Skip to main content

Televiziunile au fost mustrate pentru că au creat panică. Noi mesaje pentru prevenirea gripei porcine

 

adrian-streinu-cercel-604-razvan-chiritaPosturile de televiziune vor difuza începând de astăzi noi mesaje pentru prevenirea gripei porcine şi recomandări de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Posturile TV au fost mustrate pentru că au creat panică în rândul populaţiei şi au indus populaţiei ideea că vaccinul nu ar fi o soluţie sigură.

Publicitate

Cel care a tras televiziunile de urechi a fost Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Adrian Streinu Cercel:

“Avem două probleme importante în prezent, în primul rând schimbarea cartoanelor iar o altă problemă e discutarea campaniei de vaccinare. Problema e cât se poate de serioasă. Discutarea campaniei de vaccinare în presă, în contextul în care vorbim de o pandemie, este o eroare totală.

Este o greşeală ca media să-şi pună problema dacă se vaccinează sau nu şi să încerce să difuzeze informaţii de la personae. Vaccinologia e o ştiinţă. Rugămintea e să nu ne jucăm de-a pandemia".

Adrian Streinu Cercel cere presei să nu mai facă tot felul de comentarii pe marginea campaniei de vaccinare.

"Într-o problemă atât de mare nu cred că este cazul să mai facem comentarii despre vaccinare pentru că vom distruge şi celelalte campanii de vaccinare. Fac un apel deschis către dumneavoastră pentru că sunteţi cei care puteţi să mobilizaţi lumea să se vaccineze. Aveţi această putere. dacă nu o faceţi trebuie să vă asumaţi şi partea de decese din populaţie."

Cercel: “Vaccinul nu e făcut nici de PDL, nici de PNL sau PSD, e făcut de Cantacuzino”

“Din punctul nostru de vedere am făcut tot ce se putea face. Avem vaccin şi ne trezim că se politizează, e total aiurea. Politica nu are treabă cu politica de sănătate publică, vaccinul nu e făcut nici de PDL, nici de PNL sau PSD, e făcut de Cantacuzino. Pandemia nu se termină acum, se va termina în iarna lui 2011. Haideţi să ne comportăm ca nişte oameni care vor să protejeze populaţia”.

Pentru a sublinia gravitatea situaţiei Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a amintit că în prezent sunt 29 de cazuri de decese, aproximativ 5.000 de persoane bolnave şi o rată de fatalitate de 0,52%.

Singura modalitate efectivă de prevenire a bolii este vaccinarea populaţia” a spus Cercel.

Adrian Streinu Cercel a explicat că, în prezent, rata de mortalitate în Europa este între 0,5 şi 1%. În România, rata de mortalitate este de 0,52% din cele 20% de persoane care fac infecţie cu AH1N1.

Foto: Răzvan Chiriţă, Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus