Skip to main content

STUDIU (1): Cârcotaşii Huidu şi Găinuşă, cele mai populare vedete TV

 

Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă sunt cele mai populare vedete TV, potrivit unui studiu realizat pentru paginademedia.ro de către compania de cercetare Exact.

Publicitate

În topul popularităţii, pe publicul urban între 15 şi 49 de ani, clasamentul condus de Cârcotaşi este completat de Andreea Esca, Divertis, Cătălin Măruţă şi Răzvan şi Dani.

PRECIZARE: Studiul Exact a luat în calcul doar vedetele din Topul emisiunilor prezentate de vedete cu cele mai mari încasări din publicitate, realizat de paginademedia.ro. La aceste vedete s-au adăugat Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu.

Studiul Talent Barometer a stabilit Ratingul de popularitate pentru cele mai importante vedete. Iată topul popularităţii:

vedete-popularitate-buna

(click pentru a mări)

Scor interesant la capitolul “Nu am auzit de...”. Aici, pe primul loc este Gabriela Cristea, urmată de Mădălin Ionescu.

Prezentatoarea emisiunii Noră pentru mama, de la Kanal D, nu este foarte cunoscută în rândul publicului. Aproape un sfert dintre cei intervievaţi nu au auzit de ea. Mădălin Ionescu nu este prea departe: 15,5% dintre cei chestionaţi nu au auzit de prezentatorul emisiunii Acces Direct, de pe Antena 1.

Scorurile la categoria “Nu am auzit de…

Gabriela Cristea – 22,2%
Mădălin Ionescu – 15,5%
Cabral şi Mircea Solcanu – 5,1%
Răzvan şi Dani – 5,4%
Mircea Badea – 3,7%

Divertis şi Andreea Marin stau cel mai bine la acest capitol. Doar sub 1% dintre cei intervievaţi nu au auzit de ei.

Cârcotaşii, vedetele favorite pentru o treime din public

Ratingul popularităţii (prezentat la început) a fost calculat pe baza mai multor indicatori, printre care şi gradul în care vedetele sunt pe primul loc în preferinţele publicului. Cu alte cuvinte, răspunsul la întrebarea “Care este vedeta voastră favorită?”. Aici, 31% dintre cei intervievaţi i-au pus pe Huidu şi Găinuşă pe primul loc.

Codaşii sunt Gabriela Cristea şi Mădălin Ionescu. Doar unul din 20 de români îl consideră pe prezentatorul de la Acces Direct vedeta favorită.

Care este vedeta voastră favorită?

Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă – 31%
Andreea Esca – 18%
Divertis – 16,4%
Răzvan şi Dani – 15,6%
Cătălin Măruţă – 15,1%
Mircea Badea – 14,9%
Dan Negru – 9,7%
Mihaela Rădulescu – 9,7%
Andreea Marin – 8,3%
Cabral şi Mircea Solcanu – 7,5%
Gabriela Cristea – 5,8%
Mădălin Ionescu – 5,2%

Date tehnice despre studiu:

Perioada de cercetare: 2-17 decembrie 2009
Eşantion: 943 de persoane, reprezentativă pentru populaţia urbană între 15 şi 49 de ani.
Marja de eroare: +/- 3%

exact-logoCompania EXACT Cercetare şi Consultanţă este specializată în domeniul cercetării de piaţă, al sondajelor de opinie şi al consultanţei în marketing. Printre clienţii EXACT se numără SBS Broadcasting, Zile şi nopţi, UTV, Intact, Realitatea, Centrul Medical Unirea, La Roche România, Sanofi Aventis, Graffiti BBDO, Media Direction, Publicis şi Splendid Media.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @ carcotitorul

    Studiul nu a ajuns la Şerban Huidu de la mine. Da, a fost făcut pentru paginademedia.ro.

    De la mine studiul nu a plecat la nimeni altcineva, înainte de a-l publica pe site.

    Cred că la întrebarea ta cel mai indicat să răspundă este Şerban Huidu. Sau compania Exact, care a realizat studiul.
  • Florin Florin
    mai lipseste sa aflu ca aceasta companie are a efectiat stuidul este firma lui huidu sau al celulalt. mi se pare aberant topul si este ca orice sondaj, ceva relativ. pe mine nu m-a intrebat nimeni daca sunt fan "carcotasii" ca altfel nu mai erau ei in fruntea topului.
  • carcotitorul de la coltul strazii carcotitorul de la coltul strazii
    @ Lexa
    eu te rugasem sa raspuni cu da sau nu la niste intrebari. Daca repeti obsesiv clientii Exact la gramada nu inseamna ca mi-ai raspuns. Si nici nu m-ai lamurit care este raspunsul la prima intrebare.
    Si daca esti draguta imi poti spune cum de acest studiu despre care Petrisor ne spune ca este exclusiv pentru paginademedia a fost publicat, partial e adevarat, pe bloogul lui... surpriza... locul 1 in top... Serban Huidu cu o zi inainte ca paginademedia sa il publice? O fi Huidu un mare hacker? Petrisor s-a gandit ca daca tot isi comanda un studiu in exclusivitate sa i-l dea mai intai lui Huidu? Este un mister mai ceva ca in Sherlock Holmes.
  • joeskimo1 joeskimo1
    http://www.exactcc.ro/1/clienti/media/index.1.html

    si eu cred ca este o coincidenta ca PRIMUL client din lista lui exact este prima tv! ne uitam cu totii la televizor mai mult sau mai putin si probabil suntem si in esantion. e foarte simplu... cand a fost ultima emisiune a carcotasilor pe care am vazut-o? sunt perimati si nici macar haiosi nu mai sunt!
  • Lexa Lexa
    @Carcotitorul de la coltul strazii

    Ca sa iti satisfac curiozitatea, echipa Exact este alcatuita din researcheri care au lucrat la Imas, la Pro Tv iar Kiss Fm este intr-adevar clientul Exact si este normal ca un post de radio sa aiba exclusivitate. Unde ai mai vazut tu, in orice firma, fie ea de cercetare si nu numai ca doua posturi de radio concurente sau doua companii de bauturi racoritoare concurente, sa isi faca cercetarea cu aceeasi firma? Nu prea este etic, de aceea Kiss Fm, One Fm si Magic Fm au exclusivitate, toate facand parte din acelasi concern.
    Exact este un institut care are 32 de statii de call center si peste 100 de operatori, deci are mai multe resurse ca sa lucreze doar pentru un singur client.
    Printre clientii companiei Exact se numara SBS, BPG GROUP, UNIVERSAL MUSIC, ZILE SI NOPTI, UTV, NBC UNIVERSAL, GRUPUL MEDIA INTACT ( ANTENA 1), GRUPUL DE PRESA REALITATEA, CENTRUL MEDICAL UNIREA, LA ROCHE ROMANIA, SANOFI AVENTIS, ESPLANADA CORA PANTELIMON, UNITA, GRAFFITI BBDO, MEDIA DIRECTION, SPLENDID MEDIA GROUP, WRIGLEY etc.
  • Carcotitorul de la coltul strazii Carcotitorul de la coltul strazii
    @ Lexa
    raspunde-mi cu da sau nu la urmatoarele intrebari:
    1. Sefa de la Exact este fosta sefa de research de la Kiss fm?
    2. Exact face cercetarea muzicala pentru Kiss fm?
    3. Kiss fm lucreaza exclusiv cu Exact pe research?
    4. Exact face pentru Kiss fm si restul de radiouri exact :) ceea ce facea inainte departamentul de research intern doar ca acum functioneaza ca un serviciu externalizat si probabil mult mai scump?
    Dupa ce raspunzi la intrebari trage si singura concluzia.
  • Lexa Lexa
    @ Carcotitorul de la coltul strazii...cine te-a informat ca Exact este compania de cercetare de "casa" a Prima TV si Kiss Fm te-a informat gresit.
    Daca un studiu este bine facut, va ofticati si inventati, mai cercetati, mai cercetati dragii mei!

    Ce moguli au fost deranjati ca vedetele lor nu sunt in top?
  • Exact Cercetare si Consultanta Exact Cercetare si Consultanta
    Buna ziua,
    As dori sa lamuresc cateva aspecte care s-au comentat legate de cercetarea Talent Barometer.

    Talent Barometer este un produs de cercetare dezvoltat de catre Exact Cercetare si consultanta, in vederea testarii vedetelor/figurilor publice din Romania.

    Metodologia acestui studiu a fost dezvoltata pornind de la studii care se realizeaza in alte state si care masoara rating-ul celebritatilor (Q-Ratings). In afara de aceste Rating-uri, in urmatoarele studii vom include si cateva atribute legate de "Celebrity Endorsement" - in ce masura vedetele pot fi asociate cu un brand - sa fie implicate intr-o campanie pentru anumite produse/servicii, etc.

    Aceste studii, care se efectueaza periodic-de cateva ori pe an, masoara o serie limitata de celebritati (lista inchisa,)in functie de cativa itemi standardizati. Lista este data de catre clienti, care doresc testarea anumitor vedete in vederea stabilirii unei comparatii intre acestea, in functie de anumiti parametrii.

    Exact acest lucru l-am facut si noi. (pentru mai multe detalii metodologice, va stau la dispozitie cu cea mai mare placere).
    Legat de esantionare, suntem printre foarte putinele institute de cercetare din Romania care utilizeaza esantionearea pe telefoane mobile. Nu trebuie sa ai bazele de date ale abonatilor pentru asta (nici nu ar fi atat de accurate selectia pentru ca un procent considerabil au cartele Pre Pay). Ce facem noi, si se face in toate lumea, este sa generam aleator numere de telefon mobil din intervalele alocate de ANCOM (abonament sau cartela) In acest fel fiecare individ are sanse egale sa fie inclus in esantion, element esential pentru un esantion probabilistic, aleator.

    Conform statisticilor, ~95% dintre locuitorii Romaniei din mediul Urban, cu varsta intre 15-49 ani (cadrul nostru de esantionare) poseda telefon mobil. Gradul de acoperire este, asadar, mai mult decat rezonabil, iar procedura de selectie este in conformitate cu codul ESOMAR (stim si noi :) ).

    Esantionul este, prin urmare, unul probabilistic, cu metoda de selectie aleatoare a persoanelor si este ponderat in functie de criteriile socio-demografice. Gradul de reprezentativitate este, asadar, unul foarte ridicat.

    Datele au un grad de acuratete extrem de ridicat, iar comentariile legate de faptul ca printre clientii nostri se afla Prima Tv, Kiss Fm sunt malitioase. Vedetele au fost agreate cu partenerul nostru (Pagina de Media), in functie de un criteriu obiectiv – topul vedetelor care au produs cei mai multi bani din publlicitate + Mihaela Radulescu si Andreea Marin.

    Compania noastra are printe clienti media si trustul Intact, Realitatea Catavencu, NBC Universal, Graffiti BBDO, Media Direction, UTV, BPG Group, Zile si nopti, iar noi putem sa va asiguram de faptul ca datele sunt 100% accurate, clientii nostri stiu de fapt cel mai bine acest lucru.

    Pentru alte explicatii va stau la dispozitie,

    Multumesc
  • Bogdan Bogdan
    Dupa povestea cu fisele de la Ringier esti la a 2 a abatere grava. La a 3 a nu mai citesc site ul. S ar putea sa nu fiu singurul ......
  • carcotitorul de la coltul strazii carcotitorul de la coltul strazii
    @Rares - te-ai inflama si mai tare daca ai sti ca Exact este compania de cercetare "de casa" a Prima tv si Kiss fm.
    @Petrisor - chiar daca este cel mai profesioist si mai bine facut studiu. Si chiar daca rezultatele sale reflecta intocmai realitatea fara nicio abatere. Carcotasii scosi in top de catre propria lor companie de research nu este chiar cusher si arunca o mare umbra de indoiala asupra intregului studiu.
  • alyv alyv
    Si-au comandat carcotasii sondaj ??
    Oh ..saracii .. nu mai stiu ce sa mai inventeze ..ca scandalurile cu M Badea sau Teo ..nu mai tin pt a iesi in evidenta cu orice pret , asa cum face plinutzul Huidu acum !!
    As vrea sa-l intreb pe Huidu ..el chiar ne crede prosti ???
  • Research Research
    OF, Petrisoare, iar ti-ai luat-o din cauza ca tu crezi ca stii tot. "exact" are drept client "SBS". Pe foamea asta, nu m-ar fi mirat sa iasa cea mai populara vedeta mama lu' Gainusa, ca a facut asa un baiat talentat. Si tu continui sa sustii ca ai dreptate, desi oameni care au facut research ani de zile iti spun contrariul. Ai o problema mare, Petrisoare!
  • Ovidiu Ovidiu
    Haha, Exact ăştia sunt daţi naibii rău, au făcut ceva ce nu face nicio firmă de pe piaţa românească, eşantionare pe bazele de date cu abonaţi de telefonie mobilă. Iar aia cu acoperă 95% din publicul ţintă e scoasă din puţul gândirii :))

    Bun, m-am lămurit, cercetarea e la fel de valabilă precum cele ale căror operatori te opresc la gura de metrou să te întrebe câte ceva. Sau precum cele făcute de alde spammerii de la Neogen, pe site-urile lor. Doar marketing, zero ştiinţă.

    Uite de-asta are cercetarea un nume aşa prost în România, pentru că sunt o grămadă de neaveniţi fără scrupule pe piaţă.
  • Rares Rares
    Petrisor, eu n-as baga mana in foc pentru Morar, in conditiile in care are emisiune zilnica pe TV pe A2 si a avut un sezon de emisiune saptamanala in prime-time la A1:) Da', in loc sa ne dam noi cu presupusul, n-ar fi mai bine sa aflam? Cred ca s-ar putea adapta foarte bine studiul ala astfel incat rezultatele chiar sa fie relevante. Si nu doar ca sa fie folosite in scop de PR. Ca doar stim bine cum se intampla...:)
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @Rareş

    Studiul se referă la vedetele TV. Cum spuneam, a pornit de la vedetele care au atras cei mai mulţi bani din publicitate.

    Daniel Buzdugan şi Mihai Morar sunt mai degrabă cunoscuţi din emisiunile lor de radio, decât de la TV.

    Acesta e un studiu pilot. La următorul val, încerc să extind lista de vedete.

Trimite un comentariu

sus