrul acesteia, anunţă Daily Business.
Alina Tătaru părăseşte The Practice

HotNews şi Deutsche Welle luptă împotriva depresiei printr-un proiect multimedia. Cinci oameni, printre care istoricul Neagu Djuvara, vorbesc public despre experienţele prin care eu trecut. HotNews intermediază şi relaţia cititorilor care au trecut prin experienţe similare cu specialişti în domeniu.
"A venit Urâta"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus