Skip to main content

OTV a fost sancţionat cu 10.000 de lei pentru piratarea unor secvenţe dintr-un film de Alexandru Solomon

 

dan-diaconescu8Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat astăzi postul lui Dan Diaconescu cu 10.000 de lei pentru difuzarea, fără acordul producătorului, a unui fragment din filmul “Kapitalisme - notre recette secrete“ (Capitalismul-reţeta noastră secretă) de Alexandru Solomon.

Publicitate

Potrivit raportului de monitorizare realizat de CNA, filmul a fost difuzat, pe 4 decembrie, timp de şapte minute începând cu 23:23, cu sursa Arte - înscrisă în dreaptă-sus.

Scuza OTV: În secvenţa dată, luată de pe internet, apărea şi Dan Diaconescu. Consiliul a luat în discuţie acest subiect în urma unei reclamaţii venite din partea Hi Film Productions în care se sesiza faptul că OTV nu deţine drepturile de difuzare pentru filmul respectiv.

OTV: "Şi ei au folosit sigla OTV-ului fară să ne ceară voie"

Doru Iuga a încercat câteva explicaţii legate de piratarea filmului:

“Voiam să dăm fragmentul cu Dan Diaconescu, dar cei din regie nu erau pregătiţi aşa că am dat ce am dat. L-am luat de pe internet, apărea Dan Diaconescu în film şi oricum l-au mai dat şi alte canale.

Şi ei au folosit sigla OTV-ului fară să ne ceară voie. Doamna Solomon a spus că nu a fost neapărat deranejată de faptul că ca am dat noi filmul, doar că mai urmează un episod şi le-am fi stricat noi rostul. Noi i-am ajutat sa promoveze filmul. Nu am oprit filmul pentru ca a sunat doamna, dar nu mai aveam subtitarea filmului.”

Despre “Capitalism - reţeta noastră secretă”

Documentarul “Capitalism - reţeta noastră secretă” este produs de Alexandru Solomon. Pelicula a fost transmisă pe canalul Arte de ziua naţională a României. Filmul prezintă o serie de interviuri cu cei consideraţi a fi primii capitalisti ai României: Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, George Pădure, Ioan Niculae.

Povestea filmului pleacă de la următorul scenariu: Dictatorul Nicolae Ceauşescu revine în România zilelor noastre şi descoperă că o mare parte dintre capitaliştii de frunte ai ţării au făcut parte din aparatul de conducere comunist, pe care el l-a condus.

Pentru realizarea filmului au fost necesari doi ani de documentare. Pelicula a primit în 2008 o finanţare de aproximativ 92.000 de euro din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.
Documentarul urmează să fie lansat în primăvara lui 2010.

Materialul din care a difuzat şi OTV-ul o parte este o versiune scurtată pentru TV, de 56 de minute.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus