Skip to main content

Revista presei media - 25 ianuarie

 

Publicitate

jay-leno-adevarul3Jay Leno revine la The Tonight Show, pe NBC, după doar câteva luni. Vineri seară, Conan O’Brien a prezentat pentru ultima oară emisiunea, scrie Evenimentul zilei. De când a fost preluat de Conan O’Brien, din vara anului trecut, The Tonight Show şi-a pierdut jumătate din audienţă.

The Tonight Show este al treilea cel mai longeviv program TV din istorie fiind difuzat fără întrerupere din 1954. Prima gazdă a fost Steve Allen, urmat de Jack Paar până în 1962. De atunci şi până în 1992, prezentatorul emisiunii a fost legendarul Johnny Carson, care i-a lăsat locul lui Jay Leno pentru următorii 17 ani.


Gâlceava zeilor

Ce-a fost mai greu a trecut. 2009 a adus o scădere de până la 30% a pieţei locale de publicitate, dar în 2010 lucrurile se pot schimba. Cu un control atent al costurilor în primul semestru şi cu pedala pe servicii premium în zone care au fost în umbră anii trecuţi (digital şi neconvenţional), marile grupuri de comunicare din România îndrăznesc să se gândească la o creştere moderată a pieţei anul acesta, de 5%-10%, scrie Daily Business într-o analiză, citând mai mulţi specialişti din domeniu.
Publicitarii au gasit reteta ca sa revina pe crestere in 2010

Cei mai mari 20 de investitori în publicitate au cheltuit anul trecut 2,1 miliarde euro la rate card (valoare brută, fără reduceri), o sumă similară cu cea din 2008, potrivit datelor Alfa Cont. Discount-urile s-au negociat însă la sânge anul trecut, astfel că valoarea netă ar putea fi mai mică cu până la 90%. Au plusat la investiţii operatorii din telecom, în timp ce giganţii din FMCG (Fast Moving Consumer Goods) au mai tăiat din bugete, scrie Wall-Street într-o analiză a pieţei de publicitate din 2009 .
Top advertiseri în 2009. Cât au mai investit corporaţiile în reclamă

Rămaşi fără serviciu, românii au luat cu asalt internetul în căutare de soluţii. Iar acest lucru a făcut să crească spectaculos numărul accesărilor pe site-urile de recrutare online. O ofertă bună pe un astfel de site atrage, în general, între 100 şi 700 de CV-uri, în timp ce recordurile de concurenţă pe post trec de 1.000 de aplicanţi, observă Money.ro.
Explozia şomajului este mină de aur pentru eJobs şi BestJobs

Deputatul PNL de Arad, Mihăiţă Calimente a declarat că va da în judecată Agenţia Naţională de Integritate şi publicaţia Academia Caţavencu, după ce a fost acuzat de fals în declaraţia de avere, notează Cotidianul.
Calimente va da în judecată Academia Caţavencu şi ANI, şi va cere câte un milion de euro

De 39 de ani este cu căştile pe urechi. Spune că radioul public este prima şi ultima lui dragoste. Top Românesc, Romanticii, Noaptea şlagărului românesc sunt emisiunile în care Titus Andrei umple golul din sufletul colectiv cu muzică. Povestea omului de radio Titus Andrei, pe larg, în interviul realizat de Adevărul.
Titus Andrei: „Când va fi să mă retrag, de aici voi pleca!“

OMD Worldwide, agenţia full-service aparţinând Omnicom Media Group a obţinut, din partea revistei Adweek, titlul de “Agenţia globală de media a anului” în 2009, notează Financiarul, Daily Business şi IAA.ro .

O companie de cercetare în domeniul securităţii informatice a descoperit un nou set de vulnerabilităţi ale browserului Internet Explorer, la doar o zi după ce Microsoft a lansat update-ul care rezolva problemele care au dus la asaltul cibernetic de proporţii asupra Google în China, scrie Money.ro, care citează Reuters.
Noi vulnerabilităţi ale Internet Explorer, descoperite la doar o zi după update-ul Microsoft

Piaţa IT dă semne de revenire. Google, compania ce deţine cel mai mare motor de căutare de pe internet, a înregistrat în ultimul trimestru din anul trecut un profit de 1,9 de miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor, notează Money.ro.
Google a raportat un profit de 1,9 mld. dolari pe T4 din 2009

buzdu-si-morar_012Buzdugan şi Morar au înfruntat viscolul şi înzăpezirea şi au luat cu asalt o discotecă rurală, unde s-au strâns sute de fani. La aproape un an de la prima „aroganţă” de acest fel, matinalii de la Radio ZU, Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, au decis să aducă din nou ascultătorii postului la discoteca din Lehliu, pentru o mega-petrecere, relatează Evenimentul Zilei.
„Matinalii” Radio ZU au mai făcut o „aroganţă” la Lehliu

O prezentatoare TV şi fratele ei, suspectaţi că au comandat asasinarea directorului general al unui grup de presă din Cipru, Andis Hadjicostis, au fost plasaţi în detenţie provizorie vineri, a anunţat poliţia, relatează AFP, citată de România liberă.
Cipru: Prezentatoare TV arestata pentru ca ar fi platit asasinarea patronului

Vânzările din 2009 în format digital au acumulat pentru prima dată mai mult de un sfert din veniturile globale ale industriei de muzică, scrie Wall-Street, care citează The Telegraph.
Vânzările de muzică digitală reprezintă 25% din întreaga piaţă

Un astronaut american aflat în Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a trimis, vineri, primul mesaj Twitter din spaţiu, după ce a primit o conexiune la internet personală, scrie Wall-Street care citează un anunţ oficial Nasa.
Un american a trimis primul mesaj pe Twitter din spaţiu

Contul de media al retailerului Bricostore pe anul 2010 se cifrează între 1 şi 2 mil. euro, au declarat pentru DailyBusiness surse din piaţa media.
Bugetul de media Bricostore pe 2010: Intre 1 si 2 mil. euro

Relaţiile cu presa reprezintă o componentă importantă a activităţii unui PR-ist, fiind partea cea mai vizibilă, şi totodată unul dintre serviciile cele mai solicitate de către client (din acest motiv, adesea se face confuzie între termenii relaţii publice, acoperire media gratuită şi relaţii cu presa), scrie Larisa Toader, autoarea cărţii Secretele relaţiei cu presa - sfaturi practice şi studii de caz, într-un articol pentru site-ul IAA.
De ce reguli de lucru cu presa?

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus