Skip to main content

Revista presei media – 7 ianuarie

 

Publicitate

Realitatea Media SA (Realitatea TV) se confruntă în această perioadă cu trei cereri de insolvenţă, scrie Hotnews. Săptămâna viitoare este primul termen de judecată într-un dosar instrumentat de SC "R" SA (România liberă). Recent, agenţia de presă Mediafax a cerut insolvenţa Realitatea Media, în contul unei datorii de 50.000 de euro, după cum notează şi Evenimentul zilei. La 3 februarie urmează să se judece o altă cerere pentru declanşarea procedurii de insolvenţă la Realitatea Media, depusă de GCT General Clima Therm SRL.
Trei companii cer insolvenţa Realitatea Media

daniela_knechtTouch Point, agenţia de media a companiei de publicitate full service Scala JWT, îşi suspendă activitatea după pierderea contului Bancpost, a declarat pentru DailyBusiness Daniela Knecht, managing partner Scala.

Daniela Knecht: "Anul 2009 a fost unul foarte bun din punct de vedere financiar, însă am pierdut un cont important, Bancpost, aşa că am decis să suspendăm activitatea Touch Point. În funcţie de evoluţia pieţei în 2010, vom decide când o vom relua".
Pierderea contului Bancpost a scos agenţia Scala JWT din business-ul de media

ctp-evz-23Doar ce e valoros va supravieţui în presa scrisă în 2010. Vor rămâne pe piaţă doar gazetele cu un conţinut de calitate şi tabloidele, dar rolul printului în formarea opiniei publice va scădea dramatic. Trecerea exclusiv pe net a unor publicaţii nu este o soluţie pentru a le scoate din criză. În România, conturul meseriei de jurnalist e din ce în ce mai difuz, reguli nu mai există, iar deontologia e un fel de înjurătură. Presa scrisă nu mai are viitor. Sunt cîteva dintre concluziile la care au ajuns Ion Cristoiu, Cristian Tudor Popescu şi Cătălin Tolontan, în ceea ce priveşte viitorul presei scrise din România, scrie Jurnalul naţional. (foto: EVZ)
Presa scrisă: avancronica unei morţi anunţate

HotNews face o analiză a performanţelor ziarelor Cotidianul, Business Standard, Ziua şi Gardianul, închise în ultimele două săptămâni. Cele patru ziare aparţin sau sunt asociate indirect unui singur grup de presă, iar în ultimii ani s-au remarcat prin pierderi, prin scăderi sau fluctuaţii temporare de tiraj şi, în cazul unora dintre ele, prin acuzaţiile de şantaj ce le-au fost aduse sau prin poziţiile lor în scandaluri publice. Evenimentul zilei lansează o dezbatere şi prezintă, detaliat, istoria celor patru titluri.
HotNews: Cronica unei morţi anunţate: Ziua, Gardianul, Cotidianul, Business Standard
DEZBATERE EVZ: Rămâne România fără presa scrisă?

cosmin-radoi-bbdoDupă ce anul trecut valoarea pieţei de publicitate a scăzut cu aproximativ 40%, la 350 de milioane de euro, în 2010 aceasta ar mai putea scădea cu alte 15 procente, declară, pentru Wall Street, Cosmin Rădoi, managing director al Graffiti BBDO.

Cosmin Rădoi: “În cazul cel mai fericit, piaţa îşi va reveni în toamnă, dar cred că va mai scădea cu 15% anul acesta. Trebuie să fim realişti, atâta timp cât am scăzut cu 40% într-un an. Şi chiar dacă nu ar fi fost o criză la nivel global, noi am fi trecut printr-o criză de genul acesta, care să reaşeze valorile şi aveam şi nevoie de un astfel de moment”.
Rădoi, Graffiti BBDO: Piaţa de publicitate va mai scădea cu încă 15% în 2010

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus