Skip to main content

PAGINA DE RÂS: Găina cu pui vii, varianta Agerpress. L-am halit pe Salam. Click a găsit noua scală de măsurare a gerului

 

adevarul-povestea-porculuiGreşeli involuntare, tilturi mai mult sau mai puţin inspirate, situaţii care ne fac să zâmbim. Se întâmplă în presă şi vom încerca să le grupăm sub genericul Pagina de Râs.

Publicitate

Astăzi, propunem trei cazuri remarcabile. Care credeţi că ar fi clasamentul acestora?

1. Găina cu pui vii, varianta Agerpres: cum a trecut un mistreţ Dunărea şi “a forţat intrarea în prefectură”.

2. Copywriting de Acces Direct: Salam refuzat la export

3. Click a brevetat o nouă scală de măsurare a gerului

4. Poveste din Galaţi: Cum a ajuns nefericitul Marola în pământ, "la rece"

Să le luăm pe rând:

Găina cu pui vii, varianta Agerpres

Fonfleu” antologic dat de agenţia de presă Agerpres: Povestea senzatională a unui mistreţ. O ştire ruptă din epoca în care găina năştea pui vii. Vă mai aduceţi aminte de norocoasa galinacee, care a scăpat de la tăiere datorită performanţei? Puii nu, pentru că s-au născut handicapaţi.

Câteva fragmente din ştirea falsă:

"Un mistreţ flămând din Insula Mare a Brăilei a trecut înot Dunărea din localitatea Măraşu şi a ajuns pe faleza municipiului Brăila, iar de aici a urcat scările spre Palatul Administrativ, unde a forţat intrarea în Prefectură.

Mistreţul a izbit de două ori cu capul uşa Prefecturii Brăila, spre stupoarea gardianului care păzea intrarea."

adevarul-mistret

Chifla celor de la Agerpress a fost descoperită de cei de la Adevărul, care fac şi un istoric al fonfleurilor din perioada de glorie a Evenimentului zilei.

L-au halit pe Salam

Tragedie mare în rândul maneliştilor. Când au avut şansa să scoată capul în lume, soarta nu le-a fost favorabilă. Manelistul Florin Salam a ratat şansa de a candida pentru Eurovision.

Redactorii de la Acces direct au găsit repede o găselniţă pentru a vinde subiectul, cu o burtieră originală: “L-au halit. Salam refuzat la export”.

salam

Click măsoară gerul cu piţipoance

Între măsuri de criză, concedieri şi România îngheţată, Click a dat luni un titlu memorabil. Tabloidul a găsit o nouă scală, originală, de măsurare a temperaturii, în pline zile de ger cumplit.

Scala Click, lansată de (cum altfel?) modelul Sânziana Buruiană, se adaptează perfect la fauna prezentă în paginile tabloidului.

click-ger

(click pentru a mări)

Poveste tristă din Galaţi:  Cum a ajuns Marola la rece, o capodoperă de scriitură jurnalistică

"Lacrimi multe, sicriul cel mai scump". Titlul anunţă o poveste dramatică, întâmplată undeva, într-un sat necunoscut din Galaţi, unde  "o sugativă" şi-a băgat prietenul "la rece". Scriitura articolului din Viaţa liberă este de senzaţie.

Iată drama din Bereşti, prin ochii jurnalistului Ion Trif Pleşa:

Lacrimi multe, sicriul cel mai scump

Criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu bocancu*

Neculai Marola (33 de ani) se află în pământ, la rece, de aproape două săptămâni. Omorât de Vicenţiu Chiricuţă (49 de ani, „sugativă” de Slivna, aflat acum în arest), a îndoliat satul.

A avut parte de o moarte cumplită: criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu tocul bocancului. Nefericitul Marola: era liniştit, respectuos, strângător.

Cu răbdare, astă-toamnă a adunat, de pe deal, de pe suprafaţa cultivată de tatăl său, până la ultima pălărie de floarea-soarelui, şi beţele uscate, aducând totul acasă.

Două zile a stat într-un hol, inert, la Chiricuţă în casă. Beat, criminalul a trecut pe lângă Marola fără să-i treacă prin minte în ce situaţie se afla consăteanul său.

Dacă totuşi ceva l-a mirat, ei bine, lucrul acesta s-a redus la întrebarea următoare:

De ce o fi dormind atât de greu Marola?”. Venindu-i în vizită un consătean – şi ăsta cu antrenamentul la zi, „la pahar” -, Chiricuţă i-l arată pe Marola: „Ce părere ai, mă, de Neculai? Sunt două zile de când doarme dus…”.

Constatându-se decesul, satul trece printr-un şoc. Nu se mai putea însă face nimic. „Vivi” îl desfigurase pe Marola şi îi luase şi viaţa.

Preluând cazul, poliţiştii de la Bereşti-Meria anunţă judeţul. Se încep cercetările.

Transportat la Morga din Tg. Bujor, a Spitalului Teritorial, Neculai Marola este „deschis” de medicul legist. Moarte violentă! Criminalul, închingat.

Pentru că victima s-a bucurat de preţuire din partea apropiaţilor săi, Tudorache Marola, tatăl său, i-a cumpărat de la Bereşti sicriul cel mai scump găsit în magazinul de profil.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • escu escu
    Iar pe jurnalista o cheama...Ignat!
  • Codrin Codrin
    Foarte tare aia cu Marola. Am preluat si eu pe modestul meu blog, daca nu-i cu suparare :) Asa ceva binedispune pe oricine, iar cei cativa cititori ai mei merita sa se distreze.
  • Ptr Petrisor Obae Ptr Petrisor Obae
    Jurnalista de la Agerpres NU a dat niciodata acea declaratie.
  • blogoslovul blogoslovul
    Dacă tot suntem la categoria "Agerpres", cred că merită suspus atenţiei încă o dovadă de "bombă"jurnalistică, scrisă de cineva aflat în criză de subiecte. Este vorba de "aproape" 15 porumbei care au murit într-un incendiu. Se apre că ar fi fost din cauza unui reşou lăsat deschis de porumboiul ăl bătrân, pentru încălzirea puilor.

    Iată ce spune şi Agerpres:

    Sfântu Gheorghe, 4 ian /Agerpres/ - Mai mulţi porumbei crescuţi în gospodăria unei familii din municipiul Sfântu Gheorghe au murit pârjoliţi în dimineaţa zilei de luni în timpul unui incendiu.
    Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, lt.Raluca Dumuţ, a declarat pentru AGERPRES Că incendiul a izbucnit în jurul orei 2,00 dimineaţa şi a fost provocat de un aparat electric lăsat în funcţiune pentru încălzirea păsărilor.
    Flăcările au mistuit trei voliere şi au ucis aproape 15 porumbei, care erau crescuţi pentru consum. AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)
  • sh0b0 sh0b0
    Ft tare articolul cu pitzipoancele, insa cel cu mistretul, absolut genial
  • vetanase vetanase
    Iata stirea preluata direct de pe www.agerpres.ro :

    Brăila, 24 ian /Agerpres/ - Un mistreţ flămând din Insula Mare a Brăilei (IMB) a trecut înot Dunărea din localitatea Măraşu şi a ajuns pe faleza municipiului Brăila, iar de aici a urcat scările spre Palatul Administrativ, unde a forţat intrarea în Prefectură.

    Mistreţul a izbit de două ori cu capul uşa Prefecturii Brăila, spre stupoarea gardianului care păzea intrarea, la faţa locului fiind chemat un echipaj al Poliţiei Comunitare, care a încercat să prindă animalul sălbatic ajuns în oraş.

    Speriat şi flămând, porcul sălbatic a fugit peste drum de Prefectură, la Palatul Agriculturi, a spart două geamuri de la subsolul instituţiei, iar de aici, cu poliţiştii pe urme şi hăituit de câinii comunitari, a alergat mai departe spre cartierele din oraş.

    'S-a constituit o echipă de poliţişti, împreună cu doctorul de la Grădina Zoologică, care a pornit în urmărirea mistreţului pentru a-l tranchiliza, dar în cartierul Lacu Dulce, situat la ieşirea din oraş, i s-a pierdut urma pe un câmp în afara oraşului. Suntem pregătiţi să intervenim, în cazul în care vom primi informaţii legate de o nouă apariţie a lui', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Camelia Bucur. AGERPRES / (Ecaterina Ignat)

    Redactori: /ign/fam | ID: 1441737 | Data: 2010-01-24 13:09:12 | Slug: JAI-mistreţ-Brăila
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Citez din declaraţia jurnalistei de la Agerpres care a scris ştirea:

    „Am primit informaţia de la Poliţia Comunitară şi am luat-o de bună. Eu, personal, nu am văzut acel mistreţ".
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Care este fomfleul Agerpres? Ati citit pagina de ziar de la Adevarul, care bate cimpii cu gratie, neaducind nicio dovada ca stirea nu este adevarata? De fapt, din cele circa 150 de cuvinte ale Agerpres, jumatate sunt ale purtatorului de cuvint al politiei! Ce inventie este ca un mistret poate ajunge pe strazile unui oras? Nu este mai absurd sa scrii 3000 de cuvinte despre un non-subiect, asa cum il considera si cum a facut adevarul? Nu este fomfleu sa difuzezi asa ceva?
  • animaloo animaloo
    infiorator. Mi-ai luat fata cu articolul lui Pleşa... :(

Trimite un comentariu

sus