Skip to main content

ŞMECHERIE AMENDATĂ: Ingineria OTV, care a dat drept în direct reluarea interviului cu Băsescu, a costat 15.000 de lei

 

Dan DiaconescuŞmecheria ieftină costă. În cazul de faţă 15.000 de lei. De ce? Dan Diaconescu a vândut drept "Live" o reluare a interviului cu Traian Băsescu.

Publicitate

Manevra de luni seară a fost bine pregătită: telespectatorii erau îndrumaţi să trimită întrebări despre "flacăra violet", deşi pe ecran rula o reluare. Nici măcar nu exista subiectul flăcării violet, întrucât interviul fusese realizat de Diaconescu înainte de declanşarea isteriei violete!

"Este clar o păcăleală", spun membrii CNA care au votat amenda:

Răsvan Popescu, preşedintele CNA:

"E o modalitate de a atrage atentia, de a păcăli publicul dându-i impresia că va asista la o emisiune în direct. E şi o aşteptare serioasă, le spui oamenilor că în câteva minute vei discuta cu Preşedintele României, când, de fapt, le dai apoi nişte emisiuni în reluare de nu ştiu cât timp".

Cea mai mare păcăleală a fost că pe tot parcursul emisiunii Dan Diaconescu Direct pe ecran au rulat întrebări şi îndemnuri:

Mai sunt câteva momente până când Preşedintele Traian Băsescu va răspunde lui Dan Diaconescu dacă a folosit sau nu paranormali în alegeri.

Fiţi atenţi minut cu minut ce va răspunde preşedintelui Băsescu la întrebările despre flacăra violet.

După litera legii, emisiunea din 25 ianuarie a fost amendată de CNA cu 15.000 de lei pentru încălcarea principiului informării corecte şi lipsa menţinunilor de reluare.

O emisiune din reluări bine împachetate

Emisiunea de pe OTV a fost compusă dintr-o serie de fragmente din emisiuni mai vechi. Este vorba de redifuzarea dezbaterii finale dintre Traian Băsescu şi Mirecea Geoana (din data de 03 decembrie 2009), urmate de fragmente din emisiunile Dan Diaconescu Direct în care Preşedintele României a fost invitat în studioul OTV (ediţiile din 30.11.2009, din 04.12.2009 şi din 29.12.2009).

Foto: Mediafax Foto, Sorin Andreica (Publimedia)

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali2010 vali2010
    @jj bkl ce spun eu si ce inteleg tonomatele!!!!Esti prea inrait ca sa mai poti judeca limpede.Nu l-am aparat pe marinar poti sa-l iei acasa si sa te speli cu el pe cap.Bag sama ca esti unul dintre cei care au strigat la alegeri Am infrint!!!!!!Eu vorbeam de televiziuni si cum isi vad ele ,saracile, de interesele patronilor, ca sa poata sa manipuleze cit mai bine patimasi ca tine care cred tot ce li se spune.
  • jj bkl jj bkl
    pentru vali 2010: care era problema daca se ducea la antene sau la realitatea? ii e frica de posturile astea? cand i s-a aratat filmul cu bataia pe care i-a dat-o copilului la buzau, s-a fastacit pentru ca stia ca e adevarat. daca nu ar fi fost asa, ar fi avut raspunsul pregatit. omul sincer nu este sovaielnic. daca are argumente, le poate expune oriunde. realitatea e ca nu are argumente si, intr-o discutie serioasa, ar fi pus in cofa rau de tot. de aceea a preferat sa se duca doar acolo unde era pupat in fund de la intrarea in studio si pana la iesire: la b1tv si la otv. cred ca a facut si bataturi in fund de cat a fost pupat acolo de nasu' si de diaconescu. doar ca nu i-au ridicat o statuie in direct
  • vali2010 vali2010
    ce am spus nu il scuza ca s-a bagat singur in hazna reflecta numai goliciunea si interesele fiecarui canal de televiziune din Romanica
  • vali2010 vali2010
    Lars si ce vroiai, sa se duca la irealitatea tv , la antenele mincinoasee sau la tvr-ul lui sasu? L-a invitat o alta televiziune?
  • Lars Lars
    Basescu s-a bagat in troaca OTV iar urmarile vor fi grave, noroiul il va urmari mult timp prin smecherii din astea ieftine. Nu avea ce sa caute acolo si sa credibilizeze aceasta mizerie. Mai mult, s-au dus acolo la rand toti pupinbaseii gen Boc, Udrea etc etc (imitatia sefului da bine) .

Trimite un comentariu

sus