Skip to main content

Revista presei media- 4 ianuarie

 

Publicitate

În anul ce s-a încheiat, multe trusturi au redus salariile angajaţilor şi au făcut disponibilizări. Unele publicaţii au fost închise. Cel mai afectat grup de media a fost Realitatea-Caţavencu. Patronul Sorin Ovidiu Vîntu a tăiat salarii, a dat afară angajaţi şi a renunţat la aproape toate publicaţiile, scrie Adevărul într-un articol de sinteză.
2009, un an crunt pentru media românească

Piaţa de media şi publicitate a intrat în anul 2010 fără câteva titluri importante de presă scrisă, mai mică din punct de vedere valoric, însă cu promisiuni din partea unor zone dinamice, precum Internetul şi cinema-ul. Wall-Street trece în revistă cele mai importate 10 momente din media, în anul care tocmai s-a încheiat.
Top 10 cele mai importante momente in media, in 2009

În 2010, vedetele TV nu vor avea parte de un climat care să le ajute să crească, iar previziunile pentru piaţa de publicitate rămân rezervate. În 2009, piaţa TV de publicitate a sărăcit cu peste 100 de milioane de euro faţă de 2008, iar modelele de succes au fost Mircea Badea şi cuplul tv Oana Stancu - Adrian Ursu, scrie Jurnalul Naţioal.

Previziunile pentru piaţa de publicitate sunt rezervate şi pentru 2010, scrie Jurnalul naţional, care îl citează pe subsemnatul: "Va rezulta aceeaşi orientare către reţete sigure, către formate care au dovedit că pot atrage audienţă convertibilă în GRP-uri bune de vândut publicitarilor. Nu cred că vom scăpa de show-uri cu blonde, cu Nikite, cu Ciumaci şi cu toată gama de ciudaţi buni de dus la circ. Din păcate, asta vinde. Iar televiziunea este, până la urmă, o maşină de făcut bani. Un business. Unde să mai fie loc de moralitate, mai ales acum, în plin război, în plină criză?"
Invitaţi ciudaţi, emisiuni improvizate

Preşedintele Teleradio- Moldova şi directorii postului public de televiziune şi radioului public au fost demişi din funcţie de Consiliul de Observatori ai Companiei publice Teleradio Moldova, din cauza "lacunelor înregistrate în activitatea audiovizualului", scriu Adevărul şi Jurnalul Naţional care citează presa electronică moldoveană.
Directorii posturilor publice de televiziune şi radio din R.Moldova au fost demişi
Moldova: Demiteri în presă

Conglomeratul media News Corp, controlat de Rupert Murdoch, va evolua mai bine în 2010 decât în 2009 datorită performanţelor diviziilor de cablu şi film, a declarat Murdoch, scrie Wall-Street care citează Reuters.
Murdoch vede un 2010 mai bun pentru News Corp. Top declaraţii ale magnatului media în 2009

Anul 2009 a fost unul dintre cei mai dificili pentru presă, 113 jurnalişti fiind asasinaţi pe parcursul său, a anunţat Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ), care a cerut ONU să ia măsuri pentru protecţia ziariştilor, informează Jurnalul Naţional.
2009: Raportul FIJ

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus