Skip to main content

PUBLICITATE ÎNŞELĂTOARE: Reclama Bioflu, scoasă de pe TV

 

O reclamă, două încălcări ale legii. Spotul pentru medicamentul Bioflu, care tratează răceala şi gripa a fost oprit de la difuzare, din două motive:

Publicitate

1. Reclama nu are viza Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM).

2. Mesajul „Cel mai bun preţ de pe piaţă” nu este corect, în condiţiile în care există alte produse mai ieftine care tratează răceala şi gripa

Spotul interzis:

Orice produs medicamentos care intenţionează să facă o campanie are nevoie de aprobarea ANM-ului. În cazul de faţă, această instituţie nu numai că nu şi-a dat aprobarea, dar a dispus retragerea reclamei Bioflu.

CNA s-a consultat şi cu Consiliul Român pentru Publicitate (RAC), care a spus că folosirea mesajului „Cel mai bun preţ de pe piaţă”, nu este corect în condiţiile în care există alte produse mai ieftine care tratează răceala şi gripa.

În consecinţă, Consiliul a somat toate posturile de televiziune să nu mai difuzeze spotul respectiv, până aceasta va obţine aprobarea ANM-ului şi până când mesajul transmis de reclamă va respecta principiul informării corecte.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • goe goe
    daca nu au dat banu.l cui trebuia :) ca la noi...
  • oana oana
    Reclama este cu adevarat reusita, mie imi place mult, pacat ca a fost interzisa spre difuzare ...
  • Banateanul Banateanul
    Nu stiu ce era asa de nebagat la tv intr-un fel era funny spotul si tind sa cred ca acesta este primul din lume de acest gen si pe aceasta idee acuma, CNA-ul o sa retraga si spotul cu craciunul de la Coca-Cola cu sarbatorile vin..
    P.S. Al doilea Mosul de la inceput e cel mai funny:))

Trimite un comentariu

sus