Skip to main content

Costin Ştucan: Am primit garanţii că amenzile noastre vor fi retrase

 

ACTUALIZARE 1: Decebal Rădulescu, pentru paginademedia.ro: "În cazul meu, presiunile au fost pe faţă. Unul din şefi mi-a spus: nu mă pune în situaţia să aleg între tine şi staţie, pentru că e normal să aleg staţia. Asta se întâmpla după o emisiune crâncenă cu Dumitru Dragomir. Avem nevoie de oamenii ăştia, mi-a zis."

Publicitate

ACTUALIZARE 2: Sabina Petre: “Aşa cum am spus în repetate rânduri şi în discuţia cu dl. Petrişor Obae, sancţionarea domnilor Decebal Rădulescu şi Costin Ştucan a fost decisă de fosta conducere a postului GSP TV pe data de 1 septembrie 2009. În mod firesc, tot vechea conducere a fost cea care a decis să retragă sancţiunea. Doresc să fie extrem de clar că nu am avut nicio legătură cu toată această situaţie şi am spus tot ce am avut de spus pe acest subiect în interviul acordat domnului Obae. Orice alte speculaţii nu mă privesc, atâta timp cât nu sunt conforme cu realitatea.”

costin-stucanCostin Ştucan, care a demisionat săptămâna trecută de la GSP TV, reacţionează la declaraţiile Sabinei Petre, conform cărora el şi Decebal Rădulescu au încălcat disciplina.

Costin Ştucan, pentru paginademedia.ro:

“Ni s-au dat garanţii că vom primi amenzile înapoi. Dacă erau atât de justificate aceste amenzi, cum de se dau înapoi?”

Într-un scurt interviu acordat paginademedia.ro, Ştucan povesteşte cum a fost amendat şi cum se făceau presiunile editoriale pentru a nu-l mai ataca pe Dumitru Dragomir. Ştucan vorbeşte şi de viitorul loc de muncă, alături de Decebal Rădulescu: Telesport. De când, în interviu.

Imediat după întâlnirea dintre Sabina Petre şi Mitică Dragomir, spune Ştucan, a existat şi o comunicare internă către producătorii GSP TV. O informare verbală, prin care li se spunea să nu îi mai sune pe Constantin Iacov şi pe alţi inamici ai lui Mitică Dragomir.

Interviul cu Costin Ştucan:

Petrişor Obae: Sabina Petre spune că aţi fost sancţionaţi pentru încălcarea disciplinei. Ce s-a întâmplat?
Costin Ştucan: Lucrurile au stat în felul următor. Am aflat, după o lună, că a existat un referat şi că am fost amendaţi. Nu am aflat însă direct. Ni s-au pus în faţă, mie şi lui Decebal Rădulescu, acte adiţionale din care reieşea, dacă te uitai cu atenţie, că ni se reţin nişte bani.

Habar nu am avut că am fost amendaţi. Banii au fost reţinuţi, fără să fim măcar întrebaţi.

Când se întâmpla?
Cu o săptămână înainte ca Decebal să fie dat afară.

Cum era justificată reţinerea banilor?
Nu era justificată deloc. Doar că la mine era cu 10% mai puţin, iar la Decebal cu 30%. Doar verbal am fost înştiinţaţi că am fost amendaţi.

Nu aţi cerut explicaţii?
Am cerut, normal. Eram curios cine şi de ce ne-a făcut referat. Ni s-a spus că am fumat în recepţia Antenei 1, că am aruncat hârtii în nişte flori şi că am făcut scandal în holul Antenei 1. Că am făcut gălăgie şi am deranjat invitaţii Gabrielei Vrânceanu Firea. Culmea e că nu Gabriela Vrânceanu Firea a depus reclamaţia. A fost un referat făcut de portar.

Cine v-a dat explicaţiile?
Am mers pe cale ierarhică. Am fost la resurse umane. Ideea era să ne vedem cu Dan Matiescu (fostul director general GSP TV). Nu s-a întâmplat. Ni s-a spus să încercăm a doua zi. A doua zi, însă, Decebal s-a dus şi i s-a spus că are actul de reziliere semnat.

Până la rezilierea contractului lui Decebal Rădulescu, noi am tot cerut explicaţii, am tot aşteptat răspunsuri. Am spus că dacă nu vorbeşte nimeni cu noi, nu mai apărem pe post.

Oricum, e atât de bazată această amendă, încât am primit asigurări că, după ce vom pleca, vom primi banii înapoi. Sabina Petre mi-a dat garanţii că aşa se va întâmpla. Dacă erau atât de justificate aceste amenzi, cum de se dau înapoi?

Presiunile sunt cât se poate de reale

Au existat presiuni asupra emisiunii pe care o realizai?
Presiunile sunt cât se poate de reale. Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu nici nu mai intrau în direct la Contraatac.

Anul acesta, au tot venit persoane din conducerea postului, care să ne spună să fim mai maleabili.

Cine?
Nu pot spune. Presiuni au fost tot anul, pentru că Dragomir nu mai voia să intre nici la Antena 1, nici la GSP TV. Coincidenţa este prea mare. La numai două ore de la întâlnirea dintre Sabina Petre şi Dumitru Dragomir, s-au întâmplat două lucruri. Primul: Decebal Rădulescu a fost concediat. Al doilea: o comunicare internă, verbală, prin care producătorii erau înştiinţaţi să nu îl mai sune pe Constantin Iacov sau pe alţi contestatari ai lui Mitică. De atunci, nu a mai intrat Iacov în direct.

Vi s-a zis deschis?
Nu, niciodată. Nu ni s-a spus “dacă îi mai atacaţi, vă dăm afară”. Au fost doar făcute sugestii: “nu vă mai luaţi atât de ei”.

Pretextul lor a fost dat de cele două amenzi.

Acum o lună, când se întâmplau cele reclamate în referat, aţi primit un semn, ceva?
A fost un singur telefon, de la directoarea economică a GSP TV către Decebal Rădulescu. Dialogul începea aşa: “Bă, vrei să te dau afară? Că faci mizerie şi tărăboi în holul Antenei 1”. Probabil şi Decebal s-a aprins, când a fost luat direct aşa.

El a fost amendat pentru limbaj necivilizat şi comportament necivilizat, eu pentru comportament necivilizat. Da, am fumat acolo (eu, că Decebal nu fumează). Acolo pot fuma invitaţii în emisiuni, dar de aici până la ce ni s-a reproşat e distanţă lungă.

Ce faceţi acum?
Din 19 octombrie, începem, de la ora 19.00, o altă emisiune. O vom realiza la Telesport. Numele încă nu este stabilit, dar avem mai multe variante.

Va fi o dezbatere, de două ore şi vom păstra profilul pe care îl aveam şi la Contraatac. Nu ne schimbăm stilul de abordare, doar pentru că am plecat dintr-un loc, forţat. Nu avem nimic personal cu Dumitru Dragomir, dar când vom sesiza nereguli la Ligă sau la comisiile de acolo, le vom semnala ca şi până acum.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • razvan catalin razvan catalin
    sunt stelist de 24 de ani.am si eu ointrebare la voi.vi se pare normal ca steaua sa fie suspendata pt sloganul acela impotriva rapidului si anume "am avut si v-om avea mereu boala pe t...." iar cei de la rapid si dinamo nu cand isi saluta galeriile cu" m... steaue".am vazut o faza de pe timpu cand daniel nicolae juca la rapid la un corner el striga m... steaua iar acu marele sapunaru kar mai mult se bate la fel.respect fata de gabi bostina si aliita care au refuzat sa scandeze aceste cuvinte.cum sa joci impreuna la nationala jucatori de la steaua rapid si dinamo cand ei pe unde merg altceva nu fac decat sa injure steaua?nu poti sa iti saluti galeria altfel?
    de aici toate problemele cu suporterii.va multumesc si sper ca intr-o zi veti face o emisiune legata de aceasta tema
  • POPESCU MIHAELA POPESCU MIHAELA
    DOMNILOR DIRCTORI AI DIGI SPORT MAI MULTI TELESPECTATORI AI POSTULUI DIGI SPORT SANTEM NEMULTUMITI DE FELUL CUM TRANZMITETI MECIURILE DIN SPANIA ANGLIA SI DE ASEARA CHIAR DIN ROMANIA IN SPANIA ANGLIA PORTUGALIA FRANTA SUIEDIA SI ALTE TARI CIVILIZATE TRANZMIT MECIURILE IN FORMAT PATRU PE TREI SI DUMNEAVOASTRA DIGI SPORT NI -L DATI IN 169 DE CE FACTI ASA CEVA DE CE DEFORMATI IMAGINEA SI PE ORIZONTALA SI PE VERTICALA GRAFICA O STRANGETI DE TOT NOI VREM SA VEDEM MECIUL PE TOT ECRANUL NU VREM SA VEDEM DUNGA NEAGRA SUS SI JOS LOATI EXEP ALTOR TELEV DE EXEP EUROSPORT 1 SI 2 SI ATATEA ALTELEA VA RUGAM F F F RESPECTOS SA TINETI SEAMA DE SUGESTILE TELESPECRATORILOR CARE VA PLATIM ABONAMENTELE AVETI RESPECT DE CONSUMATOR DOMNULE DIRECTOR ALEXANDRU OPREA VA MAI RUGAM CEVA UNDE PUNETI GRAFICA CU ECHIPELE SI CRONOMETRU PUNETI SI SCORUL CA SI IN LUMEA A TREIA PUNE SCORUL PE GRAFICA LASATI PE DICTATORI ASTIA DE LA ANTEAA 1 SI GSP TV DIN PUNCTUL NOSTU DE VEDERE SANTETI COMANDATI DE ACESTI DICTATORI CUM AR FI MATEESCU SI NAOM CA ACESTI DICTATORI LA ANTENA 1 SI GSP TV NU MAI PUNE GRAFICA DELOC NOR FI VAZAND SI IN TOATA LUMEA ASTA CA MECIURILE SE TRANZMIT CU GRAFICA RUSINE SA LE FIE ACESTOR DICTATORI VA RUGAM INCA ODATA MECIURILE DIN ROMANIA TRANZMITETI TOT IN 43 SI CELE DIN STRAINATATE CARE SANT TRANZMISE IN 43 DATILE TOT IN 43 VA MULTUMIM PENTRU INTELEGERE SPERAM DIN TOT SUFLETUL SA NU NE DEZAMAGITI CITITI MESAJUL NOSTRU CU MARE ATENTIE
  • gogu covasna gogu covasna
    Asa se-ntampla cand marii gazetari, in speta cei doi domni, au avut curajul sa ridice vocea impotriva unui mare mafiot al fotbalului-Mitica Corleone Dragomir! D-nii gazetari nu au curajul sa recunoasca ce presiuni s-au facut asupra lor ca nu cumva sa-l irite pe Gigi Ciobanul Becali, pentru ca asta are bodyguarzi!!!!!!!
    Halal presa avem care , culmea este condusa nu de politic(presa sportiva) ci de mafie!!!
  • Alex Alex
    si ce vor face astia 2 la telesport, ca acest post e muribund! cine se uita la telesport si de ce? telesport e doar pe upc si nici n-are vreo competitie sportiva pe care s-o transmita in direct, din niciun sport! de ce s-ar uita cineva la telesport, doar sa-i vada pe astia 2? nu cred ca vor sta mult timp acolo la telesport pt ca n-au audienta.
  • 1q 1q
    ar fi interesant sa arati cititorilor site-ului, o comparatie a audientelor emisiunii ''mondenii'' vs ''in puii mei'', sa vedem care au invins, dupa plecarea lui bendeac.

Trimite un comentariu

sus