Skip to main content

Revista presei media - 23 decembrie

 

Publicitate

traian-basescu-26Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la B1 TV, că nu va mai merge la postul public de televiziune, atât timp cât Alexandru Sassu va fi preşedinte-director general, scrie Adevărul. "O să încerc cu o altă televiziune să stabilesc ca preşedintele să meargă o dată pe lună să explice românilor unde e ţara, ce se întâmplă, dar cât timp domnul Sassu este preşedintele Televiziunii Române, eu nu mai merg acolo", a spus Traian Băsescu.
Băsescu: Nu voi mai merge la TVR, cât timp e Sassu preşedinte-director general

cornel-nistorescu-22"Aveţi în faţă ultimul număr al ziarului Cotidianul din acest an. S-ar putea să reapară în anul următor. La fel de bine s-ar putea să nu mai apară niciodată şi numele să nu se mai regăsească decât în dicţionarele de istoria presei", îşi începe Cornel Nistorescu articolul de rămas bun din ultima ediţie Cotidianul.
La ultima pagină dintr-o poveste

Cele două procese de insolvenţă deschise de societatea comercială Poligraf (editor al ziarului Cotidianul) şi de Univers Publishing SRL (producătoarea cărţilor din colecţia Cotidianul) fac imposibilă apariţia ziarului în perioada următoare. Numărul de faţă şi cel de mâine sunt printre ultimele produse de actuala echipă editorială. Mai departe, directorul şi redactorul-şef al ziarului nu îşi văd rostul şi se retrag!", scrie Cornel Nistorescu într-un post-scriptum, aflat la finalul unui editorial.
O festivitate de discutat

Astăzi este ultima zi de apariţie a ziarului Cotidianul. Decizia Editurii Univers de a cere insolvenţa ziarului a grăbit închiderea ediţiei tipărite. Directorul şi redactorul-şef şi-au anunţat demisiile. Redactorii pleacă acasă. Ziarul se închide. Ce a mai rămas din Cotidianul? Lupta pentru recuperarea datoriilor, scrie Adevărul, care citează şi informaţii din interviul cu Sergiu Crupenschi (şeful Editurii Univers), realizat de paginademedia.ro.
„Cotidianul“, pe ultimul drum

mihaela-radulescu-35Mihaela Rădulescu revine la Antena 1 cu o ediţie specială de Crăciun, Monica Bârlădeanu îşi ispiteşte fanii la postul B1, iar Ştefan Bănică Jr. colindă la Pro TV. Comedii sau filme de acţiune, concerte, ediţii speciale sau emisiuni tematice, posturile TV se întrec în oferte de Crăciun, scrie Evenimentul Zilei într-o sinteză a programului de sărbătorii.
Telecomanda Sărbătorilor

România liberă, singurul cotidian central care îşi păstrează şi acum brandul folosit înainte de revoluţie, apare miercuri şi joi însoţit de ediţile din 23, respectiv 24 decembrie 1989, scrie HotNews.
România liberă apare miercuri şi joi împreună cu ediţiile din 23-24 decembrie 1989

În cazul închiderii cotidianului economic Business Standard, problema ţine de perspectivele pieţei de publicitate, a spus marţi seară Radu Soviani în emisiunea The Money Show, pe care o realizează la The Money Channel, relatează HotNews.
Radu Soviani, "invitat" la propria emisiune: Presa o să se ajusteze în continuare şi în 2010

Mediile de comunicare din România au adunat în acest an aproximativ 350 de milioane de euro, cu până la 38% mai puţin decât în 2008. În contextul scăderii vânză­ri­lor şi al diminuarii încasărilor din publi­citate, de pe piaţă au disparut sau vor dis­părea în curând o serie de publicaţii, inclusiv centrale, ultimele pe listă fiind Business Standard, Money Express şi Cotidianul, aparţinând Realitatea Caţa­ven­cu.

La rândul său, Ringier a renunţat la publicaţia gratuită Compact, fiind luată şi măsura reducerii numărului de personal şi al colaboratorilor Eveni­men­tul Zilei. Publimedia International, divi­zia de publishing a MediaPro, a renunţat, în iunie, la ediţiile tipărite a patru publi­ca­ţii locale, respectiv Clujea­nul, Hune­do­reanul, Ieşeanul şi Bihoreanul, scrie într-o analiză Financiarul.
Peste 1.000 de ziarişti români rămaşi fară slujbă, 20 de redacţii locale închise în 2009

Piaţa de monitorizare de presă va creşte uşor în 2010, cu circa 2%, până la 13 milioane lei, după declinul de aproape 4% din acest an, scriu Gândul şi Daily Business care citează estimările făcute de reprezentanţii departamentului de Monitorizare al agenţiei Mediafax.
Piaţa de monitorizare de presă ar putea creşte cu 2% anul viitor, la 13 mil. lei
Mediafax Monitorizare vizează extinderea serviciului de monitorizare web în 2010

Anul 2009 a lovit foarte puternic mass-media din întreaga lume, încasările din publicitate fiind mai mici cu circa 30% faţă de 2008. Multe ziare de prestigiu au fost închise sau trecute integral pe internet, mărind şi numărul discuţiilor referitoare la perceperea de taxe pentru conţinutul online. Piaţa românească de media, la fel ca şi economia, a fost lovită chiar mai tare decât pieţele occidentale, veniturile din publicitate prăbuşindu-se, pe ansamblu. Conform datelor Biroului Român de Audit al Tirajelor, numărul publicaţiilor închise anul acesta se ridică la 47 -, atât cotidiene, cât şi săptămânale, scrie Capital.
Criza a închis deja 47 de publicaţii. Lista e deschisă

Miercuri, 23 decembrie, de la ora 22:30, Loredana este invitat special la CNN, într-un material extins despre Revoluţie, un raport amanunţit din toate domeniile despre evenimentele din decembrie '89. Artista a fost aleasă ca exponent al muzicii uşoare româneşti să vorbească despre ce însemna să fii artist înainte de căderea comunismului şi despre cum a evoluat industria muzicală după evenimentele din decembrie '89, scriu Jurnalul Naţional şi Gândul.
Loredana la CNN
Povestea unui şlagăr, la CNN

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind atrage atenţia asupra măsurilor abuzive luate de anumite trusturi de presă, care ar fi recurs la disponibilizări de personal fără a respecta drepturile jurnaliştilor prevazute în Contractul Colectiv de Muncă, scrie România Liberă.
MediaSind: Jurnaliştii români, victime ale abuzurilor trusturilor de presă

MediaPro Interactiv lansează Muvix.ro, site-ul unde internauţii pot urmări filme online, contracost, în deplină legalitate. Încă din prima saptămână, Microsoft şi Muvix.ro oferă utilizatorilor un cadou de sărbători constând într-o serie de filme ce pot fi vizionate gratuit. Primul din această serie este Filantropica, filmul în care userii îi vor regăsi pe Mircea Diaconu şi pe marele Gheorghe Dinică, scrie Gândul.
MediaPro Interactiv lansează Muvix.ro, site-ul unde filmele care merită pot fi urmărite legal

Editorii tabloidului Cancan renunţă să mai editeze ghitul TV începând cu ianuarie 2010 din cauza rezultatelor slabe, scrie Adevărul, care citează paginademedia.ro.
„Cancan“ îşi închide ghidul TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus