Skip to main content

Renegatul Bogdan Chirieac a revenit pe Realitatea TV

 

stanescu-revineACTUALIZARE: Curentul observă că şi Sorin Roşca Stănescu a fost reabilitat. Stănescu a intervenit, prin telefon, în emisiunea moderată pe Realitatea TV de Adrian Ursu şi Oana Stancu.

Publicitate

bogdan-chirieac-revineBogdan Chirieac a revenit, în calitate de invitat, la Realitatea TV. El a fost prezent, marţi seară, în emisiunea Realitatea zilei, moderată de Răzvan Dumitrescu.

La mijlocul lunii noiembrie, Realitatea TV se delimita de modul în care fac jurnalism Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac. Delimitarea era însă doar temporară: Postul anunţa că ei nu vor mai fi invitaţi în dezbaterile electorale, în urma apariţiei unoi înregistrări audio în care cei doi făceau presiuni la şeful Agenţiei Naţionale pentru Integritate - ANI, Cătălin Macovei.

Ce spunea atunci Realitatea TV:

“Întrucât felul în care Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac înţeleg sau practică meseria aceasta în încercarea de a obţine informaţii, nu are legătură cu felul în care noi o înţelegem şi o practicăm, cu regulile şi cu principiile profesionale ale Realitatea TV, am hotărât să nu-i mai invităm în dezbaterile electorale din platourile acestei televiziuni pe cei doi jurnalişti."

Moderatorul Răzvan Dumitrescu a declarat, pentru paginademedia.ro, că decizia s-a aplicat numai în perioada campaniei electorale. Jurnalistul a calificat înregistrarea drept “o operaţiune de poliţie politică.”

Răzvan Dumitrescu, pentru paginademedia.ro:

“Decizia Realitatea TV se referea numai la dezbaterile electorale. Am respectat decizie postului ca în campania electorală, pentru a ne proteja imaginea, să nu fie invitaţi.”

“Eu, ca jurnalist, nu pot să ţin cont de verdicte date în urma unei operaţiuni de poliţie politică. Cât timp nimeni nu şi-a asumat acea înregistrare, nicio instituţie şi nicio persoană fizică, suntem în faţa unei acţiuni de poliţie politică.”

bogdan-chirieac-si-srs-evz6În luna noiembrie, Curentul a publicat înregistrarea unei întâlniri dintre Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac şi şeful ANI, Cătălin Macovei. A urmat o a doua parte.  Cazul a ajuns şi la Comisia Media pentru Deontologie, care a stabilitStănescu şi Chirieacîncalcă regulile profesiei de jurnalist în momentul în care propun unui demnitar nepublicarea unor informaţii de interes public.

Ce a stabilit atunci Comisia de Media:

Instituţiile de presă care colaborează cu Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac pentru prestaţii jurnalistice sau de management editorial riscă să compromită nu numai propriul prestigiu, ci şi credibilitatea profesiei.

Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac ajung la o înţelegere cu un demnitar cu scopul explicit de a denatura adevărul. Ca urmare a acestei înţelegeri, Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac îşi pierd împarţialitatea şi independenţa.

Bogdan Chirieac oferă servicii de influenţă, care sunt interzise de regulile conduitei jurnalistice.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zoso zoso
    pai ce, am zis eu ca nu iti citezi sursele, sau ca academia catavencu a publicat in seara anterioara? http://catavencu.ro/flacara_violet_l_a_reinviat_pe_chirieac-11944.html

    sau ca el si colegul lui de suferinta au fost prezenti la tv inca din 24 decembrie? neah.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @zoso

    Ma repet, dar, sper eu, cu folos: seara a fost Bogdan Chirieac pe TV, dimineaţa am scris. Sursa: chiar Realitatea TV, care difuza emisiunea :)

    De altfel, poza cu Bogdan Chirieac eu am făcut-o.

    Întotdeauna citez sursele (vezi actualizarea preluată de la Curentul).
  • zoso zoso
    marius, anonimii curajosi ma impresioneaza. la fel si caposenia lui petrisor, care spune ca e profi, de a refuza sa citeze sursele, chiar daca asta inseamna sa dea stirea cu 3 zile mai tarziu.
  • Francois Gall Francois Gall
    Constat ca pentru Razvan Dumitrescu fapta celor doi ipochimeni nu este o problema de etica sau morala ci trebuie eludata pentru ca a fost descoperita si publicata fara sa stie el. Adica, daca era descoperita de un jurnalist de la A3 sau Realitatea si data pe teava, ar fi fost OK, aia nu mai era "politie politica". Si unde era chestia politica in acel santaj? Numai datorita faptului ca se cereau informatii referitoare la personaje implicate in politica? Putea fi oricine. Santajul este santaj, indiferent cui ii este adresat. Acest fapt primeaza! Oricum, sa nu mai vad gunoaiele astea pe ecran!
  • Marius Marius
    Zoso, mai lasa-te frate cu sursele tale si disperarea dupa faima. Devi enervant, stresant si orgoliul tau este depasit doar de disperarea ta dupa faima si poate de cuvintele obscene care le folosesti din ce in ce mai des. Un alt motiv care arata ca esti doar un frustrat cu un blog pe care am incetat s il citesc long time ago.

    Petrisor aici a fost si este un profesionist si te invit sa iti iei cancan-ismele de pe aci si sa te intorci sa postezi pozele luate de pe la site-uri mai rasarite prin afara, cu 2 cuvinte sub ele si numind-ul "content". Halal blogger.
  • Theo M. Theo M.
    un prieten remarca aseara acelasi lucru. este incredibil cum incearca realitatea sa-i aduca in prin plan pe cei doi. incredibil.
    sunt de acord cu comisia de media. nu stiu cine face parte din aceasta comisie, dar zice bine ce zice.
    mai mult, cred ca ar trebui sa avem grija si cu mediile din zona de influenta a celor doi. de exemplu, acum ma uit la realitatea si unul din materialele din emisiunea lui dumitrescu este bazat pe informatii din cotidianul ziua (care de fapt e ziua.net)

    zoso, mai sunt si alti oameni "destepti" pe terra! :)
  • gerula gerula
    si uite asa rtv pupa unde a scuipat. culmea e ca unii de pe acolo inca se considera jurnalisti, gen Razvan Dumitrescu. dragul meu, jurnalisti sunt in realiteta dar tu nu te numeri printre ei. jurnlisti sunt aia care muncesc 12 ore pe zi, scriu, au surse si la mama dracului si castiga 5% din ce ceastigi tu.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @zoso
    Aseară l-am văzut pe post, azi am scris. Deci nu am aflat târziu :)

    @paul
    Este alt Zoso. Cel puţin aşa ştiu eu.
  • paul S paul S
    zoso e emo-ul ala efeminat de la big brother?
  • zoso zoso
    deci mergi pe varianta "am aflat tarziu"?:)
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @zoso

    Bogdan Chirieac a fost aseară la Realitatea TV. Atunci l-am vazut.

    Dacă articolul pornea de la ce a scris Caţavencu sau de la ce ai dat tu, fii sigur că menţionam asta.
  • zoso zoso
    nu imi spune, articolul asta nu e inspirat dupa ce a scris catavencu acum doua zile. sau eu. nici gand.

    sursele, petrisor, sursele...

Trimite un comentariu

sus