Skip to main content

Revista presei media – 8 octombrie

 

Publicitate

evz-miting-vlad-stanescuLa mitingul din Piaţa Victoriei, manifestanţii au purtat pancarte cu sloganul „Noi vrem respect!”, acelaşi cu al campaniei Realitatea TV. Cei mai importanţi „baroni” sindicali din România fac parte din consiliul de administraţie al televiziunii de ştiri Realitatea TV deţinută de Sorin Ovidiu Vîntu, scrie Evenimentul zilei.

Liderii sindicali din administraţia Realitatea Media:

Marius Petcu - CNSLR Frăţia
Iacob Baciu - Confederaţia Sindicatelor Democrate din România
Dumitru Costin - Blocului Naţional Sindical
Ion Popescu - Confederaţia Sindicale Meridian

Ieri, regizorii de emisie ai RTV au ales insistent cadre cu bannerele care trimiteau spre campania televiziunii de ştiri. Sergiu Toader, managerul RTV, nu comentează „coincidenţa”.

“Nu am fi fost în consiliul de administraţie al Realitatea Media dacă nu era Liviu Luca, el ne-a adus pe toţi în acest trust, în ideea de a ne informa reciproc şi de a ne face cunoscute acţiunile sindicale, pentru educarea în masă privind problemele sindicaliştilor”, a declarat Ion Popescu, preşedintele Meridian. Acesta susţine că televiziunea lui Vîntu s-a angajat să promoveze pro bono interesele sindicaliştilor.

Hotnews publică AICI un interviu cu Dumitru Costin, care spune că nu există niciun conflict de interese între poziţia de lider sindical şi administrator al unei companii cu datorii de peste un milion de euro la stat. (Foto: Vlad Stănescu, EVZ)

Vîntu a confiscat protestul de la guvern

Cancan Media, editorul tabloidului CanCan şi al revistei Ciao!, a preluat de la începutul lui august managementul publicaţiei Spy, unul dintre concurenţii Ciao!, scrie Business Standard. Începerea parteneriatului coincide însă cu schimbarea acţionariatului Novicio Media Division, compania care editează Spy, noul proprietar fiind un offshore din Panama. În plus, din august, cele două societăţi care deţin Ciao!, respectiv Spy, au acelaşi administrator, românca Adriana Isac.
Spy, în portofoliul Cancan Media

INTERVIU DAN VOICULESCU - ZIARUL GANDULPlecat din România din cauza dosarelor în care este anchetat, Hassan Awdi încearcă salvarea afacerii Rodipet printr-un parteneriat cu bossul trustului de presă Intact, scrie Adevărul. Surse apropiate anchetelor în care este cercetat Hassan Awdi susţin că acesta s-ar fi întâlnit în afara ţării cu Dan Voiculescu, pentru negocieri în afacerea Rodipet. (Foto: Octav Ganea, Gândul)
Dan Voiculescu dă târcoale Rodipet-ului

Premii pentru agenţiile Arsenoaiei&Mătăşel şi Next Advertising la Golden Drum, scriu Business Standard şi IAA. Arsenoaiei&Mătăşel a câştigat Gold Drum în categoria Media Campaigns, cu execuţia realizată pentru Poliţia Capitalei, “Accidents can happen to anyone!”.

Thermo Mug”, cana termosensibilă creată de Next Advertising pentru clientul Greenpeace a câştigat trofeul Silver Drum în categoria Design&Art Direction. Cu pricipalul scop de a transmite mesajul “Încălzirea globală ucide”, odată umplută cu lichid fierbinte, cana concepută de Next îşi schimbă culoarea, iar ursul desenat pe aceasta dispare treptat.
Business Standard: Două agenţii româneşti, premiate la Golden Drum
IAA: Arsenoaiei&Mătăşel şi Next Advertising, premiate la Golden Drum 2009

Spre deosebire de începutul anului, când televiziunile au fost „lovite“ de reticenţa investitorilor, toamna pare să le priască staţiilor TV, analizează Adevărul. Volumul de publicitate atras de televiziunile româneşti a scăzut în primele nouă luni ale anului cu 1% faţă de 2008. Posturile TV care au ştiut să „lase“ la preţ au înregistrat creşteri.
Publicitatea pe posturile TV începe să se învioreze

adevarul-grp

Toni Grecu & Co vor fi difuzaţi duminica de două trusturi concurente, pe Pro TV şi la Antena 2, notează Jurnalul naţional. Pe modelul "nimic nu se păstrează la arhivă, tot ce face audienţă se redifuzează", Antena 2 reprogramează Divertis Mall începând de duminică, 11 octombrie, de la ora 19:30. Divertis intră în topul redifuzărilor tv, ca "piesă de colecţie", după Teo, Vacanţa Mare, Emil Mitrache şi Dragoş Moştenescu.
Divertis, şi la Pro, şi la Antenă

Reţeaua socială hi5.com, site-ul cu cel mai mare număr de utilizatori din România, va avea date de trafic pentru piaţa locală, furnizate de SATI, notează Dragoş Stanca pe blogul său. Călin Rotăruş, directorul ARBOinteractive - regia care administrează în România publicitatea pe hi5.com - a declarat pentru HotNews că reţeaua a aderat la SATI la sfârşitul lunii august şi că primele date oficiale vor fi disponibile la sfârşitul acestei luni.
Traficul Hi5.com în România, măsurat în SATI

Compania de marketing interactiv Voxline Communication lansează un nou serviciu online-mobile prin care utilizatorii pot să creeze şi să distribuie direct pe telefoanele mobile conţinut video personalizat, relatează Hotnews. Serviciul Clip în Touch, prezentat în premieră miercuri, este adresat în principal companiilor pentru promovarea propriilor produse şi alte iniţiative de marketing.
Voxline lansează cu 100.000 de euro un serviciu mobile-web pentru campanii de marketing

dan-virtopeanuPiaţa de divertisment pe mobil, care include ringtone-uri şi jocuri pentru telefonul mobil, este în scădere la nivel global, pe măsură ce consumatorii îşi dau seama că se pot dispensa de aceste cheltuieli. Potenţialul business-ului de mobile marketing îl reprezintă marii clienţi de publicitate şi operatorii de telefonie mobilă, a declarat, pentru Wall-Street, Dan Vîrtopeanu, director general la Voxline Communication.
Vîrtopeanu, Voxline: Piaţa de mobile entertainment e în scădere. Potenţialul e la companii şi operatorii de telefonie mobilă

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus