Skip to main content

Hainele cele nepotrivite ale lui Dan Diaconescu: hala nu-i prieşte fostului locatar de garsonieră

 

dan-diaconescu7Subsemnatul este citat astăzi într-un articol din Academia Caţavencu. “Se va întoarce Dan Diaconescu în garsoniera din care nici nu a plecat?”, se întreabă săptămânalul. Motive ar avea, pentru că, de când s-a mutat în hala din Preciziei, audienţa emisiunii Dan Diaconescu Direct a luat-o uşor la vale (cifrele, mai jos).

Publicitate

Una dintre explicaţiile subsemnatului, citată de Caţavencu: "personajele insolite nu se potrivesc cu sclipiciul noului studio. Invitaţii nu se simt în largul lor acolo. Telespectatorul care se regăsea în garsoniera înghesuită se simte departe de hala imensă din Preciziei".

Am detaliat puţin problema, în cele ce urmează. Pe lângă mutare, Diaconescu a avut şi ghinionul unor luni politice agitate, care au dus telespectatorii către alte scandaluri, pe posturile de ştiri.

Noua “haină” a lui Diaconescu nu se potriveşte cu personajul care o “îmbracă”. Nu era mai pitorescă garsoniera din Romană, cu aparenţa aceea de amatorism? Pentru că asta era garsoniera OTV: o cameră obişnuită, fără pretenţii, în care se înghesuiau personaje care mai de care mai ciudate.

Ei bine, situaţia din hala de acum e oarecum anacronică: personajele insolite nu se potrivesc cu sclipiciul noului studio. Invitaţii nu se simt în largul lor acolo. E ca la o recepţie de fiţe la care te duci într-o preche de blugi jerpeliţi.

Mutarea în Preciziei nu e singurul motiv al pierderii de audienţă. Televiziunea poporului se luptă, în această toamnă, cu meciurile de fotbal cu show-uri noi şi cu o campanie electorală agitată.

Cifrele de audienţă o dovedesc. Hai să luăm luna septembrie. Jumătatea „nemutată” a lunii, cu Diaconescu în garsonieră, îi aducea în fiecarea seară cam 161.000 de telespectatori. Jumătatea cealaltă a lunii, în hala cu ecou din Preciziei, a adus doar 138.000 în faţa Televiziunii populare. În octombrie, 3D a mai făcut câţiva paşi înapoi: o medie de 133.000 de telespectatori i-au urmărit emisiunea, deşi acum este plină de premii, seară de seară.

Noua imagine creează o barieră la nivelul telespectatorului, dar şi a invitaţilor: parcă nu mai miroase a OTV. Iar invitaţii nu mai au acelaşi apetit pentru certuri interminabile. Nu e locul! Mediul mai glamour te obligă să fii mai scorţos.

Telespectatorul care se regăsea în garsoniera înghesuită (parcă transmitea de la el de acasă) se simte departe de hala imensă din Preciziei. Garsoniera era “de acolo”. Mai lipseau mileurile şi bibelourile de pe monitoarele din studio. Miresele furate se înghesuiau să negocieze cu naşul în Direct la Dan Diaconescu. Îl mai vedeţi pe Tolea intrând cu tomberonul în Preciziei?

Până şi Silviu Prigoană, un obişnuit de-al casei în Romană, era şi el nestingherit în hala cu sclipici: “Parcă era mai bine în Romană”, i-a zis într-un direct lui Diaconescu.

Alte date: OTV a scăzut în audienţă, în medie, în Prime Time (orele 19.00-23.00).

  • În luna octombrie, ratingul mediu în Prime Time, în mediul urban, a fost de 1,1% (128.000 de persoane). Postul era pe locul 11.
  • În septembrie, la OTV s-au uitat, în medie în Prime Time, 155.000 de telespectatori (1,3 rating), ceea ce plasa canalul lui Diaconescu pe locul 8.

Titlu, pe ecran, la una din ediţii: Urmăriţi emisiunea quality (sic!) cu cea mai mare audienţă din România! Totuşi, e posibil să aibă dreptate. Pe lângă explozia de emisiuni tabloide, 3D a ajuns quality.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • paul S paul S
    Nu-s prosti astia de la Catavencu...
    Am prezis si eu la Obae, acum vreo doua-trei saptamani, acelasi lucru.

    2.Paul S a zis în 2 noiembrie, 2009, la ora 16:34:
    Pai tocmai din cauza noului studio a pierdut Radio OTV telespectatorii!
    A facut Dan Diaconesc Direct cea mai mare greseala. Nu era o emisiune la care sa te uiti, era o emisiune pe care sa o asculti!

    Nici sound-ul nu mai e acelasi. Inainte era ca intr-o bucatarioara, unde te strangi cu mamaie, cu tataie, cu vecinii, cu unchiu’ Vasile, cu nasu’ Costica, cu cumatru’ Grigore, cu tanti Aglaia la o barfa. Acum sunetul parca vine dintr-o pestera.
    (”O pestera vasta”, cum ar zice adevaratii intelectuali).
    Studioul nou este ca o sala de sport, cu o masa in mijlocul terenului de handbal. Nici oamenii nu mai sunt incadrati gros-plan, sunt luati din avion, nu le mai vezi trasaturile.

    Pai cine ii mai vede barba lui Naomi acum?

    Mare plasa domnu’ Dan, mare plasa ati luat!
    Ati vrut sa le faceti “o aroganta”, dar ati renuntat exact la ceea ce va diferentia si va aducea audienta.

    Va mai explic la Obae cum merg lucrurile, pana imi fac site.
    Daca imi voi face vreodata.
  • Petrişor Petrişor
    Să nu-i plîngem de milă lui Dan Diaconescu, face banu' gros Diaconescu şi dacă are audienţa mai mică ca Disney.
  • victor victor
    E normal sa ii scada audienta cand are imvitati ca tiberiu lovin care are nevoie de 10 min pt a scoate o fraza.

Trimite un comentariu

sus