Skip to main content

Revista presei media – 9 noiembrie

 

Publicitate

andrei_gheorghe-24Andrei Gheorghe a lansat site-ul presa.nu, un site “despre politică, economie, cultură şi altele aşa cum se văd în media”, scrie Iulian Comănescu.

Andrei Gheorghe, despre presa.nu: "Sunteţi mulţumiţi de ceea ce citiţi, vedeţi şi auziţi? Noi, NU! (…) Se scrie mult şi prost în presă, mult şi nedrept în presă, mult şi urât în presă. Dacă eşti un om normal, dacă asculţi Bach şi-ţi place şi Puya, dacă citeşti Kafka şi eşti fan Red Hot Chili Peppers, dacă eşti viu, dacă eşti mândru, şi dacă presa este suficient de importantă pentru tine, îţi mulţumim de vizită".

Pe presa.nu scriu Andrei Gheorghe, Iulian Comănescu şi Mihnea Măruţă, dar “se vor adăuga şi alţii”.

Din cei 12 candidaţi înscrişi oficial în cursa pentru Cotroceni, televiziunile îi prezintă cu prioritate pe Traian Băsescu, Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Sorin Oprescu, arată o analiză interimară a jurnalelor de ştiri realizată de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, în prima săptămână a campaniei electorale, citată de Hotnews. În intervalul menţionat, preşedintele în funcţie şi candidatul Traian Băsescu a fost cel mai criticat actor atât de către jurnalişti, cât şi de către competitorii săi politici.

Jurnaliştii au redat, cu precădere, atacuri şi/sau declaraţii conflictuale între actorii politici asociaţi cu campania pentru alegerile prezidenţiale.
Analiza ActiveWatch - AMP: Candidatul Traian Băsescu, cel mai criticat de către jurnalişti şi rivalii politici, în prima săptămână de campanie electorală la TV

Reuniţi de ideea unui produs editorial independent, fără presiunile generate de mediul comercial, un grup de reporteri, editori, fotografi şi designeri pasionaţi vor lansa săptămâna aceasta publicaţia Decât o revistă, anunţă Business Standard.

Cristian Lupşa este unul dintre iniţiatorii proiectului. Echipa, care în formulă extinsă reuneşte peste 40 de nume, a muncit voluntar la realizarea revistei, toate cheltuielile, inclusiv cele de tipar, de câteva mii de euro, fiind suportate din propriul buzunar. Decât o revistă va apărea într-o singură ediţie, într-un tiraj de circa 2.000 de exemplare, distribuit gratuit la o serie de evenimente dedicate.
Ce au în comun pufuleţii şi diacriticele

Adevărul continuă campania legată de posturile de televiziune prin cablu: Deşi operatorii nu trimit abonaţilor facturile la timp, fiecare întârziere este penalizată. Facturile operatorilor TV prin cablu ajung cu întârziere în cutiile poştale ale abonaţilor, uneori la două săptămâni de la data scadentă, iar în unele cazuri, deloc.
Cabliştii te execută pe nedrept

Piaţa tipografică românească se numără printre cele mai afectate din Europa, alături de cele din Bulgaria şi Ungaria, în principal din cauza scăderii dramatice a comenzilor, a competiţiei acerbe şi a datoriilor nesustenabile contractate pentru utilaje. Dacă statistica plasează afacerile tipografice din România la un nivel apropiat de cel din 2008, în realitate jucătorii vorbesc despre o scădere de 40%, analizează Business Standard.
Tipografiile din România, în topul scăderilor din Europa

Rupert Murdoch a declarat ca va elimina publicaţiile pe care le deţine din indexul de căutare al Google, pentru a încuraja oamenii să plateasca pentru conţinutul online, scriu Hotnews şi Wall Street. Într-un interviu acordat Sky News Australia, magnatul a anunţat că ziarele din imperiul său media - inclusiv The Sun, Times şi Wall Street Journal - vor face modificările tehnice necesare astfel încăt articolele să nu mai apară când utilizatorii le caută pe Google, în momentul în care vor adopta planurile de taxare a persoanelor care le citesc publicaţiile pe internet.
Hotnews: VIDEO Rupert Murdoch vrea ca articolele publicaţiilor din imperiul său media să nu mai apară în căutările pe Google
Wall Street: Murdoch vrea să mute articolele din indexul de căutări al Google

Primăria Tîrgu-Mureş organizează o licitaţie publică pentru achiziţia de servicii de publicitate, contract estimat la 1,26 mil. lei (290.000 euro), fără TVA, scrie Daily Business. Contractul ce urmează a fi atribuit prevede servicii de publicitate media.
Primăria Tîrgu-Mureş cumpără servicii de publicitate de 290.000 euro

Google a ajuns la un acord pentru a prelua compania AdMob Inc., un startup ce furnizează tehnologii pentru publicitate pe telefonul mobil, acord evaluat la 750 milioane de dolari, potrivit Bloomberg, citat de Hotnews. Sursa citată precizează că această achiziţie are drept scop să întărească poziţia Google pe piaţa publicităţii prin intermediul telefoniei mobile.
Google face încă un pas în publicitatea pe mobil prin achiziţia AdMob

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Laurentiu Laurentiu
    nebun Rupert Murdoch sa faca asta, pentru ca o sa piarda o gramada de vizite. dar ce sa faci, el tot timpul a fost mai iesit din tipare.

Trimite un comentariu

sus