Skip to main content

Revista presei media – 6 octombrie

 

Publicitate

lazarov2Valeriu Lazarov a fost corect cu toată lumea”, spune Roberto Lazarov, fiul din a doua căsătorie al producătorului de televiziune Valeriu Lazarov, care s-a stins din viaţă pe 10 august, la Madrid. Roberto Lazarov, scrie Evenimentul zilei, va prelua afacerile din România ale magnatului, estimate la peste 5 milioane de euro.

Este adevărat că eu voi administra afacerile din România ale tatălui meu. Eu, fiind în România, am primit împuternicire de la toţi fraţii să mă ocup de firmele de aici”, a confirmat Roberto, cu toate că în lumea publică şi în presă au existat numeroase speculaţii cum că soţia magnatului, Augusta Lazarov va deveni moştenitoarea imperiului din România.


Cum se împarte imperiul Lazarov

corneteanu7Răzvan Corneţeanu, director general al Adevărul Holding, a declarat pentru HotNews că "vom extinde afacerile în tot bazinul Mării Negre. Pe lângă Ucraina, unde suntem deja, mai avem în vedere Moldova, Bulgaria, Serbia, Georgia şi Ungaria". El a precizat că demersurile se află în faza de sondare a pieţei pentru toate ţările menţionate mai sus. Intenţiile de extindere sunt punctate şi de Wall Street şi Business Standard.
HotNews: Răzvan Corneţeanu: Adevărul Holding sondează pieţele din Moldova, Bulgaria, Serbia, Georgia şi Ungaria
Wall Street: Corneţeanu, Adevărul Holding: Am început demersurile de extindere în Rep. Moldova, Georgia, Bulgaria, Serbia şi Ungaria
Business Standard: După Ucraina, Adevărul Holding se extinde în ţările vecine

sorin-ovidiu-vintu5Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului media Realitatea-Caţavencu, se află în aceste zile la Chişinău, unde se pregăteşte de lansarea televiziunii Realitatea TV în capitala Moldovei, potrivit portalului de ştiri unimedia.md, citat de Evenimentul zilei. (foto: EVZ)
SOV a trecut Prutul

Adevărul scrie despre propriul site şi îl compară cu paginile de internet ale celorlalte ziare: Site-ul celui mai vândut ziar quality din România s-a menţinut pe primul loc în rândul celor mai accesate variante online ale publicaţiilor premium. Luna trecută, adevărul.ro a fost accesat de 948.299 de vizitatori unici, în timp ce principalul său competitor, evz.ro, a căzut pe locul al treilea cu 829.172 de unici.
www.adevarul.ro, peste www.evz.ro şi în septembrie

adevarul-siteuri

Dacă în prima parte a anului se număra printre puţinii care mizau deschis pe creşterea pieţei de publicitate online, Val Voicu, directorul executiv al regiei online AdEvolution, vede acum mai degrabă o stagnare a investiţiilor în promovarea pe internet la cele 20 mil. euro din 2008, scrie Business Standard. După ce primele trei trimestre au adus pieţei de publicitate online un declin de 35-40%, Voicu se aşteaptă ca internetul să îşi revină şi să atragă bugete de la canalele tradiţionale.
Stagnarea, cel mai posibil scenariu pentru online

Adrian Boţan, Creative Partner Mccann Erickson România, pentru Wall Street: „Piaţa creativă de la noi a involuat în 2009 sau, mai bine zis, nu a ţinut pasul cu ce se întâmplă în afară. Poate şi pentru că la noi TV-ul încă este major, internetul un media minor, iar advertiserii, cu puţine excepţii, sunt încă neconvinşi de puterea celui din urmă pentru a asigura masa critică capabilă să mişte produsele de pe raft.Boţan va prezida anul acesta juriul competitiei Golden Drum, la categoria Campanii de Publicitate.
Adrian Boţan, McCann Erickson: Piaţa creativă de la noi a involuat în 2009. Suntem încă tributari TV-ului

Afacerile agenţiei de media Carat România s-ar putea deprecia anul acesta, însă procentul va fi unul mai mic decât scăderile cu care se va confrunta piaţa media anul acesta, a declarat pentru DailyBusiness Răzvan Varabiescu, managing directorul agenţiei.

Varabiescu: "Ne aşteptăm la o uşoară scădere, dar suntem optimişti că vom putea ajunge chiar la nivelul business-ului de anul trecut. Nu vreau să fiu înţeles greşit, îmi bazez estimările pe new-business-ul acumulat, nu pe clienţii existenţi, care şi-au redus şi ei bugetele de media anul acesta".
Varabiescu, Carat România: Mă aştept la o scădere a veniturilor, dar mai mică decât media pieţei

papaneBrandient a câştigat premiul Bronze la Pentawards 2009 în categoria „Food”, pentru designul ambalajului Papane (semipreparate din carne de pui), din portofoliul companiei româneşti Transavia, scriu IAA şi Financiarul. Ambalajul este semnat de designerii Brandient Bogdan Dumitrache şi Cristian Petre.
Financiarul: Brandient, premiată la competiţia internaţională Pentawards
IAA: Brandient, premiată la Pentawards

bendeac4Un nou show de divertisment, în care scenetele politice acide se vor combina cu parodii muzicale. Asta promite "părintele" emisiunii, Mihai Bendeac, din 9 octombrie, la Antena 1, notează Gândul. Bendeac, Monica Anghel şi Daniel Buzdugan, alături de alţi nouă colegi, prezintă "În puii mei", în fiecare sâmbătă, între orele 20.30 şi 22.00. Fiecare ediţie va fi prezentată de o personalitate interpretată tot de Bendeac (în prima ediţie - Ştefan Bănică Jr., în a doua - Florin Piersic).
Bendeac face mişto de colegi la show-ul „În puii mei”

Conde Nast, unul dintre cei mai mari editori de presă din lume, a anunţat închiderea a patru reviste din cauza declinului din publicitate cu care se luptă industria, scrie Wall Street Journal, citat de Wall Street. Revistele care urmează să fie închise sunt Gourmet, Cookie, Modern Bride şi Elegant Bride.

Conde Nast Publications, condus de miliardarul S.I. Newhouse Jr., este editorul unor reviste ca Vogue, The New Yorker şi Wired.
Publisherul Conde Nast închide încă patru publicaţii

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus